براساس نتایج یک پژوهش جدید، افراد بیشتر تمایل دارند تا دوستان خود را از بین افرادی انتخاب کنند که ژن های شبیه به هم دارند.
جیمز فولر، پژوهشگر نسل شناس دانشگاه کالیفرنیا در سن دیه گو در این مورد گفته است: «افراد نه تنها دوستان خود را براساس شباهت های رفتاری و صفات اخلاقی انتخاب می کنند بلکه آن ها در واقع از نظر ژنتیکی نیز شبیه هم هستند».
پژوهشگران در مراحل تکمیل این تحقیق در مورد ژن های «DRD2»، (این ژن در افراد معتاد به الکل مشاهده می شود) و «CYP2AP» (این ژن در افرادی مشاهده می شود که شخصیت صریح و بی پرده دارند) دو الگوی خاص در شبکه های اجتماعی مشاهده کردند.
دانشمندان دریافتند افرادی که ژن «DRD2» دارند، با افرادی دوست می شوند که همان ژن را در ساختار ژنتیکی خود دارند و افرادی که فاقد این ژن بودند، به نوبه خود با افرادی دوست شده بودند که ژن منفی «DRD2» را دارند.
محققان با تحلیل نتایج این پژوهش دریافتند با وجود توجه به این واقعیت که افراد به احتمال زیاد با کسانی دوست می شوند که در نزدیکی آن ها زندگی می کنند، اما شباهت های غیرقابل انکاری در خوشه های ژنی شبکه های اجتماعی این افراد مشاهده کردند.
در بخشی از این مقاله تحقیقی آمده است: «ممکن است فردی که ژن مستعد اعتیاد به الکل را دارد، به نوشیدن بیش از حد الکل تمایل زیادی نشان دهد، اما با این وجود ممکن است این فرد به دلیل انتخاب دوستانی که ژن های مشابه دارند، به طورغیرمستقیم به الکل اعتیاد پیدا کند و حتی دوستان او دسترسی وی به الکل را تسهیل کنند.»
دانشمندان معتقدند برای یافتن ارتباط بین ویژگی های قطعی یک ژن خاص، باید نه تنها ژن های فرد را مورد آزمایش قرار دهند، بلکه ژن های دوستان او را نیز تحلیل کنند.
در شرایطی که تحقیق پژوهشگران در مورد ژن های «DRD2» و «CYP2A6» در شبکه های اجتماعی افراد، الگوهای مشابهی را اثبات کرد، داده های دانشمندان در تحقیق دیگری در مرکز «Framingham Heart Study» نیز وجود همان الگوها را اثبات کرد.
مشاهدات محققان در مورد چهار ژن دیگر بین گروه دوستان نتایج مشابهی نداشت.
یافته های این تحقیق در شماره روز جمعه ( ۱۴ ژانویه ) نشریه «Proceedings of the National Academy of Sciences» منتشر شد.