وال استریت جورنال در گزارشی نوشت: بزرگترین شرکت های فناوری آمریکا تمرکز خود را معطوف ایران کرده، شبکه های آنلاین خود را از حساب ها، ویدئوها و پست های جعلی متعلق به دشمنان سایبری در حال ظهور که هدف شان پخش اطلاعات نادرست است، پاک می کنند.
گوگل زیر مجموعه شرکت آلفابت روز پنج شنبه از حذف چندین کانال یوتیوب خبر داد که به نیابت از بازوی رسانه ای حکومت ایران به پخش اطلاعات نادرست اقدام می کرد. این تازه ترین اقدام شرکت های بزرگ آنلاین است که در هفته جاری تلاش های خود در مقابله با سوء استفاده ایران از شبکه هایشان را تشریح کرده اند.
تا پیش از این، بیشتر تلاش ها در «سیلیکون ولی» به طور مشخص بر روسیه تمرکز داشت. در پی افشای نقش مسکو در اعمال نفوذ بر انتخابات سال ۲۰۱۶ آمریکا، فشار بر غول های رسانه های اجتماعی در ردیابی و حذف حساب های کاربری مورد حمایت کرملین شدت گرفته بود.
کارشناسان امنیت سایبری می گویند تاکتیک های ایران متفاوت است و بر پیشبرد سیاست خارجی خود تمرکز دارد و به شدت تلاش های روسیه در گسیختن نظام انتخاباتی آمریکا نیست. تحرکات ایران با تشدید تحریم های بین المللی و افزایش تنش میان واشنگتن و تهران گسترش یافته است.
مدیران شرکت های فناوری همچنین زیر فشارهای جدیدی قرار دارند. شماری از آن ها قرار است اوائل ماه سپتامبر با حضور در کنگره درباره چگونگی سوء استفاده عوامل خارجی از امکانات اینترنتی شان و اقدام های آن ها برای جلوگیری از تکرار آن شهادت بدهند.
بر مبنای تحقیقات گوگل حساب های کاربری مسدود شده با صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران که از سال ۲۰۱۳ تحت تحریم قرار داشته در ارتباط بوده اند.
گوگل می گوید ۳۹ کانال یوتیوب، ۶ وبلاگ و ۱۳ حساب کاربری گوگل پلاس را که با صدا و سیمای ایران در ارتباط بوده حذف کرده است. کانال های یوتیوب در مجموع ۱۳۴۶۶ بار در آمریکا دیده شده بود.