لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۴۶

دور دوم انتخابات در هائیتی


«میشل مارتلی» یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری هائیتی
«میشل مارتلی» یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری هائیتی

«میشل مارتلی» یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری هائیتی می گوید، اگر مقام های محلی با شرکت او در دور دوم رای گیری برای گزینش رئیس جمهوری آن کشور موافقت نکنند، «از مردم می خواهد به خیابان ها بریزند.»

انتخابات ریاست جمهوری هائیتی در ۷ آذرماه برگزار شد و میرلانده مانیگات بانوی اول سابق آن کشور، جود سلستین نامزد حزب حاکم هائیتی و میشل مارتلی به عنوان نفرات اول تا سوم آن رای گیری اعلام شدند. اما آقای مارتلی ۴۹ ساله معتقد است که سوم شدنش در دور اول انتخابات ریاست جمهوری به دلیل «مهندسی آرا» بوده تا او را از دور رقابت ها خارج کنند.

آقای میشل مارتلی که از هنرمندان معروف موسیقی پاپ است در برابر خبرنگاران گفت، «اگر نتوانم در دور دوم انتخابات شرکت کنم از طرفدارانم می خواهم تا در خیابان ها به تظاهرات آرام دست بزنند. همه می دانند که علاوه بر حامیانم، جامعه بین المللی نیز از این خواسته جانبداری خواهد کرد.»

پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری هائیتی در ۱۶ آذر ماه، طرفداران میشل مارتلی به خیابان ها ریخته و به صلحبانان سازمان ملل حمله کردند.

آمریکا و سازمان ملل متحد نیز با اشاره به «بی نظمی ها یی» در جریان رای گیری، خواستار شرکت آقای مارتلی در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری هائیتی شده اند.

میشل مارتلی در مصاحبه خبری اش تاکید کرد، «مردم هائیتی آماده اند تا از آرای خود دفاع کنند. من هم آماده ام تا دوش به دوش آن ها برای کسب عدالت و دموکراسی مبارزه کنم. من قربانی چیزی هستم که جز تروریسم انتخاباتی نام دیگری ندارد.»

سازمان کشورهای قاره آمریکا به مقام های هائیتی توصیه کرده به جای جود سلستین، میشل مارتلی را نفر دوم دور اول انتخابات ریاست جمهوری آن رای گیری اعلام کنند و سوزان رایس نماینده ایالات متحده در سازمان ملل هم اظهار کرد «پس از دریافت گزارش کمیته ویژه سازمان کشورهای قاره آمریکا، در صورتیکه دولت هائیتی به خواست مردم آن کشور گردن ننهد، با بحران قانون اساسی روبرو خواهد شد.»

در تحول دیگری، به تازگی ژان کلود دووالیه دیکتاتور سابق هائیتی که سال ها به حالت تبعید خودخواسته در فرانسه به سر می برد، وارد پرتوپرنس شد. ژان کلود پس از مرگ پدرش، فرانسوا دووالیه رئیس جمهوری پیشین هائیتی، در سال ۱۳۵۰ به این مقام رسیده بود، دو دیکتاتوری که به «بیبی و پاپا دوک» معروف بودند.

دستگاه های ارتباط جمعی ورود ژان کلود به پورتوپرنس را «ناگهانی» توصیف کرده اند، تحولی غیر منتظره که آینده سیاسی آن کشور – جزیره فقیر - را مبهم تر از قبل کرده است.

ژان کلود دووالیه دیکتاتور سابق هائیتی یکبار دیگر بعد از سرنگونی ژان برتراند آریستید رئیس جمهوری آن کشور در ۶ سال پیش تمایل به بازگشت از تبعید خود خواسته و شرکت در انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرده بود. اما این بار ژان کلود ۶۰ ساله گفته که هدفش از بازگشت به کشور ورود به سیاست نیست، بلکه می خواهد در بازسازی خرابی های ناشی از زمین لرزه شرکت کند.

زلزله ۷ ریشتری هائیتی در ۲۲ دی ماه سال گذشته به کشته شدن بیش از ۳۰۰ هزار تن و بی خانمانی بیش از یک میلیون نفر منجر شده است.

XS
SM
MD
LG