سرخط خبرها
کشتی آتش گرفته در سواحل یونان به ایتالیا برده می شود
یک کشتی مسافربری که روز یکشنبه در سواحل یونان به شدت سوخت، برای بازرسی به ایتالیا برده می شود.
انتظار می رود کشتی روز جمعه وارد بندر بریندیسی در جنوب ایتالیا شود. مقامات با جستجو در این کشتی قصد دارند علت آتش سوزی آن را پیدا کنند. آنها ممکن است اجسادی را نیز کشف کنند.
دست کم یازده نفر در آتش سوزی کشتی نورمن آتلانتیک سوختند. این کشتی از یونان به ایتالیا می رفت که آتش گرفت.
یونان و ایتالیا آمار بسیار متفاوتی از مسافران ناپدید شده اعلام کرده اند. یونان می گوید ۱۸ نفر ناپدید شده اند در حالی که ایتالیا می گوید تا ۹۸ نفر ناپدید هستند. تعداد مسافران کشتی مشخص نیست. اما بیش از ۴۷۰ نفر نجات یافتند.
مهمترین خبرهای روز ایران و جهان
نخست وزیر اسرائیل: بولسونارو نسبت به انتقال سفارت برزیل به اورشلیم متعهد است

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روز یکشنبه ۲۴ آذر گفت که پسر رئیس جمهوری برزیل به او اطمینان داده است که به تبعیت از اقدام ایالات متحده، برزیل نیز سال آینده میلادی سفارت خود را از تلآویو به اورشلیم منتقل خواهد کرد.
به گزارش رویترز، ژائیر بولسونارو، رئیس جمهوری برزیل پیشتر اشاره کرده بود که میخواهد سفارتخانه کشورش را به اورشلیم منتقل کند؛ اما مقامهای ارشد برزیلی از بیم آن که این اقدام به روابط تجاری برزیل با کشورهای عربی آسیب بزند، اظهارات متفاوتی را بیان کردند.
با این حال، برزیل در سال ۲۰۱۹ اقدام به تاسیس یک دفتر تجاری دراورشلیم کرد.
فرزند بولسونارو در سفر به اسرائیل، به مسئولان این دفتر تجاری گفته است که پدرش پیش از سفر به او گفته مطمئنا، به عنوان یک تعهد، قصد دارد سفارت را به اورشلیم ببرد. ادواردو بولسونارو جزئیات بیشتری در مورد تاریخ این اقدام ارائه نداد.
نماینده تجاری آمریکا: کار بر روی فاز اول توافق تجاری با چین کاملا به پایان رسیده است

نماینده تجاری آمریکا روز یکشنبه ۲۴ آذر گفت «فاز اول» توافق تجاری ایالات متحده کاملا تمام شده است، هرچند متن آن نیازمند ویرایش و ترجمه است.
به گزارش رویترز، رابرت لایتیزر همچنین به شبکه سیبیاس گفت که طبق این توافق، صادرات آمریکا به چین ظرف دو سال، نزدیک به دو برابر خواهد شد.
این مقام دولت پرزیدنت ترامپ افزود که متن این توافق «به ویرایشهای سطحی معمول نیاز دارد ... اما قطعا کار بر روی آن به طور کامل به انجام رسیده است.»
به گفته آقای لایتیزر، زمان و مکان مناسب برای امضای نهایی توافق توسط مقامهای ارشد دو کشور، همچنان تحت بررسی است.
یک معبد میتراپرستی با سنگهای مرمر رنگارنگ در ایتالیا کشف شد

یک معبد پر زرق و برق با سنگهای مرمر رنگی که به افتخار خدایان رومی ساخته شده بود در ایتالیا کشف شد. خرابههای این پرستشگاه میتراپرستی، یا مهرابه، که به حدود ۱۶۰۰ سال پیش باز می گردد در منطقه مسکونی اوستیا در شهر رم پیدا شده است.
به گفته باستانشناسانی که این معبد راکشف کردند، در آن زمان، مردم روم باستان در این مهرابه با سنگهای مرمر رنگی از میترا (ایزد مهر)، احتمالاً در حالت خلسه ستایش می کردند.
آثار و الواحی که در این مهرابه پیدا شده، نشام می دهد که عبادتکنندگان میترا، یکی از ایزدان محبوب امپراتوری روم، و دیگر خدایان را ستایش میکردند.
میترا، یا مهر، از ایزدان هندوایرانی پیش از آیین زرتشتی در ایران بود و ریشه مهرپرستی یا کیش پرستش مهر در ایران باستان قدمتی چند هزار ساله دارد.
گفته می شود که نظامیان رومی که رهبر آنها «پمپئی» بود هنگامی که در آسیا به سر می بردند، با این آئین آشنا شده و به آن علاقمند شدند. آنها هنگام بازگشت به روم، این آئین را در بین رومیان ترویج دادند.
آلبوم راد استوارت ۷۴ ساله در صدر جدول پرفروشترینهای بریتانیا قرار گرفت

مقامهای افغانستان: «نفوذیهای طالبان» دست کم ۲۵ نفر را در یک پایگاه ارتش در غزنی کشتند

مقامهای افغانستان روز شنبه ۲۳ آذر اعلام کردند دست کم ۲۵ تن از نیروهای امنیتی دولتی در شرق کشور در جریان حمله «نفوذیهای طالبان» کشته شدند.
بنا بر اعلام مقامهای محلی استان غزنی، شب گذشته هفت تن از نیروهای خودی در یک پایگاه نظامی اقدام به تیراندازی به سمت همقطاران خود کردند.
غلام حبیب زیرک، فرماندار شهرستان قره باغ، نیز به صدای آمریکا گفته است مهاجمان پیش از فرار یک خودروی نظامی و مقادیری سلاح را از این پایگاه ارتش به سرقت بردند.
وی گفت که مهاجمان افراد نفوذی طالبان بودند و پس از فرار به گروه خود ملحق شدند.
جنیفر هادسون در فیلم جدیدی نقش آرتا فرانکلین، اسطوره موسیقی، را ایفا میکند

