روستای کوهیمار در حومه شرقی هاوانا، پایتخت کوبا، مکان نخستین دیدار میان «ارنست همینگوی» نویسنده آمریکایی و «فیدل کاسترو» رهبرانقلابی کوبا است. در آن زمان هریک از این دو مرد از چهره های برجسته و مطرح جهان محسوب می شدند و شماری از ماهیگیران محلی ساکن این روستا هنوز هم خاطره دیدار تاریخی این دو را به یاد دارند. این نخستین و تنها دیدار فیدل کاسترو، رهبر کوبا و ارنست همینگوی خالق رمان «پیرمرد و دریا» و برنده جایزه نوبل ادبیات بود.
ارنست همینگوی ساکن شهر کوچک «کی وست» در ایالت فلوریدا، نزدیک ترین نقطه خاک آمریکا به کشور کوبا، برای نخستین بار در سال ١٩٢٩ به کوبا سفر کرد. او در آن هنگام این جزیره آفتابی را خوشایند یافت و بارها از این جزیره دیدن کرده و مدتی نیز در آن اقامت گزید.
در اوایل دهه پنجاه میلادی بود که ماهیگیران ساکن این شهرک از همینگوی که در آن زمان «پاپا» خوانده می شد خواستند در هماوردی ماهیگیری شرکت کند. در دهه شصت و پس از پیروزی انقلاب، فیدل کاسترو نیز در این مسابقات شرکت کرد و برنده شد. در همین شرایط بود که جایزه فیدل کاسترو توسط ارنست همینگوی به او اهدا شد و این تنها دیدار این دو شخصیت در این زمان اتفاق افتاد.
در آن زمان همینگوی و فیدل در رستوران محلی «کوهیمار» با همدیگر ناهار خوردند و فیدل کاسترو بعدها در سال ٢٠٠٢ برای بازسازی خاطره اش با همینگوی یک بار دیگر و این بار به همراه نوه این نویسنده نام آور آمریکایی به این رستوران آمد و بر سر همان میزی نشست که روزگاری با همینگوی نشسته بود.
ارنست همینگوی در همین روستا بود که ایده داستان پیرمرد و دریا که روایتگر زندگی یک پیرمرد ماهیگیر کوبایی است به ذهنش رسید. او این داستان را در همین روستای ماهیگیری کوچک نوشت که در سال ١٩٥٢ منتشر و یک سال بعد جایزه نوبل ادبیات را برای او به ارمغان آورد.
خانه مسکونی «ارنست همینگوی» که به «فینسا ویگیا» یا «چشم انداز کشتزار» معروف است درحومه هاوانا واقع است و امروزه به موزه همینگوی تبدیل شده است. شماری از کارشناسان آمریکایی در همکاری با همتایان کوبایی خود توانستند ازدوهزار نامه و سه هزار عکس و چندین دستنویس رمان های ارنست همینگوی که در این خانه نگهداری می شود عکس برداری کنند تا از گزند نابودی محفوظ بماند. ماری والش همینگوی، چهارمین همسر نویسنده، مالکیت این خانه را به دولت کوبا واگذار کرد تا به عنوان موزه همینگوی از آن نگهداری شود و درهای آن برای همیشه بر روی دوستداران همینگوی گشوده بماند.
جهانگردان علاقمند به همینگوی نیز به این محل می آیند تا خانه و وسایل همینگوی را از نزدیک مشاهده کنند. نویسده ای که ساده زیست و دلباخته طبیعت و پیرو غنیمت شمردن دم زندگی بود. هرچند با شلیک تیر تفنگ شکاری اش به زندگی خود پایان داد.