پس از گذشت شش ماه از زمين لرزه ويرانگر هائيتی ک بيش از ۳۰۰ هزار کشته برجای گذاشت سازمانهای بين المللی امداد رسان همچنان در حال کمک به بيش از يک و نيم ميليون مردم گرسنه و بی خانمان در هاييتی هستند.
دوازدهم ماه ژانويه گذشته زمين لرزه ای بقدرت ۷ ريشتر هائيتی را به لرزه در آورد و حدود ۳۰۰ هزار کشته برجای گذاشت. و اين در حاليست که پس از گذشت ۶ ماه هنوز سازمانهای بين المللی مددکاری تلاش ميکنند که از بيش از يک و نيم ميليون مردم گرسنه و بی خانمان آن کشور نگهداری کنند، که اکثر آنها در حال حاضر در زير چادر زندگی ميکنند. سازمانهای بين المللی مددکاری علاوه بر پروژه های ساختمانی از جمله ايجاد مسکن، تلاش ميکنند که با اجرای برنامه های دراز مدت به اقتصاد متزلزل هائيتی کمک کنند.
سازمان ملل متحد ميگويد که بازسازی دراز مدت هائيتی حدود ده سال طول خواهد کشيد. صندوق بين المللی کودکان سازمان ملل متحد، موسوم به يونيسف، ميگويد کودکان هائيتی هنوز در معرض تهديدات عمده ای قرار دارند، ولی عمليات گسترده سازمانهای بين المللی مددکاری موفق شده است تا از بحرانهای وخيم تر، از جمله سوء تغذيه کودکان و مهاجرت مردم هائيتی به کشورهای همسايه، جلوگيری کند.
«بنويت تری» رييس برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد در هائيتی ميگويد که اين سازمان با همکاری دولت هائيتی تلاش ميکند برای مردم، به ويژه برای دانش آموزان مدارس مواد غذائی فراهم آورد. تری ميگويد سازمان جهانی غذا در حال حاضر يک ميليون و ۲۰۰ هزار نفر از مردم فقير هائيتی را تغذيه ميکند، و اميدوار است که بتواند آنرا به دوميليون نفر برساند.
در همين حال ژان ماکس بلِ ريو، نخست وزير هائيتی، و بيل کلينتون، رييس جمهوری پيشين آمريکا، که هردو رياست کميته بازسازی موقت هائيتی را بعهده دارند، ميگويند ميليونها نفر از مردم آن کشور هنوز دسترسی به نيازها و خدمات اوليه مانند آب، مسکن، بهداشت، و فاضلاب بهداشتی ندارند. پس از وقوع زمين لرزه در هائيتی ۱۴۰ کشور جهان متعهد شدند که به هائيتی بيش از ۵ ميليارد دلار کمک کنند.