جنیفر هادسون، خواننده آمریکایی، در فیلم زندگینامهای «احترام» (به انگلیسی: Respect) در نقش آرتا فرانکلین، اسطوره موسیقی، بازی میکند. او در مصاحبه ای با مجله «پیپل» (People) گفت که وظیفه دشواری را بر عهده دارد.
خانم هادسون گفت: «امیدوارم که باعث افتخار او شوم و نقش آفرینیام سزاوار او باشد.»
هادسون سال گذشته در شوی تلویزیونی «لایو وید کلی اند راین» (Live with Kelly and Ryan)، گفت که یازده سالی بود که با خانم فرانکلین در مورد ساختن فیلم زندگینامه او مذاکره کرده بود و خانم فرانکلین خودش هادسون را برای نقش آفرینی در این فیلم دستچین کرد.
آرتا فرانکلین، نماد فرهنگی تحولگرا، اولین زنی بود که نامش در فهرست تالار مشاهیر راک اند رول ثبت شد.
او سال گذشته در ۷۶ سالگی درگذشت.
تلاش بوریس جانسون برای نهایی کردن خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا تا پایان ماه ژانویه

یکی از اعضای کابینه بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، روز یکشنبه ۲۴ آذر گفت آقای جانسون روند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا را تا ۳۱ ژانویه سال ۲۰۲۰ نهایی خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، مایکل گُوو همچنین گفت که بوریس جانسون قصد دارد تا پایان سال آینده میلادی (۲۰۲۰) به یک توافق تجاری جدید با اتحادیه اروپا دست یابد.
حزب حاکم محافظهکار به رهبری جانسون موفق شد در انتخابات پارلمانی هفته گذشته رقیب اصلی خود، یعنی حزب کارگر، را شکست داده و اکثریت پارلمان را از آن خود کند.
واکنش نتانیاهو به تهدیدات اخیر سپاه علیه اسرائیل: لبنان اگر اجازه حمله علیه ما از خاک خود را دهد، هزینه بسیار سنگینی پرداخت خواهد کرد

بنیامین نتانیاهو، در واکنش به تهدیدات اخیر فرمانداهان سپاه پاسداران گفت که اگر لبنان «امکان حمله علیه ما از خاک خود را میدهد، هزینه بسیار سنگینی پرداخت خواهند کرد.»
بنیامین نتانیاهو روز یکشنبه ۲۴ آبانماه در توئیتر فارسی خود نوشت که «در روزهای اخیر شنیدیم که یکی از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دوباره تهدید کرده که ایران، تلآویو را از لبنان نابود میکند. با این کار یک حقیقت ساده را برملا کرد: حزبالله بازوی عملیاتی رژیم ایران علیه اسرائیل در لبنان است.»
نخست وزیر اسرائیل با بیان این که حسن نصرالله این فرمانده سپاه را «تکذیب» کرده است، تصریح کرد: «اگر حزبالله جرات کرده و به اسرائیل حمله کند، این سازمان و کشور لبنان که امکان حمله علیه ما از خاک خود را میدهد، هزینه بسیار سنگینی پرداخت خواهند کرد.»
مقامات لبنانی پیشتر تهدید اخیر سپاه پاسداران مبنی بر امکان حمله به خاک اسرائیل از داخل لبنان را غیرقابل قبول دانسته و این سخنان را نقض حق حاکمیت لبنان خواندند.
دولت ایالات متحده همواره هرگونه تهدید علیه اسرائیل را به شدت محکوم، و از حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر تهدیدهای پیش رو حمایت کرده است.
محمد کیانوشراد فعال سیاسی و از امضاء کنندگان بیانیه ۷۷نفر بازداشت شد

گزارشها حاکی است که محمد کیانوشراد فعال سیاسی اصلاحطلب و از امضاء کنندگان بیانیه ۷۷ نفر در خانهاش بازداشت شده است.
سایت خبری امتداد روز یکشنبه ۲۴ آذرماه گزارش داد که محمد کیانوش راد، فعال سیاسی، نماینده مجلس ششم و عضو سابق شورای مرکزی حزب اتحاد ملت صبح امروز از سوی ماموران امنیتی در خانهاش بازداشت شده است.
خبرگزاری ایلنا نیز به نقل از یک منبع مطلع نوشت که کیانوش راد به زندان اوین منتقل شده اما مشخص نیست از سوی کدام نهاد امنیتی این بازداشت صورت گرفته است.
همچنین در روزهای گذشته مهدی محمودیان، زندانی سیاسی سابق و از امضا کنندگان بیانیه «۷۷ نفر»، در پی احضار به دادسرای فرهنگ و رسانه بازداشت شده بود.
۷۷ نفر از فعالان سیاسی ایران پس از سرکوب معترضان در اعتراضات اخیر ایران با انتشار بیانیهای خواستار برخورد فوری با عاملان شلیک به سوی مردم معترض شدهاند.
در این بیانیه آمده است که «شلیک بیمحابای تفنگی که از محل بیتالمال برای دفاع از مردم فراهم شده بهسوی شهروندان عادی و غیرمسلح که برای ابراز اعتراض و یا خشم خود به خیابان آمدهاند، مطلقا و فارغ از موضوع اعتراض غیرقابل توجیه و جنایتی است که قانون و دستگاه قضاء نباید حتی لحظهای در تعقیب بانیان، آمران و عاملان آن تعلل کند.»
پیش از این مهدی محمودیان دریک توئیت نوشته بود که «طی یک هفته اخیر، برای نزدیک به ۱۷ نفر از امضا کنندگان این بیانیه» پرونده قضایی تشکیل شده است.
در پی افزایش ناگهانی قیمت بنزین، ایران شاهد اعتراضات گسترده مردم علیه جمهوری اسلامی بود. روز جمعه ۲۴ آبان ماه پس از انتشار ناگهانی خبر گرانی بنزین، در شهرهای مختلف ایران صورت گرفت و تنها یک روز بعد از آغاز اعتراضات، جمهوری اسلامی شنبه شب ۲۵ آبان اینترنت را تقریبا به طور کامل قطع کرد.
پیش از این سازمان عفو بینالملل در آخرین گزارش خود از سرکوب اعتراضات مردمی آبان ماه اعلام کرد که بنا بر گزارشهای معتبری که توسط این سازمان دریافت شده حداقل ۲۰۸ نفر در این اعتراضات کشته شدهاند که شمار واقعی کشته شدگان احتمالا بیش از این است.
پرزیدنت دونالد ترامپ روز سهشنبه ۱۲ آذر بار دیگر به برخوردها دولت ایران با مردم معترض واکنش نشان داد و در حاشیه گردهمایی سران کشورهای عضو ناتو گفت: این بسیار تاسفبار است که معترضان در ایران فقط به دلیل این که اعتراض کردهاند، کشته شدند.
اعتراضات لبنان به خشونت کشیده شد؛ بیش از ۴۰ معترض زخمی شدند

