لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۵۹

برایان هوک با هدف بررسی تهدیدهای ایران راهی خاورمیانه و سپس اروپا می‌شود


برایان هوک، نماینده ویژه امور ایران در وزارت خارجه آمریکا، قرار است راهی سفری به منطقه خلیج فارس و سپس اروپا شود.

او در مورد این سفر گفت: «امروز عصر برای انجام دیدارهای دو جانبه در عربستان سعودی، امارات متحده عربی، کویت، عمان، و بحرین راهی خلیج [فارس] می‌شوم و سپس به پاریس خواهم رفت تا با مقامات بریتانیا، فرانسه، و آلمان مشورت و صحبت کنم. موارد زیادی در مورد رژیم ایران است که در مورد آن گفت‌وگو خواهم کرد. ما در مورد تجاوزهای اخیر ایران در منطقه و حمله اخیر به دو نفتکش در دریای عمان صحبت خواهیم کرد و همچنین اطلاعات دیگری را که آمریکا در مورد ادامه تهدید‌های جاری در منطقه در اختیار دارد، ارائه می‌دهم.»

آقای هوک روز چهارشنبه ۲۹ خرداد و در گفت‌وگو با شبکه رادیویی ان‌پی‌آر در مورد ارسال هزار نیروی بیشتر به منطقه، گفت: «هدف از ارسال نیروهای اضافی به منطقه، برقراری مجدد بازدارندگی در مقابل حملات ایران است؛ [حملاتی] که به آزادی کشتیرانی آسیب وارد کرده و تهدیدی برای تجارت و کشتیرانی بین‌المللی است. ما متعهد به همکاری با متحدان خود در منطقه هستیم تا حضور نظامی مناسبی در منطقه داشته باشیم و بتوانیم بازدارندگی را بار دیگر برقرار کنیم.»

نماینده ویژه امور ایران در وزارت خارجه آمریکا در مورد این که آیا هنوز تمایل دارد توافق اتمی موسوم به برجام پابرجا بماند، گفت: «تصمیم‌گیری در مورد توافق اتمی ایران به عهده آن طرف‌هایی است که هنوز متعهد به آن توافق هستند. ما بیش از یک سال پیش از آن خارج شدیم. این به ما اجازه داد به جایی که امروز هستیم، برسیم: یعنی پیشبرد کارزاری که رژیم [جمهوری اسلامی] را از درآمدی که برای اجرای سیاست خارجی توسعه‌طلبانه و خشونت‌آمیزش نیاز دارد محروم می‌کند، ولی در همین حال طوری طراحی شده که ایران را به میز مذاکره بازگرداند.»

برایان هوک افزود: «تاریخ چهل ساله این رژیم نشان می‌دهد که چنان‌چه فشاری در کار نباشد، آنها به میز مذاکره باز نمی‌گردند. و ما یک سیاست خارجی را طراحی کرده‌ایم که جلوی دسترسی این رژیم به ده‌ها میلیارد دلار درآمد را گرفته و این امر تاثیر مثبتی در منطقه داشته است.»

آقای هوک در مورد آخرین موضع‌گیری حسن روحانی که گفته تحت فشار با آمریکا مذاکره نمی‌کند، گفت: «رژیم ایران خیلی چیزها می‌گوید که توانایی اجرای آن را ندارد. [برای مثال] آنها مدام تهدید می‌کنند که تنگه هرمز را می‌بندند؛ ولی توانایی چنین کاری را ندارند. اگر شما هم مانند من تاریخ چهل ساله این رژیم را مطالعه کنید، می‌بینید که آنها سر میز مذاکره بازمی‌گردند؛ اما بدون فشار، قطعا [به مذاکره] باز نخواهند گشت.»

او در مورد این انتقاد برخی رسانه‌ها که چرا آمریکا اطلاعات مربوط به حمله در دریای عمان را با متحدانش به اشتراک نگذاشته است، گفت: «آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، دیروز اعلام کرد که شواهد قوی در مورد دخالت ایران در حملات به نفتکش‌ها وجود دارد. وزیر خارجه بریتانیا هم گفت که ایران مسئول این حملات است. از این رو، به نظر من متحدان اروپایی ما این را به روشنی بیان کرده اند که می‌دانند که ایران پشت حملات دریای عمان بوده است. ما به طور مستمر اطلاعات را با متحدان خود هم‌رسانی می‌کنیم. فکر کنم به زودی خواهید دید دیگر کشورها هم به موضع آلمان و بریتانیا می‌پیوندند.»

برایان هوک در مورد این که واکنش‌ها به احتمال نقض توافق برجام از سوی ایران چه خواهد بود، به سخنان آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، اشاره کرد که گفته بود اگر ایران به تهدیدش در زمینه نقض مفاد توافق هسته‌ای عمل کند، طبیعتا این کار عواقبی را در پی خواهد داشت. وی افزود: «چیزی که ما به دقت زیر نظر داریم این است که آیا ایران می‌تواند در مدت زمانی کمتر از یک سال به سلاح اتمی دست پیدا کند یا نه. توافق اتمی برجام این مدت را به بیش از یکسال افزایش داده است. ولی ما می‌خواهیم این مدت زمان را تا بیشترین حد امکان افزایش دهیم. ایران هنوز اصلی‌ترین حکومت حامی تروریسم در جهان است و آنها هیچ وقت نباید اجازه داشته باشند که به سلاح اتمی دست پیدا کنند. من می‌دانم که ما با متحدان اروپایی‌مان در مورد توافق هسته‌ای اختلاف نظر داریم. ولی در این موضوع که ایران هیچ‌گاه نباید به سلاح اتمی دست پیدا کند، کاملا با هم موافق هستیم.»

نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران با اشاره به این که آیا امکان تقابل نظامی با ایران وجود دارد گفت: «به نظر من ما در زمینه بازگرداندن بازدارندگی در منطقه کارکرد بسیار خوبی داریم. ما در اوایل ماه مه گزارش‌هایی درباره چندین تهدید‌ موثق دریافت کردیم که نشان می‌داد خطر جدی حمله ایران علیه منافع آمریکا در منطقه وجود دارد و تیم امنیت ملی پرزیدنت ترامپ و خود پرزیدنت تصمیم گرفتند حضور نظامی در منطقه را تقویت کنند تا در حد امکان اطلاعات بیشتری را هم‌رسانی کنند. آن حملات اصلی که ما از آن نگران بودیم، هنوز روی نداده است و ما باور داریم دلیلش این است که اقدامات بازدارنده کافی را در نظر گرفته و مستقر کرده‌ایم.»

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG