لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۰۵

رابرت گيبز: آمريکا معتقد است قطعنامۀ تحريمی ايران هفته آينده تصويب خواهد شد


دولت آمريکا انتظار دارد شورای امنيت سازمان ملل متحد هفتۀ آينده قطعنامۀ تحريمی را عليه فعاليت های هسته ای جمهوری اسلامی ايران، به تصويب رساند.

رابرت گيبز سخنگوی کاخ سفيد روز پنجشنبه در يک کنفرانس خبری در مورد فعاليت های دولت پرزيدنت اوباما گفت آمريکا معتقد است قطعنامۀ تحريمی ايران هفتۀ آينده تصويب خواهد شد. سخنگوی کاخ سفيد در بخش ديگری از سخنان خود افزود «با اينکه آمريکا با تمام ۱۵ عضو شورای امنيت گفتگو نکرده است انتظار دارد در نهايت در زمان رأی گيری، قطعنامه از آراء کافی برخوردار شود.

پيش نويس قطعنامۀ تشديد تحريم های ايران از حمايت پنج عضو دائم شورای امنيت يعنی آمريکا، چين، فرانسه، روسيه و بريتانيا برخوردار است. به منظور تصويب اين قطعنامه به جز اين کشورها ۴ عضو از اعضاء غير دائم نيز بايد به آن رأی مثبت دهند.

در همين حال چين روز پنجشنبه اعلام کرد تحريم ايران نبايد به شهروندان عادی ايرانی آسيب رساند. سخنگوی وزارت امور خارجۀ چين در گفتگو با خبرنگاران گفت «تحريم ايران نبايد مردم عادی را تنبيه و يا بر زندگی روزمرۀ آنها تأثير بگذارد. اين مقام همچنين افزود چين معتقد است صرف نظر از هر اقدام شورای امنيت، مسألۀ هسته ای ايران بايد از طريق مذاکره و گفتگو حل شود.»

از سوی ديگر علی اکبر صالحی رئيس سازمان اتمی ايران می گويد توافق هسته ای اخير ايران با برزيل و ترکيه اجماع جهانی برای تحريم ايران را شکسته است.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی آقای صالحی روز پنجشنبه اعلام کرد که «با صدور بيانيۀ تهران اجماع قدرت های جهانی به رهبری آمريکا که در پی تحريم ايران بودند، شکسته شد و هم اکنون توپ در زمين آن ها است.»

رئيس سازمان انرژی اتمی ايران افزود که «کشورهای غربی در بارۀ توافق تهران دچار نوعی آشفتگی شده اند و حتی اگر در شورای امنيت، قطعنامه ای عليه ايران تصويب شود، اين قطعنامه قوی نخواهد بود.»

علی اکبر صالحی همچنين در گفتگويی با ايسنا اعلام کرد در گزارش آژانس بين المللی انرژی اتمی در مورد فعاليت های هسته ای ايران «سوء برداشت» شده است. مقام ايرانی می گويد برخلاف آنچه در گزارش اخير آژانس اتمی سازمان ملل متحد آمده است ايران در آزمايشگاه جابربن حيان از روند «پايرو پراسسينگ» كه طی آن پلوتونيوم و عناصر سنگين از ميله‌های سوخت مصرف ‌شده در راكتورها به دست می ‌آيد، استفاده نمی کند. آقای صالحی می گويد آژانس با اين «سوء برداشت ها» به اعتبار خود لطمه می زند.

ايران در ماه ژانويه به آژانس بين المللی انرژی اتمی اطلاع داد روند «پايرو پراسسينگ» را آغاز کرده است. اما سپس در ماه مارچ اين توضيحات را پس گرفت و آغاز روند «پايرو پراسسينگ» را انکار کرد.

XS
SM
MD
LG