لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۲۴

دانشمند چینی که ژن نوزادان دو قلو را ویرایش کرده بود به سه سال زندان محکوم شد


دانشمند چینی که ادعا کرده بود نخستین ویرایش ژنتیکی را بر روی نوزادان انجام داده است، به سه سال زندان محکوم شد.

هی جیانکیو، که بدون مجوز پزشکی فعالیت می کرد، علاوه بر تحمل مجازات زندان به پرداخت ۴۳۰ هزار دلار نیز محکوم شده است. دو پژوهشگر دیگر که با این پروژه همکاری می کردند نیز جریمه شدند.

به گزارش خبرگزاری دولتی «شین هوآ» چین، این سه نفر قوانین پژوهش علمی در چین را زیر پا گذاشتند و مدارکی را که حاکی از بررسی جوانب اخلاقی این پروسه علمی بود جعل کردند.

این سه دانشمند که ژن سه نوزاد را ویرایش کرده بودند خود را گناهکار دانستند.

ماجرای ویرایش ژن نوزادان چه بود؟

آقای جیانکیو در ماه نوامبر سال ۲۰۱۸ اعلام کرد که ژن دخترهای دوقلوی تازه متولد شده را تغییر داده است تا آنها را در مقابل ویروس اچ آی وی که پدرشان به آن مبتلا بود، مقاوم کند. از آنجایی که ایدز در چین تابو است، مادر و پدر به روش‌های پزشکی که ویروس به کودکان منتقل نشود، دسترسی نداشتند.

آقای جیانکیو کمی پس از اعلام این خبر ناپدید شد و گفته می شود در حصر خانگی بوده است. این خبر، در دنیای علم و دانش سر و صدای زیادی کرد و بحث در مورد جوانب اخلاقی ویرایش ژنتیکی بالا گرفت.

او ادعا می کند از روش کریسپر (CRISPR) برای غیرفعال کردن ژنی که به ویروس اچ آی وی اجازه ورود به سلول را می دهد استفاده کرده است تا دختران در برابر این ویروس مقاوم شوند.

هنوز مشخص نیست آیا این آزمایش ژنتیکی موفق بوده است یا خیر؛ ولی جامعه علمی آن را «غیر ضروری» و «غیر اخلاقی» توصیف کرده است. دانشمندان معتقدند هرگونه تغییر ژنتیکی ممکن است به نسل های آینده منتقل شود.

در آمریکا، ویرایش ژنتیکی اگر در آزمایشگاه و به منظور پژوهش انجام نشود، غیر قانونی است.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG