لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۵ ایران ۰۷:۵۱

نتیجه منفی آزمایش‌ها در ایتالیا و اسپانیا برای یافتن رد پای جهانی ویروس هانتا

 کشتی تفریحی کروز ابتلا به ویروس هانتا
کشتی تفریحی کروز ابتلا به ویروس هانتا

وزارت‌ بهداشت دو کشور ایتالیا و اسپانیا، روز چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت، اعلام کردند نتیجه آزمایش‌های هفده نفری که مشکوک به ابتلا به ویروس هانتا بودند، منفی بوده‌ است. این در حالی است که دولت‌های جهان همچنان به هدف جلوگیری از گسترش این ویروس در تلاش ردیابی موارد احتمالی ابتلا به بیماری هستند.

سازمان جهانی بهداشت، روز سه‌شنبه، اعلام کرد انتظار می‌رود موارد بیشتری از بیماری ردیابی شود. این بیماری ابتدا ازابتلای گروهی از مسافران یک کشتی تفریحی شروع شد. این کشتی در جریان یک سفر اکتشافی قطبی از آرژانتین حرکت کرده بود. اما سازمان جهانی بهداشت تاکید کرده است که وضعیت کنونی هیچ شباهتی به شیوع ویروس کووید ۱۹ نداشته و یک همه‌گیری تلقی نمی‌شود.


واکنش سازمان‌های جهانی و دولت‌ها

مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل بیماری‌ها توصیه کرده است که همه مسافران کشتی تفریحی، حتی اگر علائمی نداشته باشند، به مدت شش هفته تا تاریخ ۲۴ یا ۲۵ اردیبهشت، بسته به تاریخی که کشتی را ترک کردند، قرنطینه شوند.

استفانی ریست، وزیر بهداشت فرانسه، به پارلمان این کشور گفت برخی از وزرای بهداشت کشورهای اروپایی، روز چهارشنبه بعدازظهر، گردهم می‌آیند تا اطلاعات موجود را به اشتراک گذاشته و در واکنش به این ویروس، هماهنگی بیشتری برقرار کنند.

سازمان بهداشت جهانی تعداد موارد تایید شده ابتلا به بیماری را به ۹ مورد افزایش داده است. یک مورد مشکوک دیگر هم در ارتباط با فردی است که پیش از انجام آزمایش‌ها در‌گذشته و مورد دیگر در جزیره تریستان داکونا، جزیره‌ای دورافتاده در اقیانوس اطلس جنوبی است که در آن انجام آزمایش‌های مربوطه ممکن نبوده است. تاکنون، همه موارد ابتلا به ویروس به داخل کشتی تفریحی یا پیش از سوار شدن به آن نسبت داده می‌شوند.

در ایتالیا، آزمایش روی یک گردشگر آرژانتینی مبتلا به ذات‌الریه، یک مرد اهل کالابریا در جنوب ایتالیا که داوطلبانه در قرنطینه بود، و یک گردشگر بریتانیایی و همراه او در میلان انجام شد. دو نفر از آن‌ها با یک زن هلندی در تماس بوده‌اند که بعدا بر اثر ابتلا به این ویروس درگذشت.

وزارت بهداشت ایتالیا در بیانیه‌ای اعلام کرد نتیجه آزمایش‌های آن‌ها منفی بوده‌ است. در این بیانیه آمده: «خطر مرتبط با این ویروس در اروپا و بنابراین در ایتالیا همچنان بسیار پایین است.»

خاویر پادییا، یک مقام وزارت بهداشت اسپانیا، به شبکه تلویزیونی تی ‌وی ‌ای گفت نتیجه دومین آزمایش‌ پی.‌سی.‌آر جدید روی سیزده شهروند اسپانیایی که در یک بیمارستان نظامی در مادرید قرنطینه بودند، منفی بوده ‌است. یک بیمار مبتلا به ویروس هانتا در طول شب دچار مشکلات تنفسی شد، اما اکنون در وضعیت پایداری قرار دارد.

استفانی ریست، وزیر بهداشت فرانسه گفت انتظار دارد روز چهارشنبه نتایج آزمایش‌های انجام‌شده روی ۲۲ نفر که با فرد مبتلا در تماس بوده‌اند، مشخص شود.

آرنو فونتانه، رئیس بخش بیماری‌های جدید واگیردار در موسسه پاستور فرانسه، روز سه‌شنبه، به خبرگزاری رویترز گفت بررسی موارد جدید ممکن است ماه‌ها طول بکشد، زیرا دوره نهفتگی هر مورد تا حدود شش هفته است. با این حال، او پیش‌بینی کرد که به ‌دلیل انتقال ‌پذیری پایین این ویروس، در مجموع احتمالا بیش از چند ده مورد دیگر از بیماری دیده نخواهد شد.

ویروس هانتا در اصل از طریق جوندگان منتقل می‌شود، اما در موارد نادر می‌تواند با تماس نزدیک، میان انسان‌ نیز واگیر پیدا کند. دوره نهفتگی بیماری تا حدود شش هفته طول می‌کشد. هم اکنون، خدمه، مسافران و افراد در تماس با مسافران کشتی در چندین کشور اروپایی قرنطینه شده‌اند. پیشتر، سه نفراز مسافران کشتی، یک زوج هلندی و یک شهروند آلمانی، در ابتدای شیوع ویروس درگذشتند.

XS
SM
MD
LG