دولت اوباما و نمایندگان آمریکایی، پس از کشته شدن اسامه بن لادن در آستانه بازتعریف استراتژی نظامی در افغانستان هستند. افزایش نارضایتی عمومی از جنگ ده ساله و هزینه های سرسام آور آن، واژه هایی نظیر پیروزی و موفقیت را به شدت با تردید مواجه کرده است.
رایان کراکر، نامزد پرزیدنت اوباما برای خدمت در کابل روز گذشته به سناتورهای آمریکایی گفت« ساختن افغانستانی که نظیر شهری در بالای تپه بدرخشد، امکان پذیر نیست. » وی معتقد است به جای تلاش برای استقرار دمکراسی به شیوه غربی در افغانستان، باید هدف ایجاد ثبات قابل تحمل باشد. به این معنی که کشور به گونه ای اداره شود که مقام های افغان به گروه هایی مثل طالبان، القاعده و شبکه حقّانی اجازه ندهند تا در آنجا امکان فعالیت داشته باشند. کراکر که پیشرفت در افغانستان را مشکل و نه نومید کننده می داند، روز چهارشنبه در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا گفت« فکر می کنم ما می توانیم به ثبات قابل قبولی در افغانستان دست پیدا کنیم. » شهادت آقای کراکر در در برابر نمایندگان خسته از جنگ هنگامی انجام می شود که پیش از آن، گزارش یک گروه دمکرات به کمیته روابط خارجی سنای آمریکا توصیه کرده بود که ۱۸ میلیارد دلاری که آمریکا در افغانستان به عنوان کمک های خارجی و تغییر رژیم هزینه کرده تاثیر ناچیزی داشته است. جیم وب، سناتور دمکرات ایالت ویرجینیا می گوید« امروز اگر کشوری نیازمند بازسازی باشد، ایالات متحده است.» سناتور وب می افزاید صدها میلیارد دلار تنها در صورتی در زیرساخت های کشوری دیگری می تواند هزینه شود که ما بتوانیم منافع ملی و حیاتی خود را در آن تعریف کنیم. به اعتقاد سناتور وب مبارزه با تروریسم بین المللی بدون بازسازی افغانستان هم امکان پذیر است. کاخ سفید در واکنش به گزارش ارائه شده در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در ارتباط با افغانستان با تصویر منفی این گزارش در مورد هدر دادن میلیون ها دلار مخالف بوده و می گوید« مهم این است که توجه داشته باشیم که افغانستان، پیشرفت های چشمگیری داشته و ناچیز شمردن کمک های ما به آن کشور غلط است و ما با آن مخالفیم.»
در همین حال باب کورکر سناتور جمهوریخواه معتقد است بسیاری از سناتورها انتظار دارند تغییرهای مهمی را در پایان این فصل از نبردها مشاهده کنند زیرا استراتژی کنونی غیرقابل تحمل است. حتی پرزیدنت اوباما هم پس از کشته شدن بن لادن بازنگری در استراتژی آمریکا در افغانستان را پیشنهاد داده است. سناتور جان کری، رییس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا هم روز چهارشنبه از کمک های آمریکا به افغانستان انتقاد کرده و گفت کمک های ما به افغانستان تنها سبب شده تا گروههای تروریستی به پاکستان عقب نشینی کنند و این دستاورد در مقایسه با حجم کمک ها ناچیز است. سناتور کری پس از سفر اخیر به شرق افغانستان گفته بود: اگر عملیات خود را بطور عمده بر افغانستان متمرکز کنیم موفقیت زیادی کسب نخواهیم کرد.