لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۰۶

نمایش فیلم شکارچی با حضور بازیگر نقش اول آن میترا حجار در شصتمین جشنواره سینمایی برلین


در ششمین روز برگزاری جشنواره فیلم برلین امسال، فیلم «شکارچی» محصول مشترک ایران و آلمان ساخته «رفیع پیتز» کارگردان ایرانی تبار ساکن انگلستان به نمایش در آمد. در مراسم اکران این فیلم، میترا حجار، ستاره سینمای ایران وبازیگر نقش اول این فیلم نیز حضور داشت.

فیلم شکارچی نماینده سینمای ایران در جشنواره سینمایی برلین به شمار می رود و یکی از هفت فیلم در رده بندی اصلی فستیوال به شمار می رود که با فیلم های دیگری چون «شاترآیلند» تازه ترین ساخته «مارتین اسکورسیزی» با شرکت «لئوناردو دی کپریو» رقابت خواهد کرد و در آن علاوه بر میترا حجار، علی نیک صولت، حسن قلعه نوعی و خود رفیع پیتز ایفای نقش کرده اند.

یک فیلم ایرانی دیگر به نام «دستور آشپزی» ساخته محمد شیروانی نیز به همراه ١٠ فیلم دیگر در بخش سینمای آشپزخانه جشنواره سینمایی برلین نمایش داده می شود که قرار است کاوشی باشد در رابطه میان غذا، عشق، طبیعت و محیط زیست.

بخشی از بودجه فیلم شکارچی توسط «صندوق جهانی سینما» تامین شده است که امسال دو محصول دیگر آن نامزد اسکار بهترین فیلم خارجی سال هستند. فیلم «شیره غم» از کشور «پرو» ساخته کلودیا یوسا و فیلم «عجمی» از اسرائیل که یارون شانی و اسکندر کوپتی آن را کارگردانی کرده اند.

شکارچی دومین ساخته رفیع پیتز است که «میترا حجار» در آن شرکت دارد. پیش از این در فیلم «در زمستان» نیز یک بار دیگر این کارگردان و ستاره اول فیلم در کنارهم قرار گرفتند. فیلم «در زمستان» در «برلینانه» سال ٢٠٠۶ عرضه شد و مورد توجه قرار گرفت اما فیلم «شکارچی» بنا برنوشته منتقدین سینمایی «هرچند از شیوه های آشنای فیلمسازی ایران برخوردار بود اما نتوانست انتظارات تماشاگران را برآورده کند و در نهایت پاسخگوی توقعات احساسی، سیاسی و حتی ریشه ای مربوط به موضوع فیلم نبوده است.»

بنا بر نوشته «پپیتر برونت» منتقد سینمایی نشریه «هالیوود ریپورتر» «فیلم شکارچی هرچند به زیبائی فیلم برداری شده و از چشم اندازهای پرطرفدارشیوه های فیلمسازی سینمای ایران برخوردار است اما نتوانسته است جوابگوی خواست های تماشاگر باشد.» این منتقد فیلم «شکارچی» را فیلمی برخوردار از فرمی خالص و هنری خوانده است که کاملا غیرتجاری است و قابلیت دستیابی به فروش گیشه را ندارد اما دست اندرکاران جشنواره برلین باید به آن توجه کنند.

در فیلم شکارچی «علی» با بازی رفیع پیتز، یک زندانی سابق است که اجبارا به کار نگهبانی شب مشغول است. شغلی که او را از همسر و دختر ۶ ساله اش جدا ساخته است. یک روز صبح هنگام بازگشت از کار شبانه علی متوجه می شود که اعضای خانواده اش مفقود شده اند. پس از ساعت ها جستجو و تلاش بی ثمر در اداره پلیس، علی درمی یابد که همسرش در واقعه تیراندازی بین پلیس و شورشی ها (مخالفان رژیم) کشته شده است. چندین روز بعد، پس از مدت ها سرگردانی علی متوجه می شود که دخترش نیز به دست پلیس کشته شده و در اینجاست که او در حالتی جنون آمیز از بالای تپه ای برفراز بزرگراه با یک تفنگ شکاری دست به کشتن ماموران پلیس می زند.

در آغاز، فیلم «شکارچی» ظاهرا جهتی سیاسی در پیش دارد به خصوص هنگامی که «علی» در رادیوی اتومبیل خود به اخباری گوش می دهد که هشداری است ظاهرا از سوی رئیس جمهوری وقت (احمدی نژاد) که به مردم می گوید مسائل را همانطور که هست بپذیرند و نه آنچنان که می خواهند باشد! اما بنا بر نوشته منتقد سینمایی هالیوود ریپورتر«این موضوع تنها یک بار و درچند لحظه کوتاه مطرح می شود و دیگر هرگز دوباره به آن پرداخته نمی شود.»

جنبه های غیرمستقیم انتقادی فیلم یک بار دیگر هنگامی جلوه گرمی شود که علی توسط دو مامور پلیس دستگیر می شود که یکی از آن ها مردی است فاسد و دیگری سربازی است که به زور به خدمت گماشته شده است.

پیتربرونت می نویسد: «همه چیز در این فیلم به صورتی ستودنی و قابل تحسین مطرح می شود اما هرگز این مسائل از یک حداقل پیش تر نمی روند و پتانسیل واقعی آن ها هرگز به صورتی پخته و قابل درک و بررسی به نمایش گذاشته نمی شود.»

با این همه برونت قدرت بازیگری رفیع پیتز را ستوده است و او را بازیگری قوی خوانده است که «ضمن ارائه یک بازی خوب از کنترلی حیرت انگیز برخوردار است و می تواند همه چیز و هیچ چیز را در آن واحد به نمایش بگذارد.»

هنر کارگردانی پیتز نیز مورد توجه پیتر برونت قرار گرفته است که بنا برنوشته او «می تواند بهترین اماکن را برای تفهیم هرچه بیشتر و بهتر موضوع فیلم های خود برای فیلمبرداری انتخاب کند و هم چنین می تواند تنش های زیرپوستی تم های مورد نظر خود را به خوبی نشان دهد. از جمله هنگامی که جنبه های انسانی شخصیت «علی» قهرمان داستان فیلم که در حقیقت یک جنایتکار و قاتل به شمار می رود از افسر پلیسی که او را به دام انداخته برتری پیدا می کند.» اما فیلم شکارچی از نظر این منتقد در مجموع نتوانسته است ارزش های تم و موضوعی را که به دست گرفته کاملا به تماشاگر خود تفهیم کند.

شصتمین جشنواره فیلم «برلین» از ١١ تا ٢١ فوریه برگزار می شود و امسال «ورنر هرزاگ» فیلمساز برجسته آلمانی ریاست هیات داوران این جشنواره را برعهده دارد.

سال گذشته فیلم «درباره الی» اصغر فرهادی توانست جایزه خرس نقره ای بهترین کارگردانی سال برلینانه را از آن خود سازد.

XS
SM
MD
LG