در اعتراضات شنبه شب که تا بامداد یکشنبه ۲۴ آذرماه در بیروت پایتخت لبنان ادامه داشته است، دستکم ۴۰ معترض زخمی شدند.
به گزارش آسوشیتدپرس، از زمان آغاز اعتراضات در لبنان تا کنون، اعتراضات شنبه شب ۲۳ آذرماه «بی سابقه» بوده است . همچنین صلیب سرخ و دفاع مدنی لبنان گزاش داد که دستکم ۴۶ نفر در جریان این درگیریها زخمی و به مراکز درمانی و بیمارستانها منتقل شدهاند.
بنابر این گزارش اعتراضات و درگیریها در مرکز بیروت بیش از ۸ ساعت ادامه داشت و ماموران امنیتی از گاز اشک آور مقابل معترضان استفاده کردند پس از آن معترضان نیز سطلهای زباله را در خیابانهای اصلی آتش زدند تا کمی از اثرات گاز اشک آور را کاهش دهند.
آسوشیتدپرس گزارش داد درگیری از سوی افراد نقابدار از حامیان حزبالله و جنبش امل آغاز شد که از انتقادات به رهبرانشان خشمگین شده بودند. این درگیری در کمپ معترضین زمانی شدت گرفت که افرادی با انتقاد از حزبالله خواستار عادیسازی روابط با اسرائیل شده بودند.
اعتراضات گسترده در لبنان که از بیش از یک ماه پیش آغاز شد ناشی از نارضایتی عمیق از فساد و ناکارآمدی طبقه حاکم در لبنان بوده که کشور را به بحران اقتصادی کشانده است.
حامیان امل و افراد مسلح حزب الله در این بین گاه اقدام به پراکنده کردن معترضان و باز کردن خیابان هایی که توسط آنها بسته شده بود، کردند. آنها ماه گذشته اردوگاه اصلی اعتراضات در لبنان را از بین بردند.
آمریکا و چند کشور اروپایی حزب الله را یک گروه تروریستی می دانند که مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران است.
آمریکا میگوید جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی گروه های تروریستی است.
پیشتر گزارش شده بود که حامیان «حزب الله» و جنبش «امل» معترضان مخالف دولت در بیروت حمله کردند و باعث شدند نیروهای کمکی ارتش برای کاهش تنش مداخله کند.
تلویزیون محلی نشان داد، مردان پیاده و موتور سوار اندکی پیش از نیمه شب یکشنبه به راهبندهایی که معترضان به فساد در پایتخت لبنان برپا کرده بودند، نزدیک شدند.
آن ها نخست به بعضی از معترضان توهین کرده و در حمایت از رهبران جنبش های شیعه «حزب الله» و «امل» شعار دادند و سپس به معترضان حمله کردند.
«حزب الله» تنها گروهی است که پس از جنگ داخلی در لبنان خلع سلاح نشده است و در سیاست آن کشور نقشی تعیین کننده ایفا می کند.
آلودگی هوا در ایران ادامه دارد؛ تعطیلی مدارس و مراجعه ۵۴۱ نفر به اورژانس در ۲۴ ساعت گذشته

در ادامه آلودگی هوا در ایران، سازمان اروژانس اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته هزار و ۵۴۱ نفر به دلیل بیماریهای قلبی و تنفسی به اورژانس مراجعه کرده اند.
مجتبی خالدی سخنگوی سازمان اورژانس روز یکشنبه ۲۴ آذرماه با اعلام این خبر گفت که استان تهران با هزار و ۵۱ مراجعه در صدر آمار مراجعه کنندگان قرار دارد و پس از آن اصفهان، البرز و مرکزی در ردههای بعدی مراجعات بیماران قلبی و تنفسی قرار گرفتهاند.
پیش از این یکی از اعضای شورای شهر تهران از مرگ روزانه ۱۵ نفر براثر این آلودگی هوا خبر داده بود.
بنابر گزارشها شاخص آلودگی هوا در حال حاضر بر روی عدد ۱۴۴ قرار گرفته و هوای پایتخت برای گروههای حساس ناسالم است. تهران از ابتدای سال تنها ۲۵ روز هوای پاک، ۱۹۲ هوای سالم، و ۵۰ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و۲ روز هوای ناسالم برای همه افراد داشته است.
آلودگی هوا همچنین منجر به تعطیلی مدارس روز یکشنبه ۱۵ آذرماه در تهران، اراک، البرز، قم شد.
آلودگی هوا در ایران به یکی از معضلات اصلی در این سالها تبدیل شده است. کارشناسان صنایع آلاینده، سوخت و خودروهای غیراستاندارد، انباشت جمعیت فراتر از ظرفیت تهران و ساخت و ساز در مسیر جابجایی هوا را از عوامل شدت گرفتن آلودگی هوا در این شهر میدانند.
این موارد به همراه تخریب باغ ها و محیط زیست پایتخت موجب انتقادات زیادی به مدیریت شهری تهران شده است.
مقامات ایالات متحده بارها با اشاره به سوءمدیریت در رژیم جمهوری اسلامی که منابع طبیعی ایران را به نابودی کشانده این اقدامات را موجب بروز بحرانهای زیست محیطی دانستند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در اردیبهشت ماه سال گذشته با اعلام حمایت از مردم ایران گفته بود که «بحرانهای مالی و زیست محیطی را در ایران شاهد هستیم. فساد کشور را فرا گرفته است. رژیم از مردم خود میدزدد.»
همچنین، برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، هم با اشاره به اینکه پس از انقلاب در ایران ششصد سد «بدون هیچگونه ارزیابی محیط زیستی» ساخته شده است، اعلام کرده بود که رژیم جمهوری اسلامی در چهل سال گذشته منابع آبی کشور را با سوءمدیریت نابود کرده است.
مخالفتها با صدور گواهینامه موتورسواری زنان در ایران ادامه دارد

در حالی که پیشتر اعلام شده بود، یک شعبه دیوان عدالت اداری رای به صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان داده است، این بار رئیس دیوان عدالت اداری از مخالفت یکی از شعبههای دیوان با صدور این گواهینامه برای زنان خبر داد.
محمدکاظم بهرامی روز یکشنبه ۲۴ آذرماه به ایسنا گفت که «رای مخالف به موضوع صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان» در دیوان عدالت وجود دارد و این رای غیرقطعی است.
به گفته این مقام دیوان عدالت اداری، آرای قطعی اگر متعارض باشند، موضوع به هیات عمومی میرود.
ماجرای الزام صدور گواهینامه موتوسیکلت برای زنان از انتشار «دادنامه» یکی از شعب دیوان عدالت اداری در اصفهان آغاز شد که به نفع شکایت یک زن از نیروی انتظامی رای داده بود.
اما دیوان عدالت اداری روز دوشنبه ۱۴ مردادماه اعلام کرد که رای صادر شده غیرقطعی است و نیروی انتظامی تقاضای تجدید نظر در این رای را داشته است.
همچنین یک منبع آگاه دیوان عدالت اداری به ایرنا، گفته بود که بعید به نظر می رسد این رای در مرحله تجدیدنظر تایید شود. هنوز رای تجدید نظر در اینباره اعلام نشده است.
موتورسواری زنان همچون دوچرخه سواری از نظر قانونی ممنوعیتی در ایران ندارد به طوری که در الزامات گرفتن گواهینامه آن جنسیت افراد عنوان نشده است. اما با این حال گواهینامه موتورسواری به زنان داده نمی شود و این بخش از جامعه نمی توانند به صورت آزادانه در خیابان ها موتورسواری کنند.
پیش از این هادی صادقی، معاون فرهنگی قوه قضائیه در ۱۶ مرداد درباره دوچرخه و موتورسواری زنان گفته بود که در فرهنگ اسلام، سوار زین شدن برای زنان مکروه است اما حرام نیست. موتور سواری هیچ اشکال شرعی ندارد اما سوار شدن بر موتور ممکن است باعث شود تا حجاب زنان کمتر رعایت شود.
انبیسی: آمریکا خبر خروج ۴ هزار نیروی خود از افغانستان را اعلام میکند

برخی از رسانههای آمریکایی گزارش دادند که ایالات متحده قرار است از اوایل هفته آینده خبر خروج ۴ هزار نیروی نظامی خود از افغانستان را اعلام کند.
شبکه خبری انبیسی، از جمله این رسانهها است که در گزارشی روز شنبه ۲۳ آذر ماه به نقل از سه مقام فعلی و پیشین آمریکایی که نامشان فاش نشده است، نوشت که دولت پرزیدنت ترامپ قصد دارد از اوایل هفته آینده خروج حدود ۴ هزار نیرو را از افغانستان اعلام كند.
بنابر این گزارش این مقامات همچنین اعلام کرده اند که قرار است بین ۸ تا ۹ هزار نیروی آمریکایی در افغانستان باقی بمانند.
انبیسی در گزارش خود نوشت که مقامات زمان خروج این نیروها را اعلام نکردهاند؛ اما تاکید کردهاند که خروج این نیروها به شکل مرحلهای و طی چند ماه انجام میشود.
در حال حاضر حدود ۱۳ هزار نیروی آمریکایی و هزاران سرباز ناتو در افغانستان حضور دارند. مقامات دولت آمریکا پیش از این گفته بودند که می توان نیروهای آمریکایی را به ۸۶۰۰ نفر کاهش داد و همچنان عملیات ضدتروریستی موثر را به همراه مشاوره به نیروهای افغان انجام داد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، در سفری از پیش اعلام نشده به افغانستان از کاهش نیروهای آمریکا در این کشور خبر داده بود.
همچنین مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا، اعلام کرده بود که کاهش نیروهای آمریکایی در افغانستان در آینده، لزوما ارتباطی با مذاکرات با طالبان ندارد و این امر ممکن است فارغ از مذاکرات رخ دهد.
مذاکرات صلح افغانستان بار دیگر پس از حمله این هفته به بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در افغانستان، به حالت تعلیق درآمد. زلمی خلیل زاد، مذاکره کننده ارشد آمریکا در صلح افغانستان، یک روز پس از به تعلیق درآوردن مذاکرات صلح با طالبان در قطر در واکنش به این حمله وارد پاکستان شد.
منوشن: اگر تهران شرایط لازم را بپذیرد، واشنگتن به اعمال تحریمها پایان خواهد داد

وزیر خزانهداری آمریکا میگوید اگر تهران شرایط لازم را به اجرا در آورد، ایالات متحده به اعمال همه تحریمهای خود علیه ایران پایان خواهد داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، استیون منوشن این مطلب را روز شنبه ۲۳ آذر ماه و در جریان یک نشست بین المللی در دوحه پایتخت قطر بیان کرد.
شبکه سیانبیسی نیز در گزارشی در همین زمینه، در ارتباط با تحریم ایران از قول او نوشت، هدف از اعمال این تحریمها پرهیز از یک جنگ بالقوه است.
آقای منوشن در ادامه اضافه کرد، دلیل آن که ما از تحریمها استفاده میکنیم این است که مهمترین بدیل برای درگیریهای نظامی در جهان هستند.
وزیر خزانهداری دولت پرزیدنت ترامپ خاطر نشان کرد که تحریمها برای رسیدن به این هدف نتیجه بخش بودهاند.
برایان هوک حمله ایران به تاسیسات نفتی عربستان را «اقدام جنگی» توصیف کرد

نماینده وزارت خارجه ایالات متحده در امور ایران روز شنبه ۲۳ آذر دردوحه پایتخت قطر گفت، حمله ماه سپتامبر به تاسیسات شرکت نفتی آرامکو در عربستان سعودی اقدامی جنگی از سوی حکومت ایران بود.
آقای هوک که با شبکه خبری سیانبیسی، صحبت می کرد گفت «به خاطر توافق هستهای موسوم به برجام ما شاهد افزایش خطر درگیری منطقهای بودهایم، و آنچه ایران روز ۱۴ سپتامبر در مورد عربستان سعودی انجام داد یک اقدام جنگی بود.»
وی با بیان این که در نتیجه این اقدام، ایران در انزوای دیپلماتیک بیشتری قرار گرفته گفت، ما هنوز نقش شورای امنیت را در نظر میگیریم و حالا که تحقیقات سعودیها تمام شده، امیدواریم که این شورا نیز اقدام لازم را انجام دهد.
افزایش استفاده از رباتها آینده شغلی کارگران بخش تولید را به شدت تهدید میکند

استفاده از ربات به جای انسان در آمریکا از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷ بیش از دو برابر شده است،که بخش عمده آن در بخش تولیدات صنعتی است.
با وجود این که استفاده از رباتها تأثیر چندانی بر میزان اشتغال مردم در کل کشور نداشته است، ولی ازدیاد آنها در برخی از ایالتهای میانه غربی، بیشتر از مناطق دیگر شغل و حقوق کارگران را در خطر انداخته است.
ایالتهای میشیگان، اوهایو، ایندیانا، ایلینوی، و ویسکانسین که به ایالت های صنعتی شناخته می شوند، بیشترین تمرکز رباتها را دارند.
رباتهای صنعتی بیشتر کارها و وظایف تکراری مثل مونتاژ، بستهبندی، آببندی، جوشکاری، و رنگ کردن را با سرعتی خیلی بالا انجام می دهند.
کارگرانی که بیشترین ضرر را با حضور رباتها می کنند، اغلب افراد جوان و کم سواد، به خصوص مردان و زنان آمریکایی آفریقاییتبار (سیاهپوست) هستند. و آنهایی هم که بعدها در صنایع دیگر کار پیدا می کنند اغلب مجبور هستند که به حقوق پائین راضی شوند.
عمر البشیر، دیکتاتور سابق سودان به جرم فساد و پولشویی به دو سال حبس محکوم شد

دادگاهی در سودان روز شنبه ۲۳ آذر عمر البشیر رئیس جمهوری سابق این کشور آفریقایی را به جرم فساد و پولشویی به دو سال حبس محکوم کرد.
به گزارش آسوشیتدپرس، این نخستین حکم از موارد اتهامی متعدد علیه البشیر است که حدود یک سال پس از اعتراضات مردمی علیه او صادر میشود.
دیوان بین المللی کیفری نیز دیکتاتور سابق سودان را، که سه دهه در قدرت بود، به ارتکاب به جنایات جنگی در جریان درگیریهای دارفور متهم کرده است.
توجه ویژه جوان ترین نخست وزیر جهان به زنان؛ ۱۲ نفر از ۱۹ عضو کابینه جدید فنلاند زن هستند

سانا مارین، نخست وزیر فنلاند که ۳۴ ساله و جوانترین رئیس دولت (نخست وزیر) در جهان است، دولت ائتلافیای را رهبری می کند که چهار تن از رهبرانش نیز زن و زیر ۳۵ سال هستند.
دوازده نفر از نوزده عضو کابینه جدید فنلاند زن هستند، که این کشور را - بعد از اسپانیا – در رتبه دوم کشورهایی که بیشترین رهبران زن را دارند، قرار می دهد.
خانم مارین، نخست وزیر فنلاند، نماینده حزب سوسیال دموکرات است. و پیش از آن در سال ۲۰۱۵ به عنوان وزیر حمل و نقل خدمت می کرد.
نرخ طلاق در آمریکا در یک دهه گذشته کاهش پیدا کرده است؛ تاثیر پختگی و دیرتر ازدواج کردن

درصد طلاق در آمریکا بین سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۱۶، در کل ۱۸ درصد کاهش پیدا کرده است.
به گزارش مجله آتلانتیک، چیزی که عوض شده، خود ازدواج نیست، بلکه نوع افرادی است که به ازدواج کردن تمایل دارند.
توضیح اندرو چرلین، استاد روانشناسی در دانشگاه جانز هاپکیز مریلند این است: «برای اینکه طلاق بگیرید، باید اول ازدواج کنید.»
نکته ای که آقای چرلین به آن اشاره می کند این است که [در سالهای اخیر]، افرادی که تحصیلات دانشگاهی دارند بیشتر از افرادی که تنها دیپلم یا تحصیلات کمتر دارند ازدواج می کنند. و افراد تحصیل کرده اغلب صبر می کنند تا ثبات کاری و استقلال مالی داشته باشند و دیرتر ازدواج می کنند. در نتیجه جا افتادهتر هستند و مشکلات مالی - که اغلب به طلاق منتهی می شود – در بین آنها کمتر است.
آقای چرلین گفت: «وقتی سن شما [هنگام ازدواج] بالاتر است، پخته تر هستید ... احتمالاً کار بهتری دارید، و اینها از دلایلی هستند که احتمال مشاجره با همسرتان را کمتر می کند.»
هشدار مایک پمپئو به ایران: آسیب به نظامیان آمریکایی یا شرکای عراقی با پاسخ قاطع آمریکا مواجه میشود

وزیر خارجه آمریکا روز جمعه ۲۲ آذر در بیانیهای حمله اخیر عوامل نیابتی ایران در نزدیکی فرودگاه بغداد را، که منجر به زخمی شدن سربازان عراقی شد، و حمله دیگری که متعاقب آن انجام شد را به شدت محکوم کرد.
بر اساس این بیانیه، نیروهای وابسته به ایران در عراق در روز ۱۸ آذر با راکت به تاسیساتی در نزدیکی فرودگاه بینالمللی بغداد حمله کردند، که منجر به زخمی شدن ۵ سرباز عراقی شد. همچنین یک حمله راکتی دیگر هم در تاریخ ۲۰ آذر روی داد.
مایک پمپئو همچنین در توئیتی خطاب به رهبران جمهوری اسلامی نوشت: «اگر ایران یا عوامل نیابتیاش به نیروهای آمریکا یا شرکای عراقی ما آسیب بزنند، ایالات متحده قاطعانه پاسخ خواهد داد.»
پیشتر یک مقام ارشد نظامی آمریکا هشدار داده بود که حملات راکتی شبه نظامیان مورد حمایت ایران در عراق به پایگاههایی که میزبان نیروهای آمریکایی است، همه طرفها را به سمت درگیری و ورود به مرحلهای غیرقابل کنترل نزدیک می کند.
این مقام نظامی گفت که شبه نظامیان مورد حمایت ایران در حال نزدیک شدن به خط قرمزی هستند که ائتلاف با قدرت به آن پاسخ خواهد داد، پاسخی که «نتیجهاش برای هیچکس خوشایند نخواهد بود.»
این اظهارات مقام ارشد نظامی آمریکا در حالی است که اخیرا نیز شبکه فاکسنیوز گزارش داده ایران در حال ساخت یک «تونل زیرزمینی» در مرز سوریه و عراق برای انبار کردن موشک و سلاحهای سنگین نظامی است.
مقامات اطلاعاتی آمریکا نخستین بار سال گذشته در مورد زرادخانه موشکهای ایران در عراق هشدار داده بودند و اسرائیل حملاتی هوایی برای نابود کردن این سلاح های پنهان ترتیب داد اما از آن زمان تاکنون، مقامات آمریکایی گفته اند که تهدیدها افزایش پیدا کرده است و موشکهای بالستیک تازه ای به صورت مخفیانه وارد عراق شده است.
سنای تحت کنترل جمهوریخواهان در مقام نجاتبخش پرزیدنت ترامپ ظاهر میشود

