لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۴۷

بیسوادی مانده، قرائتی از نهضت سوادآموزی رفت


بیسوادی مانده، قرائتی از نهضت سوادآموزی رفت
بیسوادی مانده، قرائتی از نهضت سوادآموزی رفت

محسن قرائتی، رئیس سازمان نهضت سوادآموزی پس از ۲۸ سال از این سمت کناره گیری کرد و علی باقرزاده جانشین وی شد.

خبرگزاری مهر در گزارشی پیرامون این رویداد نوشته است، طی مراسمی که صبح روز سه شنبه با حضور حمیدرضا حاجی بابایی در ساختمان مرکزی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، حجت الاسلام محسن قرائتی از ریاست سازمان نهضت سوادآموزی تودیع و به عنوان مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور آموزشی و پرورشی و نهضت سوادآموزی معرفی شد. همچنین علی باقرزاده که تا کنون ریاست سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی را بر عهده داشت به عنوان رئیس جدید سازمان نهضت سوادآموزی معارفه شد.

بررسی کارنامه محسن قرائتی در مقام ریاست نهضت سوادآموزی کار دشواری نیست. جریانی که در انتقاد از کندی روند سوادآموزی سازمان پیکار با بیسوادی جانشین آن شده و چنان شتابان در پی ریشه کن سازی بیسوادی در کشور بود که نام «نهضت» را برخود نهاده و قرار بود پس از چندسال تلاش به کار خود پایان دهد، بیست و هشت سال پس از بنیانگزاریش نه تنها تعطیل نشده؛ بلکه به دلیل آمار بالای بیسوادی در کشور همچنان به استخدام آموزشیار ادامه می دهد.

براساس آمار رسمی بیسوادی در ایران ریشه کن نشده؛ بلکه همچنان بعنوان یکی از چالش های بزرگ حاکمیت پیش روی مسئولان قرار دارد.

آمار چهار سال پیش نشانگر وجود دوازده میلیون بیسواد مطلق در کشور است. این را نیز فراموش نمی توان کرد که باز هم بنا به آمار رسمی بیشترین بیسوادی پیش از انقلاب به رده سنی بالای شصت و پنج سال باز می گردد که بسیاری از آنان امروزه بعلت فوت ناشی از سالخوردگی از لیست بیسوادان کشور خارج شده اند.

کارشناسان می گویند امروزه ضریب سنی بیسوادان مطلق بشدت کاهش یافته و کودکان و نوجوانانی را شامل می شود که در سنین مدرسه به دلایل گوناگون محروم از آموزش اجباری پایه ای هستند.

یک کارشناس آموزشی نیز در بررسی پرونده کاری محسن قرائتی نوشته است با توجه به هزینه های بالا و عمر طولانی «نهضت سوادآموزی» که ایشان و سازمان تحت ریاستشان کارنامه خوبی ندارند. بهتر است دولت پیشنهاد قرائتی مبنی بر تعطیلی نهضت را مورد توجه جدی قرار دهد.

کارنامه نهضت سوادآموزی تحت ریاست محسن قرائتی حتا مغایر اهداف اعلام شده از سوی آیت الله خمینی است که به هنگام بنیانگزاری نهضت در هفتم دی ماه ۱۳۵۸ اعلام کرد: «اکنون بدون تشريفات خسته کننده برای مبارزه با بيسوادی بطور ضربتی و بسيج عمومی قيام کنيم تا انشاء الله در آينده نزديک، هر کس نوشتن و خواندن ابتدايی را آموخته باشد.»

مسئولان این سازمان نگفته اند این آینده نزدیک چه زمان فرا می رسد.

XS
SM
MD
LG