لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۵

واکسن ابولا با موفقیت آزمایش شد؛ تولید واکسن از سال ۲۰۱۸


یک کارمند داروخانه در نیجریه
یک کارمند داروخانه در نیجریه

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد آزمایش واکسن ابولا در گینه، با موفقیت کامل، و ایجاد مصونیت ۱۰۰ درصد در داوطلبان به پایان رسید.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، واکسن بیماری ابولا سال ۲۰۱۸ میلادی روانه بازار خواهد شد.

آخرین اپیدمی ابولا سال ۲۰۱۴ در غرب آفریقا آغاز و موجب مرگ ۱۱ هزار نفر شد.

نتیجه نهایی بزرگترین کارآزمایی بالینی واکسن ابولا بر روی ۱۱۰۰۰ داوطلب در گینه نشانه آن است که کنترل اپیدمی این بیماری، در آینده امکان پذیر است.

آخرین همه گیری ابولا دو سال پیش در غرب آفریقا آغاز و به سرعت به یکی از بزرگترین بحران های بهداشتی جهان تبدیل شد.

دکتر ماری پل کینی پژوهشگر ارشد سازمان جهانی بهداشت می گوید، آنها در پژوهش واکسن و به منظور اطمینان از کارآیی آن، افراد را به دو گروه تقسیم کرده و تنها به یک گروه واکسن زدند.

این پژوهشگر ارشد سازمان جهانی بهداشت گفت: «هیچ موردی از ابولا در گروه واکسینه شده مشاهده نشد و در گروه واکسینه نشده ۲۳ نفر ابولا گرفتند، بدین ترتیب ما نتیجه گرفتیم که واکسن از کارآیی کافی برخوردار است.»

در طول دو سال گذشته، چندین واکسن بصورت همزمان در حال بررسی بود اما گروه دکتر کینی استراتژی منحصر بفردی در پیش گرفته بودند که موجب برتری و موفقیت شان شد.

خانم دکتر ماری پل کینی افزود: «در جریان پژوهش، ما نه فقط تمام کسانی را با بیماران مبتلا به ایبولا در تماس بودند بلکه تمام کسانی را که با این افراد هم در تماس بودند شناسایی و واکسینه کردیم.»

واکسینه کردن حلقه اطرافیان بیمار و دایره بعدی آنها، یعنی کسانی که بواسطه اطرافیان ممکن است آلوده شوند، سیاستی بود که در جریان ریشه کنی آبله در جهان اجرا شد و نتیجه بسیار موفقی به بار آورد.

گزارش این کارآزمایی در مجله لنست منتشر شد و محققان تاکید می کنند، بواسطه ی اثر-بخشی این واکسن، اپیدمی ابولا در سال ۲۰۱۵ شعله ور نشد. از سوی دیگر شرکت عظیم دارویی مرک درخواست مجوز ساخت آن را تسلیم مقام های نظارتی کرده است.

ماری پل کینی، پژوهشگر ارشد سازمان جهانی بهداشت افزود: «آمادگی نسبتا خوبی وجود دارد و ما امیدواریم با اعطای مجوز به سرعت واکسن را در دسترس مردم مناطق پر خطر قرار بدهیم.»

با این همه تولید کنندگان واکسن می گویند، نتوانستند یکی از زنجیره های ویروس را در این واکسن ادغام کنند و کشورهایی که ایبولا در آنها بومی است باید همیشه آمادگی خود را در مقابله با اپیدمی حفظ کنند.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG