لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۴۹

برایان هوک: از همه کشورها می‌خواهیم به کارزار فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی بپیوندند


برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، طی سخنانی از دیگر کشورهای جهان خواست به کارزار فشار حداکثری علیه رژیم ایران بپیوندند.

برایان هوک در جریان سخنرانی خود در انجمن آسیا، که روز دوشنبه یکم مهر ماه انجام شد، با اشاره به توسعه‌طلبی انقلابی و افراط گرایی جمهوری اسلامی، گفت که این امر در بطن بی‌ثباتی منطقه قرار دارد و ریشه سیاست خارجی ایران در آن نهفته است.

برایان هوک گفت که ایالات متحده به دنبال مذاکرات جامعی است که نه فقط موضوع اتمی، که برنامه موشکی‌، گسترش ترور، و گروگان‌گیری - به ویژه گروگان‌گیری شهروندان آمریکایی - را در برگیرد.

برایان هوک با اشاره به هزینه‌های جمهوری اسلامی برای گروه‌های تروریستی و شورشی در منطقه گفت که ایران در چند سال گذشته فقط ۱۶ میلیارد دلار خرج نیروهای نیابتی خود در یمن،‌ سوریه، و عراق کرده است. وی تاکید کرد که سیاست کارزار فشار حداکثری ایالات متحده موثر واقع شده و دست ایران را از میلیاردها دلار از این پول‌ها کوتاه کرده است.

نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران افزود که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایجاد و گسترش ترور را به شکل سازمانی درآورد و تمامی منابع ایران را برای این کار در اختیار گرفت.

برایان هوک گفت: کتاب‌های زیادی در مورد ذائقه رژیم برای خشونت‌ و نفرت‌گستری نوشته شده است. یک فرهنگ خطرناک گوشه‌گیری کردن از رفتارهای ایران در سیاست جهانی دیده می‌شود. حتی وقتی که حقایق برملا می‌شود، برخی کشورها به جای واکنش ترجیح می‌دهند به سخنان ظریف گوش کنند.

آقای هوک برای مثال به ویدئویی که نشان می‌داد نیروهای سپاه پاسداران در حال برداشتن یک مین عمل نکرده از بدنه یک نفتکش هستند اشاره کرد و گفت: ظریف گفت سپاه آمده بود مین‌ها را خنثی کند در حالی که ویدئو نشان می‌داد سپاه پاسداران به راحتی نزدیک کشتی آمده و مین را بدون هیچ‌گونه اقدام احتیاطی برداشتند چون می‌دانستند کجا کار گذاشته است. حتی برداشتن مین اقدامی از سوی تهران بود که مدرک را قایم کند. سفسطه ظریف هم همین کار را می‌کند.

برایان هوک افزود: جامعه جهانی به ویژه سازمان ملل هم بیشتر در این دام می‌افتد. برای مثال وقتی اعضای سازمان ملل یک کرسی به ایران در یک کارگروه شورای حقوق زنان سازمان ملل دادند. در ایران، کسانی که حجاب نداشته باشند با زندان، شلاق و جریمه نقدی مواجه می‌شوند. حضور ایران در این کمیته مانند این بود که آتش‌سوز را دعوت کنند که آتش را خاموش کند.

نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران با اقدام فیفا برای اجباری کردن حضور زنان در مسابقه‌های فوتبال گفت: این حرکت‌های جهانی متاسفانه استثنا است. ما اگر به جای همراهی با ایران مجازاتشان کنیم، رفتار بهتری از آن‌ها می‌بینیم.

برایان هوک گفت: رهبران ایران باید در پی اجرای نظم جهانی باشند و وقتی بر اساس آن کار کنند می‌توانند به جامعه جهانی بازگردند ولی تا آن زمان ما هزینه را برایشان بالا می‌بریم. جامعه جهانی باید بخشی از این جریان باشد و باید کشورها ایران را پاسخگو نگه دارند. سکوت به معنای همراهی است.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG