لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۱۸

ادامه واکنش ها به اظهارات یهودی ستیزانه مقامات ایران


در شرایطی که رسانه های کانادا گزارش داده اند «تهدید ناشی از برنامه اتمی ایران» در صدر گفتگوهای اخیر استفان هارپر، نخست وزیر دولت فدرال کانادا و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در اتاوا خواهد بود، اما یکی از شخصیت های سیاسی سرشناس این کشور از مقامات کشورش خواسته است تا این دو دولتمرد «اظهارات تحریک کننده » مقامات جمهوری اسلامی در مورد نسل کشی را در مرکز مذاکرات خود قرار دهند.

اروین کاتلر، وزیر دادگستری پیشین کانادا و نماینده پارلمان انتاریو اخیراً از دولتمردان کشورش خواسته است تا با اظهارات تحریک آمیز مقامات جمهوری اسلامی ایران و تهدید به نسل کشی مبارزه کنند و به این جنبه برنامه اتمی ایران که با سرعت و در شرایط هراس انگیز و رعب آمیزی تسلیحاتی می شود، واکنش نشان دهند.

آقای کاتلر در سرمقاله ای که اخیراً در روزنامه نشنال پست منتشر کرد، ضمن اشاره به این امر که نسل کشی ویرانگرترین و مخرب ترین تهدید برای نوع بشر است، نوشته است مبارزه با تحریک ایران برای نسل کشی مسئله مداخله نظامی نیست و مسئولیت قانونی و حقوقی کانادا و آلمان است، چرا که این کشورها از امضاکنندگان «کنوانسیون نسل کشی» و ملزم به اجرای آن هستند.

نویسنده مقاله به موارد نسل کشی در رواندا، دارفور و سربرنیکا اشاره می کند که هم به دلیل به کار گیری «ماشین مرگ» و هم به دلیل «تهدید دولت ها به نسل کشی» به وقوع پیوستند.

وزیر دادگستری پیشین کانادا در بخشی از این یادداشت می نویسد «دیدگاه های تحریک آمیز و جنایت کارانه حکومت ایران مصرانه، فراگیر ، نابودکننده و مخرب بوده اند و قرن بیست و یکم در حالی آغاز شد که علی خامنه ای، رهبر ایران خواهان نابودی کشور اسراییل شد و پس از آن رژه موشک های شهاب ٣ در خیابان های تهران بود که با شعار اسراییل را از نقشه جهان پاک کنید، ادامه یافت».

اروین کاتلر خاطرنشان می کند بهره گیری مقامات جمهوری اسلامی از عبارات و ادبیات استعاره ای و اپیدمولوژیکی همچون اشاره به اسراییل به «ویروس کثیف» و اسراییل «سرطانی است که باید ریشه کن شود» یادآور دوران آلمان نازی است که یهودیان را «جانوران موذی» می نامیدند و یا هوتی های رواندا را «سوسک» می خواندند و همه این ها مقدمه و توجیهی برای سناریوی نسل کشی بود.

نویسنده مقاله در روزنامه نشنال پست یادآوری می کند اظهارات تحریک آمیز مقامات ایران برای نسل کشی در سال ٢٠١٢ افزایش یافته و حتی تشدید هم شده است. وی می نویسد در تارنمای آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران آمده است که برای قتل عام و کشتار همه یهودیان و نابودی اسراییل توجیه مذهبی وجود دارد و ایران باید زمام امر را به دست بگیرد.

آقای کاتلر می افزاید سخنرانی طولانی و لفاظی های شدیداللحن محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران در طی ماه جاری که گفته بود «هر فردی که آزادی و عدالت را دوست دارد باید در مسیر نابودی حکومت صهیونیستی تلاش کند تا راه برای آزادی و عدالت جهانی هموار شود»، یهودی ستیزانه است و آن ها را همچون زندانیانی تصویر می کند که طی چهارصد سال گذشته در عرصه بین المللی زندانی بوده اند.

بنا به گفته این نماینده پارلمان کانادا، در گزارش «کمیته امور خارجه پارلمان کانادا» آمده است «براساس کنوانسیون نسل کشی، ایران جرم تحریک به نسل کشی را مرتکب شده است» اما هیچ یک از کشورهای امضا کننده کنوانسیون نسل کشی به مسئولیت خود برای پیشگیری و مجازات چنین اظهارات تحریک آمیز و نیز اجرای مفاد این کنوانسیون عمل نکرده اند.

این چهره سیاسی سرشناس کانادا به خوانندگان خود یادآوری می کند که «نسل کشی به دلیل جنایت بی تفاوتی جامعه بین الملل، به عنوان شاهد این جنایات و نه به دلیل ترویج فرهنگ نفرت به وقوع پیوست و کانادا، به عنوان یک اقدام پیشگیرانه که عرف قوانین بین المللی است، باید مسئولیت پیشگیری از هر گونه جنایتی را به عهده بگیرد و از ایران بخواهد در قبال ابراز چنین اظهارات تحریک آمیزی پاسخگو باشد و آلمان نیز که تاریخ دردناک و تلخی را پشت سر گذاشته است، از رعب و وحشت بی توجهی به رواج فرهنگ نفرت نیز باید در این مسیر همگام و همراه کانادا باشد».

وزیر دادگستری پیشین کانادا در پایان یادداشت خود، شکایت رسمی از ایران به «دیوان بین المللی جنایی» که از امضاکننده کنوانسیون نسل کشی است و نیز ارجاع پرونده ایران به دادستان دیوان بین المللی جنایی از سوی شورای امنیت را به عنوان یکی از راهکارهای کشورهای جهان برای مقابله به تهدیدات ایران مطرح می کند. او می نویسد دبیرکل سازمان ملل متحد می تواند اظهارات تهدیدآمیز ایران به نسل کشی را زیرعنوان «مسئله ای که صلح و امنیت بین الملل را در معرض تهدید قرار می دهد» به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع کند.

اروین کاتلر در پایان یادداشت طولانی خود در روزنامه نشنال پست می نویسد «زمانی که برخی کشورها تهدید به نسل کشی را مطرح می کنند، سکوت گزینه پیش رو نیست به ویژه زمانی که این کشورها در آستانه دستیابی به سلاح های اتمی هستند و حتی با افتخار می گویند که در مدت زمان اندکی می توانند یک هولوکاست بیافرینند».

وی از کانادا و آلمان خواسته است تا در برابر چنین اقدامات تحریک آمیزی موضع محکم و قدرتمندی اتخاذ کنند.
XS
SM
MD
LG