بخش انگلیسی صدای آمریکا - به نظر می رسد پرزیدنت ترامپ سومین رئیس جمهوری آمریکا خواهد بود که توسط مجلس نمایندگان ایالات متحده مورد استیضاح قرار می گیرد.
اگر دموکرات ها در مجلس نمایندگان، بر مبنای ادعای سوء استفاده رئیس جمهوری از قدرت در تعامل با اوکراین و مانع تراشی در برابر تحقیقات کنگره، هفته دیگر به استیضاح پرزیدنت ترامپ رای بدهند، این پرونده برای برگزاری دادگاه استیضاح به سنای تحت کنترل جمهوریخواهان خواهد رفت که چشم انداز سیاسی آن برای رئیس جمهوری مطلوب تر است.
جمهوریخواهان ۵۳ کرسی از ۱۰۰ کرسی سنا را در اختیار دارند. ۴۵ سناتور دموکرات و ۲ سناتور مستقل، انگس کینگ از ایالت مین و برنی سندرز از ایالت ورمانت، مابقی کرسی ها را تصاحب کرده اند.
برکناری پرزیدنت ترامپ در شرایطی رخ خواهد داد که ۶۷ سناتور در مقام دادستان او را در یک یا دو ماده استیضاح محکوم کنند.
این یعنی دموکرات ها باید راهی پیدا کنند تا ۲۰ سناتور جمهوریخواه مجاب شوند به برکناری پرزیدنت ترامپ رای بدهند.
جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان یکپارچه در کنار رئیس جمهوری ایستاده اند، اما شماری از سناتورهای جمهوریخواه مانند میت رامنی از ایالت یوتا یا سوزان کالینز از ایالت مین در مقاطعی از منتقدان ترامپ بوده اند.
بر مبنای قانون اساسی، ریاست دادگاه استیضاح در سنا بر عهده قاضی جان رابرتز، رئیس دیوان عالی ایالات متحده، خواهد بود. اما مقررات بررسی شواهد و احضار شهود را سنا تصویب می کند.
پرزیدنت ترامپ گفته است که خواهان حضور طیفی از شهود از جمله ادم شیف رئیس دموکرات کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان ایالات متحده، جو بایدن معاون پیشین ریاست جمهوری، هانتر بایدن پسر جو بایدن، و افشاگری است که شکایت اولیه را در مورد تعامل رئیس جمهور با اوکراین ارائه کرده بود.
مقام های کاخ سفید تصور می کنند روند دادگاه به نفع رئیس جمهوری تمام شود.
سناتور جمهوریخواه میچ مک کانل، رهبر اکثریت در سنا، و دیگر جمهوریخواهان خواهان دادگاهی کوتاه تر و ساده تر بدون حضور شهود هستند. دادگاه استیضاح بیل کلینتون در سال ۱۹۹۹ پنج هفته طول کشید.
سناتور دموکرات چاک شومر، رهبر اقلیت در سنا، به جمهوریخواهان نسبت به دادگاهی جناحی هشدار داده است.
در سال ۱۸۶۸، پرزیدنت اندرو جانسون با تنها یک رای از دادگاه سنا نجات پیدا کرد. جانسون برای نقض قانون حفاظت از مقام های ارشد دولتی در برابر اخراج استیضاح شده بود.
فارغ از نتیجه، دادگاه سنا در ماه ژانویه آزمونی برای دموکراسی ایالات متحده خواهد بود.
آمریکا یک لبنانی و یک شهروند کنگو را به دلیل حمایت مالی از حزبالله تحریم کرد

وزارت خزانهداری ایالات متحده روز جمعه ۲۲ آذر ماه اعلام کرد یک شهروند لبنانی، یک شهروند جمهوری دموکراتیک کنگو و شرکتهای وابسته به آنها را در فهرست تحریمها قرار داده است.
بنا بر اعلام این وزارتخانه، این تصمیم به دلیل فعالیتهای مختلف غیرقانونی آنها، از جمله تامین مالی، پولشویی، و تولید درآمد به نفع گروه حزب الله و فعالیتهای شریرانه آن، اتخاذ شده است.
در بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا تاکید شده است که ایالات متحده از خواست مردم لبنان برای پایان دادن به فساد و تامین مالی تررویسم، که در محیط فاسد پا میگیرد، حمایت میکند.
کاخ سفید از «توافق تاریخی» تجاری بین آمریکا و چین خبر داد

کاخ سفید اعلام کرد که ایالات متحده و چین به یک توافق تجاری تاریخی رسیدهاند. این توافق شامل اصلاحات ساختاری نظام اقتصادی و تجاری چین در زمینههای مالکیت معنوی، انتقال فناوری، کشاورزی، خدمات مالی، و مبادلات ارزی است.
پیش از این، پرزیدنت ترامپ روز جمعه اخبار رسانهها را در مورد نزدیک شدن واشنگتن و پکن به یک توافق تجاری و تعلیق اعمال تعرفههای جدید را تایید کرده بود.
تعرفههای جدید قرار بود از روز یکشنبه اجرایی شود.
پرزیدنت ترامپ در توئیتر نوشت، تعرفه ۲۵ درصدی قبلی به قوت خود باقی است، همراه تعرفه ۷.۵ درصدی برای سایر (کالاها)، اما چون ما به توافق رسیدهایم، تعرفههای تنبیهی که قرار بود از ۱۵ دسامبر اعمال شوند، اجرا نخواهد شد.
رئیس جمهوری آمریکا اضافه کرد، دو طرف «به جای منتظر ماندن تا برگزاری انتخابات ۲۰۲۰، فورا مذاکرات خود را در مورد فاز دوم توافق آغاز خواهند کرد. این یک توافق عالی برای همه است. سپاسگزارم.»
دولت ایالات متحده در حال حاضر بر حدود ۲۵۰ میلیارد دلار کالای وارداتی از چین تعرفه ۲۵ درصدی، و بر حدود ۱۲۰ میلیارد کالای وارداتی دیگر از این کشور آسیایی نیز تعرفه ۷.۵ درصدی اعمال میکند.
ایالات متحده و چین ضرب الاجل ۱۵ دسامبر را برای افزایش بیش از پیش تعرفه ها پیش رو داشتند. دولت پرزیدنت ترامپ پیشنهاد داده بود که در ازای موافقت چین با خرید بیشتر محصولات کشاورزی ایالات متحده بعضی از تعرفه ها را بر کالاهای چینی به تعلیق درآورد و بعضی دیگر را کاهش دهد.
نماینده آمریکا در مذاکرات صلح افغانستان پس از تعلیق گفتگو با طالبان، به پاکستان رفت

