سناتور جان کری، رییس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا می گوید «ایالات متحده از این پس نباید از پشت شیشه ۱۱ سپتامبر به خاورمیانه نگاه کند. وی بر این باور است که آمریکا باید نقش سازنده ای در روند اصلاحات سیاسی و اقتصادی خاورمیانه ایفا کرده و با ارج نهادن به دموکراسی، علیه افراط گرایی در منطقه مبارزه کند.
سناتور دموکرات و رییس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا روز چهارشنبه خواستار تغییر همه جانبه سیاست های آمریکا در خاورمیانه شد. سناتور کری پیش از سفر به خاورمیانه در جلسه ای در واشنگتن گفت «به جای آن که خاورمیانه را از پس حوادث ۱۱ سپتامبر ببینیم باید این منطقه را از منظر سال ۲۰۱۱ دید. خاور میانه، منطقه پر آشوبی که همواره از اهمیت خاصی برای جهان برخوردار بوده، در ماه های گذشته شاهد پیروزی مردم دو کشور تونس و مصر، تظاهرات غیرمنتظره در صنعا و منامه و کشتار وحشیانه در لیبی بوده است. سناتور کری می گوید بیست و دو سال پیش که با فرو ریختن دیوار برلین اروپای شرقی و مرکزی از زیر سلطه اتحاد جماهیر شوروی رها شدند، آمریکا نمی دانست که چه اتفاقی پس از آن روی خواهد داد. آمریکا با استقبال از فروپاشی حکومت های استبدادی مطلقه، پاسخی برای جایگزینی آنها نداشت. اما فرصت را غنیمت شمرده و با کمک های مالی به حمایت از آنان برخاست. این اقدام آمریکا موجب شد تا روابط دوستانه و نزدیکی با کشورهای آزاد شده برقرار کند که تا به امروز هم ادامه دارد. رییس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا معتقد است این کشور باید در خاورمیانه گام مشابهی بردارد.
سناتور کری می گوید عزل حسنی مبارک از مقام ریاست جمهوری مصر، موفقیتی برای مردم آن کشور محسوب می شود اما این امر یک پیروزی برای آزادی خواهان در سراسر جهان نیز به شمار می رود زیرا نشان می دهد تغییرهای سیاسی، حتی تحولات عظیم می تواند مسالمت آمیز به دست آید. وی می افزاید یک دموکراسی موفق در مصر نشان خواهد داد که شیوه القاعده که خشونت را ضرورت تغییر می داند، صحیح نیست. سناتور کری می گوید این امر موقعیت کشورهایی نظیر ایران را تضعیف می کند که با سرکوب مردم و استفاده از سازمان های تروریستی سعی در پیشبرد منافعشان دارند.
سناتور کری به همراه جان مک کین، سناتور جمهوری خواه و جو لیبرمن، سناتور مستقل دموکرات در تدارک ارائه قطعنامه ای به سنای آمریکا هستند که از گذار به دموکراسی در تونس و مصر و جنبش هایی که خواستار اصلاحات دموکراتیک در خاورمیانه هستند، حمایت می کند. رییس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا معتقد است، هر چند آینده خاور میانه ممکن است مشخص نباشد اما همانگونه که دیوار برلین دوباره ساخته نشد، گذشته به خاورمیانه بازنخواهد گشت.
روز پنجشنبه جلسه ای با حضور ویلیام برنز، معاون امور سیاسی وزارت خارجه در مورد تحولات جاری در خاور میانه به خصوص در بحرین و لیبی در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا برگزار شد. در این جلسه، ریچارد لوگر سناتور جمهوری خواه و عضو ارشد این کمیته بار دیگر بر اعمال منطقه پرواز ممنوع بر فراز آسمان لیبی تاکید کرد و آقای برنز در ارتباط با سیاست آمریکا در لیبی گفت «آمریکا در پی تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است تا اجازه دهد اقدام های جدی تری علیه رژیم قذافی اعمال شود.»