لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۵۹

هیلاری کلینتون: دولت اوباما سیاستی «واقع گرایانه و فوری» را در حمایت از حقوق بشر در جهان دنبال خواهد کرد


خانم کلینتون ضمن حمایت از فعالیت های دمکراسی خواهانه مردم ایران خواستار پیگیری پرونده هسته ای جمهوری اسلامی شد

نطق روز دوشنبه هیلاری کلینتون در دانشگاه جورج تان واشنگتن، صریح ترین و روشن ترین پیام درباره سیاست حقوق بشر دولت آمریکا به شمار می رود. او در این سخنان وعده داد تلاش های «هوشمندانه، استراتژیک، هدفهمند و طولانی مدت» برای بهبود وضعیت حقوق بشر در سراسر جهان افزایش یابد.

وزیر خارجه آمریکا گفت تعهد دولت اوباما به حقوق بشر از استانداردهای جهانی و تعهد تمامی کشورها- از جمله آمریکا- به آن استانداردها، آغاز می شود.

هیلاری کلینتون در این زمینه به دستور باراک اوباما در روز دوم ریاست جمهوری اش مبنی بر ممنوعیت استفاده از شکنجه توسط مسئولان آمریکایی و لزوم بستن بازداشتگاه گوانتانامو در کوبا اشاره کرد.

هیلاری کلینتون در تأکید بر لزوم انعطاف با هدف افزایش نتایج گفت انتقادات علنی گاهی بهترین روش در مواردی مثل کودتای ماه ژوئن در هندوراس و خشونت ها علیه تظاهرکنندگان در گینه است.

خانم کلینتون در عین حال گفت مذاکرات سخت و پشت درهای بسته می تواند سهم بیشتری در ارتقاء حقوق بشر در کشورهایی مثل چین و روسیه داشته باشد.

خانم کلینتون گفت:«در چین ما خواستار حفاظت از حقوق اقلیت ها در تبت و شین جیانگ، آزادی بیان و آزادی های دینی، جامعه مدنی و سازمان های مذهبی هستیم تا از خود در چارچوب قانون دفاع کنند و ما معتقدیم آنانی که در چارچوب قانون تلاش می کنند به شکل صلح آمیز اصلاحات ایجاد کنند نباید مورد تعقیب قرار گیرند.»

هیلاری کلینتون درباره روسیه گفت واشنگتن قتل روزنامه نگاران و فعالان را محکوم و از تلاشگران راه دموکراسی حمایت می کند.

وزیر امور خارجه آمریکا گفت این نظریه که آمریکا در مواجهه با کشورهای چین و روسیه یا باید از حقوق بشر دفاع کند و یا منافع ملی ایالات متحده را مد نظر قرار دهد، نظری اشتباه خواند. او همچنین نظریه مبنی بر این که تنها منزوی کردن و توسل به زور ابزار موثر برای تغییرات دموکراتیک است را رد کرد.

هیلاری کلینتون گفت در مورد ایران، دولت اوباما پیشنهاد مذاکره مستقیم با این کشور را درباره برنامه هسته ای تهران ارائه کرده است و همزمان، با کسانی که در داخل این کشور برای تغییرات دموکراتیک تلاش می کنند، ابراز همبستگی کرده است.

وزیر خارجه آمریکا پس از سخنرانی، در جلسه پرسش و پاسخ با دانشجویان تصریح کرد موضعگیری آمریکا در قبال ایران «اقدامی موازنه کننده» است و نشان می دهد که حمایت واشنگتن از جنبش دموکراسی خواه ایران به مشروعیت تظاهرات لطمه نمی زند.

خانم کلینتون گفت:«پس از انتخابات و واکنش هایی که تقریبا بلافاصله پس از آن از سوی مردم ایران صادر شد، ما در موقعیتی جدی قرار گرفتیم تا بدانیم بهترین راه حمایت از آنانی که با رفتن به خیابان ها جان خود را به خطر می اندازند، چیست. ما می خواستیم حمایت شفاف داشته باشیم. اما نمی خواستیم کانون توجه از نگرانی های برحق به آمریکا منتقل شود زیرا ما در وقایع ایران که واکنشی خودجوش به رفتار دولت ایران بود، دخالتی نداشتیم.»

وزیر خارجه آمریکا بر تأکید دولت آمریکا بر مبارزه با قاچاق انسان و دیگر موارد نقض حقوق زنان اشاره کرد و از دیدار ماه اوت خود از شرق جمهوری دمکراتیک کنگو، آنچه که او آن را صحنه خشونت های جنسی علیه زنانی که به دلیل ناآرامی ها آواره شده اند، یاد کرد.

XS
SM
MD
LG