بخش انگلیسی صدای آمریکا - زلمی خلیل زاد، مذاکره کننده ارشد آمریکا در صلح افغانستان، روز جمعه، یک روز پس از به تعلیق درآوردن مذاکرات صلح با طالبان در قطر در واکنش به حمله این هفته این گروه به بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در افغانستان، وارد پاکستان شد.
خلیل زاد در اسلام آباد با شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان، دیدار کرد و او را در جریان مباحثات ایالات متحده با طالبان در دوحه، پایتخت قطر، قرار داد.
قریشی گفت: «ما امیدواریم مذاکرات ایالات متحده و طالبان به زودی از سر گرفته شود.»
خلیل زاد همچنین با ژنرال قمر جاوید باجوا، رئیس ستاد کل ارتش پاکستان، در شهر راولپندی ملاقات کرد.
رهبران طالبان تماس های نزدیکی با اسلام آباد دارند و خانواده هایشان در پاکستان زندگی می کنند.
خلیل زاد در توئیتی نوشت: «در ملاقات امروز با طالبان نسبت به حمله به پایگاه بگرام که ۲ کشته و چندین مجروح غیرنظامی به جای گذاشت ابراز خشم کردم. طالبان باید نشان دهد مایل و قادر است که به تمایل افغانستان به صلح، پاسخ دهد. ما مذاکرات را برای مدت کوتاهی متوقف می کنیم تا آنها با رهبری شان در باره این موضوع حیاتی مشورت کنند.»
سخنگوی طالبان ساعاتی بعد در توئیتی نوشت دو طرف یک هفته مذاکرات را در فضایی «خوب و مثبت» جمع بندی کرده و توافق کردند «چند روز دیگر و پس از مذاکرات داخلی» دوباره گفتگوها را از سر بگیرند.
یک فعال برابری جنسیتی در ایران به ۵ سال زندان محکوم شد

رضوانه محمدی، فعال برابری جنسیتی، از سوی دادگاه انقلاب تهران به صورت غیابی به ۵ سال زندان محکوم شده است.
این فعال برابری جنسیتی با انتشار این خبر در صفحه اینستاگرام خود دلایل صدور این حکم در پرونده خود را: جمعآوری اطلاعات و تصاویر مربوط به گورهای جمعی اعدام شدگان سال ۶۷؛ جرمزدایی، عادیسازی، ننگزدایی، و قابل پذیرش کردن همجنسگرایی؛ و تلاش در جهت پاسخگو کردن مقامات جمهوری اسلامی در برابر نقض حقوق بشر و عدم به رسمیت شناختن همجنسگرایان، عنوان کرده است.
در این حکم از واژه «همجنسبازی» استفاده شده است که به گفته رضوانه محمدی، در ادبیات رسمی جمهوری اسلامی ایران در چارچوب نفی هر گونه گرایش جنسی به جنس موافق به کار برده میشود.
پیش از این صدای آمریکا در گزارشی اعلام کرده بود که جلسه دادگاه خانم محمدی به صورت غیابی و به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی از طریق تلاش برای عادیسازی روابط همجنسخواهانه» در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه برگزار شده است.
رضوانه محمدی، فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی پلمیر و دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد مطالعات جنسیتی در موسسه آنلاین ایران آکادمیا، ۱۲ شهریور ۹۷ از سوی ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به مدت ۲۶ روز در یکی از سلولهای انفرادی بند ۲۰۹ تحت بازجویی قرار گرفت. او از تاریخ هفتم مهرماه به بند زنان زندان اوین منتقل و در نهایت در تاریخ ۲۸ مهر با قرار وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی آزاد شد.
ایالات متحده آمریکا بارها قوانین ضدحقوق بشری جمهوری اسلامی، مانند جرمانگاری همجنسگرایی و صدور احکام سنگین همچون شلاق و حتی اعدام برای همجنسگرایان، را محکوم کرده است. پیش ازاین نیز مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، در پیامی توئیتری خطاب به محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، نوشت: «آیا [ظریف]، وزیر خارجه بزرگترین [حکومت] حامی تروریسم در جهان، دار زدن همجنسگرایان با جرثقیل، سنگسار زنان، سرکوب اقلیتها، مجاز کردن ازدواج با دختربچههای ۹ ساله، و بازداشت معترضان به حجاب اجباری را متمدنانه میداند؟»
کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا موارد اتهامی برای استیضاح رئیسجمهوری را تایید کرد

کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا، که در کنترل دموکرات ها است، روز جمعه ۲۲ آذر دو مورد اتهامی برای استیضاح دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، را تایید کرد.
دموکرات ها در مجلس نمایندگان آمریکا این دو مورد اتهامی برای استیضاح پرزیدنت ترامپ را پیشتر اعلام کردند. کمیته قضایی مجلس نمایندگان سوءاستفاده از قدرت و ممانعت در اجرای کار کنگره را مطرح کرد.
کاخ سفید قویا این اتهامات را رد میکند.
روز سهشنبه گذشته جرالد ندلر، رئیس دموکرات کمیته قضایی مجلس نمایندگان، موارد اتهامی علیه رئیس جمهوری را در برابر خبرنگاران قرائت کرد. وی در بخشی از سخنانش گفت که پرزیدنت ترامپ اوکراین را برای مداخله در انتخابات ریاست جمهوری پیش روی آمریکا تحت فشار قرار داده است.
اما پرزیدنت ترامپ در همان زمان با انتشار توئیتی به اظهارات آقای ندلر واکنش نشان داد و نوشت: «ندلر همین حالا گفت که من اوکراین را برای مداخله در انتخابات ۲۰۲۰ تحت فشار گذاشتم. این مسخره است و او میداند که این حقیقت ندارد! رئیس جمهوری و وزیر خارجه اوکراین بارها گفته اند که فشاری وجود نداشت. ندلر و دموکراتها این را می دانند؛ اما حاضر نیستند به آن اذعان کنند!»
پرزیدنت دونالد ترامپ پیشتر نیز جلسه کمیته قضایی مجلس نمایندگان را نیرنگ و ماجرای ساختگی توصیف کرده بود.
محور این اتهامات علیه پرزیدنت ترامپ به یک تماس تلفنی وی با رئیس جمهوری اوکراین باز میگردد. دموکراتها میگویند رئیس جمهوری با اعمال فشار بر اوکراین و توقف کمک به آن کشور، سعی کرد آنها را وادارکند در مورد اتهام فساد علیه جو بایدن نامزد احتمالی حزب دموکرات و پسرش تحقیق کنند. این در حالی است که رئیس جمهوری آمریکا این اتهام را رد میکند.
نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا پیش از آنکه موارد اتهامی رسما اعلام شود، روز سه شنبه، رئیس جمهوری آمریکا را متهم کرد که سعی کرده است انتخابات پیش روی ریاست جمهوری آمریکا را به «فساد» آلوده کند. او رئیس جمهوری را «تهدیدی برای دموکراسی و امنیت ملی» خواند.
اما پیشتر در همین روز، دونالد ترامپ با انتشار توئیتی گفت که او مرتکب «هیچ» خطایی نشده است و همچنین استیضاح او با توجه به کارنامه ای که از خود به جای گذاشته «یک دیوانگی سیاسی محض است.»
دونالد ترامپ گفته است که در رابطه با اوکراین، هیچ کار خلافی انجام نداده است.
یک نماینده جمهوریخواه کنگره آمریکا در مورد احتمال حملات جدید ایران در خاورمیانه هشدار داد

