لینکهای قابل دسترسی

پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۱۴

نظریه دانشمندان تایید شد: حالت تهوع در دوران حاملگی برای جنین خوب است


اکثر خانم های باردار در سه ماه اول حاملگی، حالت تهوع دارند و حتی خیلی هایشان بالا می آورند. دانشمندان مدت ها است که روی این مسئله و عملکردش از نظر تکاملی تحقیق و مطالعه می کنند.

یکی از تئوری ها از اواسط سال های ۱۹۷۰ میلادی این را پیشنهاد می کند که حالت تهوع در دوران حاملگی، مقدار و گوناگونی غذاهایی که یک زن باردار می خورد را محدود می کند و در نتیجه جنین را از مواد سمی و باکتری هایی که در بعضی از غذاها مثل تخم مرغ خام، و گوشت خوب نپخته موجود است (می توان یافت کرد)، محفوظ نگه می دارد.

برای بیشتر زنان، تهوع دوران حاملگی تنها در سه ماه اول که جنین آسیب پذیرتر است رخ می دهد.

نتایج تجزیه و تحلیل جدیدی که توسط پژوهشگران مؤسسه ملی سلامت (NIH) آمریکا انجام و روز دوشنبه (۲۶ سپتامبر) در مجله پزشکی داخلی جاما چاپ شده، این تئوری را تأئید می کند.

در این مطالعه، در بین نزدیک به ۸۰۰ زن باردار، زنانی که یا تنها حالت تهوع حاملگی داشتند، یا حالت تهوع و استفراغ با هم، احتمال سقط جنین در آنها ۵۰ تا ۷۵ درصد کمتر از زنانی است که این حالت ها را نداشتند.

این مطالعه روی زنان یکسان از نژاد سفید، جوان، مزدوج، و کارمند انجام شد که همگی قبلاً سابقه سقط جنین داشتند.

محققان همینطور کشف کرده اند که ویار به غذاهای غنی در کاربوهیدارت در بین خانم های باردار، احتمالاً یک فایده تکاملی دارد. و شاید به خاطر همین است که خانم های باردار خیلی هوس یا "ویار" بستنی می کنند.

XS
SM
MD
LG