گفتگوی اختصاصی صدای آمریکا با نماینده جمهوریخواه تگزاس
ایران در عراق دخالت می کند
تد پُو، قانونگزار جمهوریخواهی که دو هفته پیش از عراق بازگشته است می گوید « ایران با دخالت در امور داخلی عراق تلاش می کند تا اوضاع این کشور را تحت کنترل خود درآورد.»
وی ایران را مسئول حمله های سال های اخیر در عراق به آمریکایی ها و غیر نظامیان عراقی معرفی کرده و می افزاید جمهوری اسلامی ایران به تلاش های خود برای اعمال نفوذ و کنترل به دولت عراق ادامه می دهد. این امر بسیار ناراحت کننده است و من متقاعد شده ام که این حمله ها از سوی ایران سازماندهی می شود. در روزهای گذشته دریاسالار مایک مالن، رییس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا و لئون پانتا وزیر دفاع این کشور، درباره ارسال تسلیحات پیشرفته به برخی گروه های شیعۀ عراق از سوی دولت ایران هشدار داده اند. آقای پانتا روز سه شنبه از احتمال اقدام یک جانبه آمریکا برای مقابله با تسلیح شبه نظامیان عراقی توسط ایران خبر داد. تد پو در این باره می گوید ما به عنوان یک کشور نمی توانیم دخالت ایرانیان در این حمله ها را تحمل کنیم. اما تصمیم درباره نحوه مقابله با آنها به عهده دولت آمریکاست. حدود ۴۵ هزار سرباز آمریکایی باقیمانده در عراق طبق توافق تا پایان سال جاری آن کشور را ترک خواهند کرد مگر آن که دولت عراق از ایالات متحده بخواهد تا ماموریت بخشی از این نیروها را تمدید کند. برخی تحلیلگران بر این باورند که خروج زود هنگام آمریکا از عراق ممکن است خلا ایجاد کند و ایران نیز بکوشد از این فرصت بهره برداری نماید. نماینده جمهوریخواه ایالت تگزاس می گوید فکر می کنم تا زمانی که متقاعد نشده ایم نیروهای عراقی می توانند کنترل امنیت کشورشان را در دست گیرند، نباید آن کشور را ترک کنیم و دولت عراق نیز باید با ارتقا توانایی های خود بتواند در مقابل کشورهایی نظیر ایران ایستادگی کند. به نظر من احمدی نژاد فرد مستبدی است و به جهان نشان داده که قصد دارد نفوذ خود را گسترش دهد و با این که عراق نگرانی اصلی ماست، فکر می کنم که احمدی نژاد هم به آن چشم طمع دوخته است.
بخشی از ماموریت نمایندگان آمریکایی در سفر به عراق، گفتکو با مقام های عراقی درباره احتمال باقی ماندن بخشی از نیروها بیش از تاریخ تعیین شده در پایان سال جاری بوده است. گروه های سیاسی عراقی در این باره اختلاف نظر دارند اما دولت آمریکا امیدوار است که بخشی از نیروهای خود را برای آموزش نیروهای امنیتی عراق در آن کشور حفظ کند.
اما تد پو در باره سوریه همسایه دیگر عراق می گوید من با سخنان خانم کلینتون در مورد از دست رفتن اعتبار و توانایی اسد برای کشور داری موافقم. او روش بسیار سرکوبگرانه ای را در برابر مردم خود در پیش گرفته و حمله به سفارت آمریکا هم با هماهنگی دولت سوریه و با استفاده از هواداران بشار اسد صورت گرفته است. نماینده ایالت تگزاس می افزاید، اگر مردم سوریه حق رای داشتند او را از کار برکنار می کردند امّا تحت سلطۀ یک رژیم سرکوبگر چنین گزینه ای برای سوری ها وجود ندارد. آقای پُو تاکید می کند بهترین کار تغییر رژیم سوریه است که به نفع مردم این کشور و جهان خواهد بود.
با شکل گیری تحولات اخیر در کشورهای عربی خاورمیانه و شمال آفریقا موسوم به بهار عربی برخی از منتقدان آمریکا می گویند سیاست واشنگتن در قبال این کشورها یکسان نیست. آقای پو با تایید این دو گانگی در سیاست خارجی آمریکا و اذعان به یکدست نبودن برخورد با کشورهایی که در بحران سیاسی بسر می برند ، می گوید آمریکا باید سیاست همگونی را در این ارتباط پیگیری کند تا مردم بدانند که موضع ما چیست؟ با این همه نماینده تگزاس بر این باور است که آمریکا نباید در امور کشورهای دیگر دخالت کند مگر آن که منافع ملّی اش به خطر افتاده باشد. تد پُو اعتقادی به کشور سازی توسط آمریکا در کشورهای دیگر ندارد. دلیل این امر را هزینه فراوان این کار دانسته و می گوید در حال حاضر ما توان اقتصادی نداریم. به اعتقاد او باید نقش آمریکا کمک های انسان دوستانه به دیگر کشورها و کمک به بازسازی دیگر کشورها توسط مردم آن کشور است تا کشور خود را به گونه ای بسازند که خود در نظر دارند. او مخالف آن است که کشور به به قالب مورد تصور آمریکا درآیند.
آقای پو یکی از طرفداران پرو پا قرص مردم ایران است و ایرانیان زیادی در حوزه نمایندگی وی در تگزاس زندگی می کنند. او دربارۀ ایرانیان می گوید ایرانیان ملت بزرگی هستند و باید بدانند که بسیاری ازمردم جهان، آمریکائیان و نمایندگان این کشور از مبارزهای آزادیخواهانه آنان حمایت می کنند. ایرانیان به زودی قادر خواهند بود که از آزادی بهره مند شده و دولتی آزاد داشته باشند نه دولتی دیکتاتور که به آنان بگوید چطور زندگی کنند.