صدها نفر از معترضان در هنگ کنگ روز یکشنبه ۱۰ شهریور بار دیگر برای تجمع به سمت فرودگاه بین المللی این دولتشهر رفتهاند.
خبرگزاری رویترز درباره جزئیات تجمعات روز یکشنبه ۱۰ شهریور گزارش داد که معترضان دموکراسیخواه در هنگکنگ در خارج از یکی از شلوغترین فرودگاههای جهان دست به اعتراضات گسترده زدهاند.
معترضان تهدید کردهاند که در سیستم حمل و نقل نظیر فرودگاهها و سیستم ریلی، ترانزیت از فرودگاه بینالمللی هنگ کنگ اختلال ایجاد میکنند از همین روز این بسیاری از سیستمهای ریلی متوقف شده است و راه آهن نیز از توقف حرکت قطارها به سمت فرودگاه خبر داده است.
این اعتراضات در حالی است که پلیس به معترضان هشدار داده که «اقدامات غیرقانونی» خود را متوقف کنند.
هنگ کنگ روز یکشنبه شاهد شدیدترین درگیریها از زمان آغاز ناآرامیهایی است که بیش از سه ماه پیش در این دولتشهر آغاز شده است.
معترضان در خارج از فرودگاه با کلاههای ایمنی و ماسک شعار «برای آزادی بجنگ» سر دادند در حالی که پلیس ضدشورش داخل ساختمان فرودگاه حضور داشتند.
همچنین صدها تظاهرکننده نیز در خارج از کنسولگری بریتانیا در مرکز هنگ کنگ جمع شدند و با پرچم بریتانیا (یونیون جک)، شعار «خدا ملکه را نگهدارد» را سر دادند.
بنابر گزارشها، معترضان دموکراسیخواه به سمت پلیسی که با گاز اشکآور و آب پرفشار به سمت آنها میرفت، بمبهای دستساز پرتاب کردند و بازداشتهای گستردهای در ایستگاههای قطار انجام شده است.
همچنین پلیس هنگکنگ اعلام کرد که افسران دو تیر هشدار به سمت آسمان شلیک کردند که به علت حمله گروهی از «معترضان خشن» بوده که تلاش داشتند سلاحهای پلیس را تصاحب کنند.
پلیس تظاهرکنندگان را با آب رنگی اسپری کرده تا شناسایی آنها آسانتر شود. به گفته پلیس ۴۰ نفر در داخل یک ایستگاه مترو بازداشت شدهاند و سه ایستگاه مترو روز یکشنبه تعطیل بوده است.
پلیس در بیانیه ای تجمع «غیرقانونی» معترضان را محکوم و اعلام کرد که «سطح خشونت در این اعتراضات در حال افزایش است و این اقدامات هیچ احترامی به قوانین هنگ کنگ نمیگذارد.
در مقابل نیز معترضان در بیانیهای که در رسانه های اجتماعی منتشر شده است، خواستار کمک های بین المللی به مردم این دولتشهر هستند که «گرفتار یک بحران بشری» شدهاند.
گزارشها حاکی است اعتراضهای شنبه شب در هنگ کنگ نیز دستکم ۳۰ نفر را راهی بیمارستان کرده است.
اعتراضات دموکراسی خواهان هنگ کنگ که ابتدا علیه یک لایحه پیشنهادی برای استرداد مظنونان به ارتکاب جرم به سرزمین اصلی چین آغاز شده بود، به تدریج به اعتراض علیه مسائل دیگر کشیده شد و سپس، به بزرگترین بحران سیاسی هنگ کنگ از زمان انتقال کنترل این منطقه از بریتانیا به چین در سال ۱۹۹۷ تبدیل شد.
پیشتر معترضان چهار درخواست داشتند که از جمله آنها پس گرفتن کامل لایحه پیشنهادی استرداد متهمان به چین و تحقیقات مستقل در زمینه اتهام استفاده پلیس از خشونت بیش از حد علیه معترضان است.