هزاران نفر از کوبايی های مقيم آمريکا روز پنجشنبه به دعوت گلوريا استفان، خواننده کوبايی-آمريکايی موسيقی پاپ در اعتراض به شيوه رفتار دولت کوبا با ناراضيان و مخالفان، در شهر ميامی، مرکز اقامت اکثر مخالفان دولت کوبا در ايالت فلوريدای آمريکا دست به راهپيمايی زدند.
گفته می شود اين راهپيمايی همزمان با تظاهرات مادران و همسران دگر انديشان کوبايی برپا شده است که از يک هفته پيش به مناسبت فرارسيدن سالگرد سرکوب سال ۲۰۰۳ توسط دولت "فیدل کاسترو"، که به "بهار سیاه" معروف شد، ادامه دارد. اين تظاهرات در اعتراض به بازداشت ۷۵ نفر از مخالفان سياسی دولت کوبا هفت روز متوالی در هاوانا ادامه داشت.
جو سياسی کوبا از روز ۲۳ فوريه گذشته، يعنی از زمان مرگ اورلاندو زاپاتا در زندان به مراتب تنش آلود تر شده است. وی پس از ۸۵ روز اعتصاب غذا در اعتراض به شرايط حاکم بر زندانها درگذشت.
ايزابل فيشر، يکی از تظاهر کنندگان در ميامی می گويد خواهان حمايت و پشتيبانی از اعتراضات کوبا است. ايزابل فيشر می گويد «هدف از انجام اين راهپيمايی، اعلام حمايت و پشتيبانی با جنبش بانوان سفيدپوش کوبايی است، جنبشی که بسياری از مردان قادر به انجام آن نبوده اند. ما خواهان اعلام همبستگی با زنانی همچون، مادر اورلاندو زاپاتا هستيم، زن قهرمانی که نسبت به او شديداً بدرفتاری شده است.»
بئاتريس دياز، يکی ديگر از معترضان می گويد، کوباييها بايد از حق آزادی بيان برخوردار باشند. بئاتريس دياز می گويد، در اين تظاهرات شرکت کرده است، زيرا ارتباطی با سياست ندارد، او آن را حرکتی در جهت احقاق حقوق بشر، و کسب آزادی بيان و عقيده در کشوری می داند که اين حقوق در آن به شدت پايمال شده است.
مرگ زاپاتا نه تنها از سوی افکار عمومی جهان به شدت محکوم شد، بلکه باعث شد تا بسياری از نهادها و گروه های مدافع حقوق بشر در جهان از دولت کوبا خواهان آزادی کليه زندانيان سياسی در این کشورشوند. در حال حاضر حدود ۲۰۰ زندانی سياسی در کوبا وجود دارد.
پرزيدنت اوباما روز چهارشنبه با صدور بيانيه ای ضمن محکوم ساختن مرگ زاپاتا، وضعيت حقوق بشر در آن کشور را عميقاً اسف بار توصيف کرد.
دولت کوبا نيز که کشور خود را قربانی ۵۰ سال رفتارنامساعد آمريکا می داند، از آن شکايت دارد که پرزيدنت اوباما تا کنون حرکتی در جهت بهبود مناسبات دو کشور به عمل نياورده است.