لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۲۸

کاهش سرمایه گذاری های خارجی در صنایع نفت و گاز ایران


کاهش سرمایه گذاری های خارجی در صنایع نفت و گاز ایران
کاهش سرمایه گذاری های خارجی در صنایع نفت و گاز ایران

فعالیت شرکت های خارجی سرمایه گذار در صنعت نفت و گاز در سال جاری مسیحی کاهش چشمگیری داشته است. اداره حسابرسی فدرال آمریکا روز چهارشنبه با انتشار گزارش سالانه خود نسبت به آینده صادرات منفت ایران نیز ابراز تردید کرد.

خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داده است که دولت ایران به صندوق بین المللی پول اعلام کرده که به سبب افزایش دامنه تحریم ها، در مورد آینده صدور نفت خود نگران است. این اولین بار است که ایران از تاثیر تحریم ها با یک نهاد اقتصادی جهانی سخن می گوید. تحریم هایی که باعث شده اند تا نیمی از شرکت های خارجی که در سال گذشته در صنعت نفت و گاز ایران سرمایه گذاری کرده بودند، برای پرهیز از پیامدهای این اقدام فعالیت خود را متوقف کنند. بر اساس گزارش سال ۲۰۱۱ سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، CIA ، نفت حدود ۸۰ درصد صادرات ایران را تشکیل می دهد. در گزارش دو سال پیش صندوق بین المللی پول این رقم حدود ۶۶درصد پیش بینی شده بود. وزارت انرژی آمریکا، ایران را به واسطه ذخایر نفت و گاز در زمره یکی از سه کشور مهم جهان می داند. تحلیلگران نفتی معتقدند که ایران برای رسیدن به مرز صادرات نفتی ۵/۸۰۰ میلیون بشکه ای در روز در سال ۲۰۱۵ ، نیازمند سرمایه گذاری ۲۵ میلیارد دلاری است. اما اعمال تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران به واسطه ادامه غنی سازی اورانیوم و شفاف نبودن برنامه های هسته ای عملا سرمایه گذاری های خارجی در آن کشور را کاهش داده است. علاوه بر تحریم های سازمان ملل ، قوانین آمریکا از طریق تحریم هایی که وزارت خزانه داری این کشور به مورد اجرا گذاشته، شرکت های آمریکایی را از سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز ایران منع کرده است. در گزارش سالانه اداره حسابرسی فدرال آمریکا که روز چهارشنبه منتشر شد، ۲۰ شرکت از ۴۱ شرکتی که در سال گذشته در صنایع نفت و گاز ایران فعالیت تجاری داشته اند، به طور کتبی به این اداره اعلام کرده اند که به فعالیت خود پایان داده و یا در حال پایان دادن به فعالیت های خود در ایران هستند. در این گزارش آمده است که خودداری شرکت های خارجی از سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز ایران می تواند تولید نفت ایران را بیش از ۲۵درصد در ۵ سال آینده کاهش دهد. در همین حال خبرگزاری فرانسه به نقل از گزارش سالانۀ صندوق بین المللی پول می نویسد دولت ایران در نامه ای به این صندوق نگرانی خود را در مورد آینده صدور نفت به سبب افزایش دامنۀ تحریم ها اعلام کرده است. صندوق بین المللی پول در گزارش خود تصریح کرده که تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران بر اقتصاد آن کشور تأثیر گذاشته و در زمینه های گوناگون از جمله بهای فعالیت های اقتصادی، محدودیت در سرمایه گذاری های خارجی ، انتقال تکنولوژی و انتقال مالی و بانکی، دشواری هایی را بوجود آورده است.

کره جنوبی یکی از خریداران عمده نفت ایران که روزانه حدود ۲۳۰ هزار بشکه نفت از ایران می خرد به دلیل مشکلات ناشی از تحریم های بانکی، هنوز نتوانسته ۵ میلیارد دلار از طلب ایران را به حساب این کشور واریز کند.

طبق گزارش وزارت انرژی آمریکا، شرکت های چینی و هندی در ابراز تمایل خود برای توسعه و بازسازی تاسیسات نفتی ایران پافشاری می کنند و ایران نیز علاقه خود را نسبت به این همکاری پنهان نمی کند تا بتواند حجم صادرات نفت خود را افزایش دهد. رستم قاسمی وزیر نفت جدید ایران ،جلب سرمایه های خارجی را به عنوان اولویت برنامه های خود اعلام کرده است.

XS
SM
MD
LG