هورست فاس، خبرنگار-عکاسی که در زندگی حرفه ای خود دو بار برنده جایزه معتبر پولیتزر شد، دهم ماه مه ۲۰۱۲ در ۷۹ سالگی در مونیخ درگذشت. فاس بیش از همه، شهرت خود را مدیون عکاسی از جنگ ویتنام بود. او به عنوان سردبیر سرویس عکس خبرگزاری اسوشیتدپرس از سال ۱۹۶۲، مدت ده سال را در سایگون سپری کرد و در این مدت استعدادهای جدید عکاسی را از میان عکاس های ویتنامی و خارجی کشف کرد و آموزش داد.
هورست فاس، عکاس جنگ برنده جایزه پولیتزر، آنطور که خبرگزاری اسوشیتدپرس نوشته، استانداردهای جدیدی را برای پوشش جنگ پدید آورد و خود را به عنوان یکی از برجسته ترین خبرنگار-عکاسان جهان در حوزه جنگ، برای نزدیک به نیم قرن تثبیت کرد.
هورست فاس اهل آلمان بود و در سال ۱۹۵۶ کار با اسوشیتدپرس را آغاز کرد و از جنگ ها، انقلاب ها، مسابقات المپیک و رویدادهای بی شمار دیگر عکاسی کرد.
پوشش جنگ ویتنام برای او چهار جایزه معتبر عکاسی، از جمله در سال ۱۹۶۵ اولین جایزه پولیتزرش را به ارمغان آورد. او هنگام دریافت جایزه پولیتزر در نیویورک گفت ماموریتش «ثبت رنج، احساسات و ایثارگری های ویتنامی ها و آمریکایی ها در جریان جنگ در آن کشور کوچک دور آغشته به خون بود.»
فاس در جنوب ویتنام در سال ۱۹۶۷ به شدت از ناحیه پا مجروح شد و اگر یک پزشک جوان ارتش آمریکا به موقع به دادش نمی رسید ممکن بود از شدت خونریزی جان بدهد. آن پزشک در ملاقاتی که بیست سال بعد داشتند به فاس گفت: «خیلی وضعت بد بود… اول فکر کردم مرده ای».
هورست فاس در سال ۱۹۷۰ سایگون را ترک کرد تا سردبیر عکس خبرگزاری اسوشیتدپرس در حوزه آسیا شود و در سنگاپور ساکن شد. او دومین جایزه پولیتزر خود را در سال ۱۹۷۲ به خاطر عکس هایی که از شکنجه و اعدام در بنگلادش گرفته بود، دریافت کرد.
خبرگزاری اسوشیتدپرس به نقل از دوستان و همکاران سابق فاس، از او به عنوانی «عکاسی جسور و پرکار و نابغه ای که به پیشواز خطر می رفت، یاد می کند که به روایت داستان های سخت و یگانه تعهد داشت. عکاسی که در دو طرف دوربین، نبوغ داشت.
هورست فاس به دلیل سال های طولانی اقامتش در آسیا، مجموعه ای عالی از اجسام و ظروف چینی، برنز و دیگر اجسام متعلق به سلسله مینگ در چین را جمع آوری کرد.