تیم پیوند قلب دانشگاه دوک در ایالت کارولینای شمالی آمریکا موفق شد برای نخستین بار در ایالات متحده قلب یک اهداکننده فوت شده را احیا کرده و به شخص دریافتکننده پیوند بزند.
این روند از یک سازوکار مصنوعی بهره می برد که خون و اکسیژن را در قلبی که خارج از بدن انسان است به جریان می اندازد. زمانی که عضو احیا شد، می توان آن را به بیمار نیازمند به قلب سالم پیوند زد.
تیم پزشکی دانشگاه دوک این عمل پیوند را با موفقیت برای یک کهنهسرباز آمریکایی انجام داد.
با توجه به کمبود اهداکنندههای عضو،کارشناسان از این عمل به عنوان گامی مهم و حیاتی برای نجات بیماران یاد کرده اند. دانشگاه دوک یکی از پنج مرکز پزشکی در آمریکا است که برای انجام این عمل به عنوان بخشی از یک آزمایش بالینی جدید برای امتحان دستگاههای مصنوعی جریان انداختن خون و اکسیژن مورد تأیید قرار گرفته است.
برای زنده نگه داشتن قلب خارج از بدن از روشی به نام «پرفیوژن گرم» استفاده می شود که خون، اکسیژن، و الکترولیت ها را در قلب به جریان میاندازد و آن را به تپش مجدد در میآورد.
پیش از این، قلب را تنها میتوانستند از یک اهداکننده زنده دچار مرگ مغزی بگیرند. ولی بافت قلب پیش از آن که مرگ مغزی شخص اعلام شود به دلیل کمبود اکسیژن شروع به از بین رفتن می کند و با اعلام مرگ، به اندازه ای آسیب میبیند که نمی توان آن را پیوند زد.