سال ۲۰۱۱ افزون بر مسائل حل نشده سیاست خارجی آمریکا با به قدرت رسیدن اکثریت جمهوریخواهان مشتاق مقابله با سیاست های پرزیدنت اوباما در مجلس نمایندگان نیز همزمان شده است. سالی که به اعتقاد ناظران می تواند برای رییس جمهوری آمریکا چالش های جدی به همراه داشته باشد.
کم نیستند کسانی که از ایران به عنوان به عنوان یکی از عمده ترین چالش های آمریکا در این سال نام می برند. ایلیانا راس لیتنن نمایندۀ جمهوریخواه ایالت فلوریدا که چهرۀ شناخته شده ای برای رژیم های کوبا و کرۀ شمالی به شمار می رود از امروز –چهارشنبه- بر صندلی ریاست کمیتۀ امور خارجی مجلس نمایندگان تکیه می زند. این در حالی است که ایران مسئلۀ بزرگ حل نشده برای پرزیدنت اوباما و گروه کاری او و یک نگرانی برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۲ به شمار می رود. تلاش های دیپلماتیک کاخ سفید برای متقاعد کردن جمهوری اسلامی ایران به توقف فعالیت های هسته ای آن کشور منجر به دور تازه ای از تحریم های شورای امنیت سازمان ملل در ماه ژوئن شد که موافقت چین و روسیه دو کشور دارای حق وتو را همراه داشت. در همین حال ایران تزریق سوخت هسته ای به نیروگاه اتمی بوشهر را تکمیل کرده است. روندی که مقام های رسمی جمهوری اسلامی از به عنوان به تولید برق اتمی تا یک ماه آینده نام می برند. در سال ۲۰۱۰ گروه هایی در کنگره آمریکا دست در دست هم دادند تا دولت را در اتخاذ تحریم های محکمتر علیه جمهوری اسلامی ایران تحت فشار قرار دهند. در ماه آوریل گذشته جسی جکسون نمایندۀ دمکرات ایالت ایلی نوی و مایک پنس نمایندۀ جمهوریخواه ایالت ایندیانا در نامه ای به پرزیدنت اوباما که امضای صد ها نماینده دیگر را نیز به همراه داشت ،از او خواستند تا به عهدی که در ماه ژوئن سال ۲۰۰۸ بسته بود، عمل کند.
آقای اوباما در آن تاریخ گفته بود هر آنچه در توان دارد را به کار خواهد گرفت تا از دستیابی ایران به سلاح هسته ای جلوگیری کند. حال با در دست داشتن کنترل مجلس نمایندگان توسط جمهوریخواهان انتظار می رود چنین تلاش هایی افزایش یابد. خانم راس لیتنن با عزمی راسخ ایران را در جایگاه اول ،دوم و سوم عملیات در دست اقدام در کمیتۀ امور خارجی مجلس نمایندگان قرار داده است. دیگر نگرانی قانونگزاران در زمینۀ سیاست خارجی دولت آقای اوباما در ارتباط با تجدید روابط آمریکا با روسیه و نماد بارز آن پیمان کنترل تسلیحاتی ی «استارت نو» است که به گمان بعضی از قانونگزاران زبان مندرج در این پیمان تردیدهایی را در مورد نیات کرملین بوجود آورده که به اتحاد خود با ایران ادامه داده و به ونزوئلا اسلحه می فروشد. انتظار می رود در مجلس نمایندگان جدید اکثریت جمهوریخواه، کرۀ شمالی را به واسطۀ سیاست های جدید آن کشور تحت فشار قرار دهند. مانورهای سیاسی و نظامی اخیر که با هدف پیش دستی برای جلوگیری از تحریمهای چندجانبه انجام می دهد و کمک به برنامه های هسته ای ایران، زنگ خطر تازه ای را در کنگره به صدا درآورده است.