یک عضو ارشد جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا روز جمعه ۲۲ آذر گفت احتمال این که ایران به زودی حملات جدیدی را در منطقه خاورمیانه انجام دهد، زیاد است.
به گزارش وبسایت رول کال، مک تورنبری نماینده تگزاس در مصاحبه با سیاسپن گفت: «فکر میکنم ایران در هفتههای آینده دست به اقدامات تحریککننده بیشتری بزند.»
این عضو ارشد کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان گفت که ایران هنوز به حمله ماه اکتبر به یکی از نفتکشهایش پاسخ نداده و شاید اقدام تلافیجویانهای در راه باشد.
ادامه اعتراضات به مصوبه جدید حق شهروندی هند؛ سفر نخست وزیر ژاپن به هند لغو شد

درگیری ها در مورد مصوبه جدید شهروندی در هند به دانشگاه جامعه ملیه اسلامیه دهلی نو کشیده شد.
به گزارش رویترز از پایتخت هند، صدها دانشجو روز جمعه ۲۲ آذر با پلیس درگیری شدند. در همین حال، نخست وزیر ژاپن نیز سفر روز یکشنبه به هند را با گسترش ناآٰرامیها لغو کرد.
شماری از معترضان می گویند مصوبه جدید، که مورد حمایت دولت هندوگرای نارندرا مودی نخست وزیر هند است، قانون اساسی سکولار کشور را تضعیف می کند.
تاکنون اعتراضات عمدتا در شمال شرق هند بوده است. رویترز گزارش داده است که در درگیری های میان معترضان خشمگین و نیروهای پلیس در ایالت آسام، دو نفر کشته و ۱۱ نفر بر اثر اصابت گلوله مجروح شده اند.
لایحه جدید که پارلمان هند آن را در روز چهارشنبه ۲۰ آذر تصویب کرد، از سوی دولت ناسیونالیست هندو نارندرا مودی به عنوان ابزاری برای حفاظت از گروه های آسیب پذیر از خطر آزار و اذیت توصیف شده است.
منتقدان می گویند این لایحه مسلمانان را به حاشیه می برد. برخی نیز معتقدند که این قانون خطر ورود موج جدیدی از مهاجران از بنگلادش، افغانستان، و پاکستان به ایالت های شمالی هند را به همراه خواهد داشت که مورد استقبال مردم این ایالت ها نیست.
مخالفان مصوبه می گویند دولت مودی می خواهد با این مصوبه، ناسیونالیسم هندو را به زیان جامعه مسلمان این کشور، پیش ببرد. آنها می گویند مصوبه جدید شهروندی، اقلیت های مسلمان در معرض تهدید در کشورهای همسایه، نظیر گروه احمدیه در پاکستان و یا مسلمانان روهینگیا را شامل نمی شود.
نماینده آمریکا در آستانه ضرب الاجل مذاکرات متوقف شده با کره شمالی، به سئول میرود

بخش انگلیسی صدای آمریکا - سئول می گوید نماینده ویژه ایالات متحده در امور کره شمالی، در آستانه ضرب الاجل پایان سال میلادی پیونگ یانگ برای نرمش واشنگتن در مذاکرات خلع سلاح، یکشنبه وارد کره جنوبی خواهد شد.
وزارت خارجه کره جنوبی جمعه اعلام کرد که استیون بیگن برای سفری سه روزه در سئول خواهد بود و با همتای خود و دیگر مقام ها ملاقات هایی انجام می دهد.
پیونگ یانگ در هفته های اخیر به یک رشته آزمایش های تسلیحاتی دست زده و وارد مجادله ای کلامی با پرزیدنت ترامپ شده است.
بیگن با این سفر ممکن است در پی تماس با کره شمالی یا ارسال پیامی آشکار برای نجات مذاکرات باشد.
کره شمالی اعلام کرده است اگر آمریکا پیش از پایان سال میلادی نتواند خواستههایش را برآورده کند، «مسیر تازه» نامشخصی را در پیش بگیرد.
رئیس جمهوری جدید الجزایر انتخاب شد؛ تلاش مردم برای از سرگیری اعتراضات

عبدالمجید تبون، نخست وزیر سابق الجزایر، با کسب ۵۸ درصد آرا به عنوان رئیس جمهوری جدید این کشور انتخاب شد.
به گزارش رویترز در روز جمعه ۲۲ آذر، او پس از پیروزی در انتخابات با بزرگترین بحران سیاسی دهه های اخیر، حمله به مشروعیتش، و یک فضای بد اقتصادی در این کشور مواجه است.
انتخابات ریاست جمهوری الجزایر با مشارکت پایین ۴۰ درصدی مردم و همچنین با مخالفت گسترده معترضان، برگزار شد.
مقامات امیدوارند که با این انتخابات، ماه ها بحران و ناآرامی در کشور پایان یابد.
اما معترضانی که عبدالعزیز بوتفلیقه را از مقام ریاست جمهوری پیشتر برکنار کرده بودند، خواستار برکناری طبقه سیاسی حاکم در این کشور، که سال ها بر مسند قدرت نشسته اند، هستند. آنها انتخابات را یک تقلب برای حفظ طبقه حاکم در قدرت توصیف کرده اند. همه پنج نامزد انتخابات ریاست جمهوری از نزدیکان عبدالعزیز بوتفلیقه، رئیس جمهور قبلی، بودند. آقای تبون نیز در مقاطع مختلف در دولت آقای بوتفلیقه در سمتهای وزیر ارتباطات و فرهنگ، وزیر مسکن، و نخستوزیر خدمت کرده است.
رویترز می گوید معترضان برای ادامه اعتراضات خیابانی آماده می شوند.
انتخابات این هفته در حالی برگزار شد که در روز انتخابات، یعنی در روز پنجشنبه ۲۱ آذر، هزاران نفر از مردم در خیابان های الجزیره، پایتخت الجزایر، و دیگر شهرها به خیابان ها آمدند و شعار دادند که نمیخواهند رای دهند و در عوض خواهان «آزادی» هستند.
مشاهده نظرات
قبلأ ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
ثبت نام نکرده اید؟ ثبت نام کنید
نظرات بیشتر