لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۵۱

جمهوری اسلامی ایران، ناقض جدی آزادی های مذهبی


کمیسیون آزادی های مذهبی بین المللی آمریکا روز پنجشنبه با انتشار گزارش سالانه خود ۱۴ کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران را در زمره کشورهای ناقض جدی آزادی های دینی و مذهبی اعلام کرده است.

در گزارش ۳۷۳ صفحه ای کمیسیون آزادی های مذهبی بین المللی آمریکا، دولت جمهوری اسلامی ایران به ادامه سازمان یافته نقض آزادی های مذهبی از جمله حبس های طولانی، شکنجه و اعدام هایی که به طور عمده و یا کامل بر اساس مذهب متهمان صورت می گیرد، متهم شده است.

کمیسیون آزادی های مذهبی بین المللی آمریکا سال هاست که از دولت آمریکا می خواهد تا با شناسایی مقام ها و نهادهای مسئول نقض جدی آزادی های مذهبی در جمهوری اسلامی ایران، افراد مسئول را مورد تحریم مسافرتی قرار داده و دارایی شان را در این کشور مسدود کند. این کمیسیون که از سوی کنگره آمریکا برای بررسی آزادی مذاهب تاسیس شده در تلاشی همگام با دیگر اداره های کنگره تاکنون موفق شده تا با تصویب قانونی در راستای تحریم های همه جانبه علیه جمهوری اسلامی ایران، رییس جمهوری ایالات متحده را ملزم کند تا فهرستی از اسامی مقام های جمهوری اسلامی و یا عوامل آنان که حقوق بشر و آزادی های مذهبی را زیر پا می گذارند، به کنگره آمریکا ارائه داده، از ورود آنان به این کشور جلوگیری کرده و دارایی های آنان را در آمریکا مسدود کند. به دستور پرزیدنت اوباما در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۰، محمد علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، صادق محصولی وزير رفاه دولت دهم و وزير کشور دولت نهم، غلامحسين محسنی اژه ای، دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضاييه فعلی و وزير سابق اطلاعات دولت نهم، سعيد مرتضوی دادستان سابق تهران، حيدر مصلحی وزير اطلاعات دولت دهم، مصطفی محمد نجار، وزير دفاع دولت نهم و وزير کشور دولت دهم، احمد رضا رادان، فرمانده نيروی انتظامی تهران بزرگ، حسين طائب معاون اطلاعات سپاه پاسداران و فرمانده نيروی مقاومت بسيج مورد تحریم قرار گرفتند. در فوریه سال جاری نیزعباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران و محمدرضا نقدی فرمانده نيروی مقاومت بسيج به جمع این هشت تن اضافه شد. در میان یافته های گزارش امسال کمیسیون آزادی های مذهبی بین المللی آمریکا آمده است که اوضاع آزادی های مذهبی در ایران در سال گذشته رو به وخامت گذاشته و اقلیت های مذهبی از قبیل بهایییان، مسیحیان و دراویش اهل تسنن، بطور فیزیکی مورد حمله، توهین و بازداشت واقع شده و دامنه دستگیری ها گسترش یافته و با وجود تحت حمایت بودن اقلیت های غیرمسلمان بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، کلیمیان، مسیحیان ارمنی و آسوری و زرتشتیان با تبعیض ها و سرکوب های فزاینده ای روبرو هستند. حتی در میان شهروندان مسلمان شیعه و سنی، روحانیون مخالف مورد ارعاب و آزار و اذیت قرار گرفته و به زندان افکنده شده اند. جامعه بهائیان ایران نیز که تعداد آنان به ۳۰۰ هزار نفر بالغ می شود از مدت ها پیش مورد غضب مقام های دولتی بوده اند. از زمان وقوع انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹ تاکنون بیش از ۲۰۰ تن از رهبران بهائیان کشته شده و بیش از ۱۰ هزار نفر از آنان از نهادهای دولتی و دانشگاه ها اخراج شده اند.

XS
SM
MD
LG