شصت و پنجمين سالگرد فرو انداختن بمب اتم به روی هيروشيما در ژاپن، در محل نخستين حمله اتمی جهان برگزار شد. برای اولين بار نمايندگانی از آمريکا و ساير قدرتهای بزرگ اتمی در آن شرکت کردند.
بصدا در آوردن ناقوس و پرواز دادن کبوترها در برابر هزاران ژاپنی در پارک صلح هيروشيما بخشی از مراسم هر ساله سالگرد حمله اتمی به آن شهر است، مراسمی که نائو تو کان، نخست وزير ژاپن، بعنوان تنها کشوری که بمب اتم عليه آن بکار رفته است، خواستار دنيائی فارغ از تسليحات هسته ای و گرما هسته ای شد، و بان کی مون دبير کل سازمان ملل هم با توجه به شرکت نمايندگان ۵ قدرت اتمی بزرگ، از جمله نماينده ايالات متحده بعنوان مشخصه مراسم امسال، خلع سلاح اتمی و عدم گسترش اين نوع تسليحات را مهمترين اولويت نهاد تحت رهبری خود، اعلام کرد.
معلمی ژاپنی از اينکه عليرغم فاجعه هيروشيما، هنوز برخی در پی دستيابی به سلاح اتمی اند اظهار تاسف کرد، همتای آمريکائی او درس های گرفته شده از حادثه اتمی هيروشيما را کاملاً با دنيای امروز مرتبط دانست، و دبير کل سازمان ملل هم بعد از پايان مراسم با يکی از بازماندگان واقعه هيروشيما ملاقات کرد
۶۵ سال پيش در پايگاه آمريکائی «تينيان» در اقيانوس آرام، بمبی اتمی را به زير بمب افکن «بی بيست و نه» آمريکائی بنام «آنولا گی» متصل کردند، هواپيمائی که بعد از شش ساعت پرواز خود را به آسمان شهر هيروشيما رساند، و راس ساعت هشت و نيم صبح بمب خود را رها کرد، انفجاری که به تخريب تقريبا کامل هيروشيما، و کشته شدن کم و بيش ۸۰ هزار تن، يا يک سوم از ساکنان شهر منجر شد و بيش از دو برابر اين رقم مجروح بر جای گذاشت.
گنبد کلينيک جراحی هيروشيما تنها ساختمان بجای مانده و سمبل حادثه اتمی آن شهر است، و ژاپنی ها هم با دراز کشيدن روی زمين راس ساعت پرتاب بمب بروی هيروشيما، خاطره کشته های آن حادثه را زنده می کنند.