لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۰۲

اظهارات اولاند در مورد سپر دفاع موشکی و چشم انداز مذاکرات بغداد


به رغم مخالفت روسيه، استقرار سپر دفاع موشکی ناتو در حال اجراست. به گفته ناتو اين سپر دفاع موشکی جنجالی به رهبری ايالات متحده، هم اکنون در اروپا در حال نصب است.
آندرس فوگ راسموسن، دبير کل ناتو، در شيکاگو گفت که سيستم دفاع موشکی اين اتحاديه با نصب موشکهای رهگير روی يک ناو آمريکايی در دريايی مديترانه و يک سيستم رادار در ترکيه وارد مرحله «قابليت موقت» شده است.
آندرس فوگ راسموسن گفت: ما در ليسبون برای ايجاد يک سيستم دفاع موشکی ناتو توافق کرديم و امروز، در شيکاگو، از واقعيتی پرده برداشتيم که به آن قابليت موقت می گوييم. اين سپر در اولين گامهای خود به سمت هدف بلندمدت ما برای پوشش کامل و حفاظت از ملتهای اروپايی ناتو، قلمرو و نيروهای آنهاست. ناتو تا پايان اين دهه به دنبال برقراری شبکه دفاعی در جايی است که بتواند حمله موشکی به هر نقطه در اروپا را رهگيری کند.
اين سپر دفاع موشکی باعث اختلاف با روسيه شده که آن را به عنوان تهديدی برای امنيت خود قلمداد می کند. کرملين تهديد کرده است که اگر اين طرح ادامه پيدا کند، در مرزهای مجاور کشورهای عضو ناتو موشک های تهاجمی مستقر خواهد کرد.
فرانسوا اولاند، رييس جمهوری فرانسه، گفت: اين خارج از بحث است که يک کشور بتواند از اين برنامه ضدموشکی احساس تهديد کند و من به ويژه به روسيه فکر می کنم و گفتگوها با آن کشور بايد دنبال شود.
واشنگتن و ناتو از روسيه دعوت کرده اند در پروژه سپر دفاع موشکی همکاری کند. آنها می گويند اين سپر به هيچ وجه روسيه را هدف قرار نداده و يا تهديدی عليه آن نيست؛ بلکه برای دفاع از اروپا در برابر حملات موشکی کشورهايی از جمله ايران در نظر گرفته شده است.
در همين حال فرانسوا اولاند، رييس جمهوری فرانسه، در حاشيه نشست سران ناتو در شيکاگو با حامد کرزی، همتای افغان خود ديدار و گفتگو کرد. آقای اولاند در يک کنفرانس خبری پس از ملاقات با آقای کرزی در پاسخ به پرسشی داير بر چشم انداز مذاکرات پيش روی هسته ای ايران و گروه موسوم به پنج بعلاوه يک در بغداد تاکيد کرد و گفت در صورت خودداری احتمالی تهران از تعهد در قبال برنامه هسته ای اش و امتناع از ارائه مدارک قانع کننده برای صلح آميز بودن برنامه آن، با تحريم های بيشتر مواجه خواهد شد.
XS
SM
MD
LG