فیلم «موج سبز» ساخته علی صمدی احدی، کارگردان جوان مقیم آلمان برنده جایزه محبوب ترین فیلم مستند تماشاگران «جشنواره بین المللی فیلم واشنگتن» سال ٢٠١١ شد.
مستند «موج سبز»، ساخته علی صمدی احدی، انعکاس دهنده رواج و قدرت و نفوذ شبکه های اجتماعی است که به ابزاری برای جنبش های سیاسی سراسر جهان و به ویژه جنبش سبز ایران و کارزار « رای من کجاست» بدل شده است.
این مستند تصویری از اعتراض های مردمی سال ٢٠٠٩ پس از انتخابات ریاست جمهوری و حوادث پس از آن است که با آمیزه ای از انیمیشن، تصاویر واقعی ضبط شده با دوربین های تلفن همراه و یادداشت های وبلاگ نویسان و توئیتر و مصاحبه های متعدد ساخته شده است.
این مستند هشتاد دقیقه ای که تولید آلمان است، تصاویر اعتراض های مردم ایران را در کلیپ های ویدئویی شهروند خبرنگاران در تارنمای یوتیوب، وبلاگ ها، توئیتر، فیس بوک و خواست جوانان این کشور برای دستیابی به آزادی و احترام را به تصویر می کشد.
«موج سبز» با تصاویر گردهمایی های عظیم هواداران میرحسین موسوی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال ٢٠٠٩ و شور و شعف آن ها در خیابان های شهرهای ایران آغاز می شود و سپس به برباد رفتن امید طرفداران جنبش سبز و اعتراض های پس از اعلام نتایج انتخابات و پیروزی محمود احمدی نژاد، سرکوب شدید و ناامیدی و سرخوردگی طرفداران این نامزد ها می پردازد و در نهایت این مستند در نقطه ای به پایان می رسد که نیروهای بسیج و لباس شخصی جوانان ایرانی معترض را مورد ضرب و شتم قرار می دهند، ده ها تن از آن ها را به ضرب گلوله به قتل می رسانند و جوانانی همچون ندا آقا سلطان روی سنگفرش خیابان های ایران جان می بازند.
این فیلمساز مقیم آلمان با چهره های اصلاح طلب، خبرنگاران و دیگر شخصیت های ایرانی در تبعید مصاحبه می کند و صحنه هایی از تصاویر ویدئویی، اعتراض های مردمی را نشان می دهد که با دوربین های تلفن های همراه به صورت اینترنتی به سراسر جهان ارسال شدند.
کارگردان مستند «موج سبز» برای تصویر کردن آزار و اذیت و شکنجه جوانانی که پس از ناآرامی های پس از انتخابات ریاست جمهوری زندانی شدند، از تصاویر انیمیشن استفاده کرده تا بینندگان خود را با جنبه های پنهان خطرات اعتراض های مردمی در ایران آشنا کند. این شیوه مستندسازی آقای احدی توجه و ستایش بسیاری از ناظران آگاه را برانگیخته است.
علی صمدی احدی، کارگردان و فیلمنامه نویس این مستند، ٣٧ سال دارد و در شهر تبریز متولد شده است. او در سن دوازده سالگی به همراه خانواده اش به آلمان کوچ کرد. آقای احدی پس از اتمام تحصیلات خود در رشته ارتباطات تصویری فیلم و تلویزیون، در مقام ویرایشگر فیلم، فیلمبردار و مستندساز فعالیت کرده است.
این جشنواره جهانی همچنین فیلم «طلا و مس»، ساخته کارگردان ایرانی را اکران کرد که به چالش یک طلبه شهرستانی در تهران و مشکلات خانواده او با فقر و بیماری می پردازد.
«عرق سگی» ساخته حسین کشاورز دیگر مستند ایرانی بود که در جشنواره فیلم واشنگتن شرکت کرده بود. این فیلم در مورد علائق هفت جوان ایرانی، از موسیقی و هنر گرفته تا مشروبات الکلی و رابطه جنسی و هم جنس گرایی است.
جشنواره بین المللی فیلم واشنگتن، گزیده ای از بیش از هزار فیلم کوتاه و بلند از بهترین از آثار سینمایی بیش از ٥٥ کشور جهان را در پایتخت ایالات متحده آمریکا به نمایش درآورد.
جشنواره فیلم واشنگتن، که از ٧ تا ١٧ آوریل برگزار شد بزرگترین جشنواره بین المللی است که امسال بیست و پنجمین سالگرد برگزاری خود را جشن گرفت.