لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۵۶

اسرائیل بمباران رفح را تشدید کرد؛ ادامه تلاش‌های بین‌المللی برای برقراری آتش‌بس


واکنش فلسطینی‌ها در محل حمله اسرائیل به یک خودرو در رفح، در جنوب نوار غزه - ۱۸ بهمن ۱۴۰۲
واکنش فلسطینی‌ها در محل حمله اسرائیل به یک خودرو در رفح، در جنوب نوار غزه - ۱۸ بهمن ۱۴۰۲

نیروهای اسرائيل روز پنجشنبه مناطقی را در شهر مرزی رفح، که بیش از نیمی از جمعیت غزه در آن پناه گرفته‌اند، بمباران کردند.

سازمان‌های امدادی هشدار داده‌اند که اگر اسرائیل تهدید ورود زمینی به رفح را عملی کند، فاجعه‌ای انسانی رخ خواهد داد. رفح یکی از آخرین مناطق باقی‌مانده در نوار غزه است که نیروهای اسرائيلی در طول عملیات زمینی خود هنوز وارد آن نشده‌اند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه گفت فشار بر رفح در مرز غزه با مصر «آن چه را که در حال حاضر یک کابوس انسانی با عواقب ناگفته منطقه‌ای است، تشدید می‌کند.»

یک روز پیش از آن بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائيل، شرط‌های حماس برای پایان دادن به جنگ در منطقه فلسطینی غزه را رد کرد.

نتانیاهو روز چهارشنبه شروط پیشنهادی حماس برای آتش‌بس را، که شامل آزاد کردن گروگان‌های گروه‌های شبه‌نظامی فلسطینی نیز می‌شود، «متوهمانه» خواند و گفت که اسرائیل به جنگ ادامه خواهد داد. او گفت که پیروزی در دسترس است و تنها چند ماه تا رسیدن به پیروزی باقی مانده است.

اسرائیل می‌گوید اقداماتی را برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان انجام می‌دهد و شبه نظامیان حماس را متهم می‌کند که در میان غیرنظامیان، از جمله در مدرسه‌ها و بیمارستان‌ها، پنهان شده‌اند و این استفاده از مکان‌های غیرنظامی منجر به مرگ غیرنظامیان بیشتری می‌شود. حماس این اتهام را تکذیب کرده است.

به گفته ساکنان رفح، هواپیماهای اسرائیل صبح پنجشنبه مناطقی در این شهر را بمباران کردند و در حمله به دو خانه دست کم ۱۱ نفر کشته شدند.

تانک‌ها همچنین برخی مناطق در شرق رفح را گلوله‌باران کردند و ترس ساکنان از حمله زمینی قریب الوقوع را افزایش دادند.

با وجود رد پیشنهاد حماس از سوی اسرائیل، مذاکره‌های بیشتری در نظر گرفته شده است. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، گفت که هنوز جای مانور وجود دارد.بلینکن چهارشنبه شب در یک کنفرانس خبری در هتلی در تل‌آویو بدون اشاره به مفاد پیشنهاد حماس، گفت عناصر پیشنهادی حماس حاوی شروطی بود که از ابتدا و به روشنی از امکان جلو رفتن جلوگیری می‌کرد. او با این حال تاکید کرد که به تلاش برای پیشبرد مذاکرات آتش‌بس ادامه می‌دهد.

بلینکن همچنین گفت که تلفات غیرنظامیان هنوز بسیار زیاد است و تکرار کرد که عملیات نظامی اسرائیل باید حفظ جان غیرنظامیان را در اولویت قرار دهد.

هیئتی از حماس به رهبری خلیل الحیه، یک مقام ارشد حماس، روز پنجشنبه برای گفت‌و‌گوهای آتش‌بس با میانجی‌های مصر و قطر وارد قاهره شد.

منابع امنیتی مصر گفتند که انتظار می‌رود این هیئت با عباس کامل، رئیس اطلاعات مصر و تیم مدیریت میانجیگری مصر در امور غزه دیدار و گفت‌وگو کند.

سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر، در سخنانی در پایتخت قبرس گفت که مصر با همه طرف‌ها برای یافتن راه حلی برای پایان دادن به درگیری کار می‌کند و از جامعه بین المللی خواست فشار بیشتری برای اجازه دادن به ورود کمک‌ها به غزه اعمال کند.

ملک عبدالله، پادشاه اردن، نیز یک ماموریت دیپلماتیک را با هدف پایان دادن به جنگ آغاز کرده است. سفر او به پایتخت‌های غربی شامل دیدار با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، می‌شود.

حماس می گوید با هیچ توافقی که شامل پایان جنگ و عقب نشینی کامل اسرائیل نباشد، موافقت نخواهد کرد. اسرائیل می‌خواهد حماس را در غزه ریشه کن کند.

ارتش اسرائیل روز پنجشنبه گفت در طول روز گذشته بیش از ۲۰ شبه نظامی را در شهر اصلی جنوبی غزه، خان یونس، که اکنون محل برخی از شدیدترین درگیری‌های جنگ است، کشت.

در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به جنوب اسرائیل، ۱۲۰۰ تن از جمله کودکان، زنان، و سالمندان کشته و بیش از ۲۴۰ تن دیگر به گروگان گرفته شدند. اسرائیل می‌گوید هنوز ۱٣۰ گروگان در غزه هستند اگرچه احتمالا حدود ۱۰۰ تن از آنها زنده مانده‌اند.

در تنها آتش‌بسی یک هفته در ماه نوامبر طول کشید، ۱۱۰ گروگان در غزه آزاد شدند و اسرائیل نیز ۲۴۰ زندانی فلسطینی را آزاد کرد.

وزارت بهداشت حماس در غزه می‌گوید دست‌کم ۲۷۸۴۰ فلسطینی در طول جنگ کشته و بیش از ۶۷هزار زخمی شده‌اند.

ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

منبع: رویترز و گزارش‌های قبلی صدای آمریکا

XS
SM
MD
LG