لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۱۴

گزارش: ضريب بيکاری در منطقه تحت رهبری حماس به ۴۴ در صد رسيده است


در حالی که آمريکا در تلاش برای از سرگيری گفتگوهای مستقيم بين اسراييل و فلسطينی هاست و در حالی که اسراييل ارسال نيازهای مردم آن منطقه را آسان تر کرده است بيکاری در نوار غزه همچنان ادامه دارد.

پس از واقعه کشته شدن ۹ نفر از فعالان کمک های انسانی در ماه مه گذشته در حمله کماندوهای اسراييل به کشتی حامل مواد غذايی برای فلسطينی های ساکن نوار غزه، ورود برخی از نيازهای ضروری از سوی اسراييلی ها آسان تر شده است با اين همه نه تنها درصد بيکاری نشان ميدهد که مردم از قدرت خريد لازم برای خريد چند فقره نياز اضافی خود نيز برخوردار نيستند بلکه، بسياری از ساکنان منطقه خود بر اين باورند که آسان تر کردن ورود مواد ضروری به نوار غزه تاًثير چندانی در زندگی روزانه آنها نکرده است.

« داود احمد» يکی از ساکنان شهر خان يونس در نوار غزه در اين باره می گويد «من چطور می توانم چيزی بخرم در حالی که هيچ درآمدی ندارم. من از کجا می توانم پولی برای خريد نيازهای خود بدست بيآورم؟. من مدتها در اسراييل کار می کردم و دارای درآمد بودم، خريد ميکردم و برای خودم از شرايط خوبی برخوردار بودم.»

وی می گويد وقتی که وقتی در اسراييل کار می کردمی توانست از استاندارد بهتری در زندگی بهره ببرد. اما از سال ۲۰۰۰ ببعد ديگر از داشتن هرگونه درآمدی بی بهره بوده است.

و يک فلسطينی ديگر - اُساما خليل -- که بيکار است ميگويد «در بازار مواد گوناگونی برای عرضه ديده ميشود، اما ما تنها به آن نگاه می کنيم و بدون هيچ خريدی، بازار را ترک می کنيم. پسرم ميوه ميخواهد اما من نميتوانم هيچ چيزی برای او بخرم. پيش از اين ميتوانستم هر چيزی را که می خواستم برای فرزندانم بخرم اما اکنون نمی توانم اين کار را بکنم.»

از سوی ديگر، «ساکر ابو هين» قائم مقام وزير کار حکومت حماس ميگويد «ما بهر فلسطينی بيکار ، ۲۰۰ دلار کمک ميکنيم. البته اين رقم چندانی برای يک فرد بدون درآمد نيست زيرا همه ماهه نيز به آنان پرداخت نمی شود.»

قائم مقام وزير کار حکومت حماس ميگويد من اميدوار بودم که می توانستيم هر ماهه اين کمک را انجام دهيم اما در دنيای واقعيت، آنها فقط در طی سال دو بار چنين کمکی را دريافت می کنند. در نتيجه ۴۰۰ دلار کمک ساليانه را نميتوان در واقع يک درآمد بحساب آورد و همانطور که می بينيد، شريط بيکاری در اينجا به دليل محاصره و جلوگيری از ورود مواد غذايی مشکل است.

ده ها هزار نفر از فلسطينی ها چه در نوار غزه و چه در کرانه غربی رود اردن پس از دومين انتفاضه فلسطينی ها در ۱۰ سال پيش، از کار بيکار شدند.

در حال حاضر ضريب بيکاری در منطقه تحت رهبری حماس به ۴۴ در صد رسيده است.

اسراييل محاصره نوار غزه را که پس از روی کار آمدن گروه حماس در چهار سال پيش صورت گرفت، از چند هفته پيش و آن هم تنها در چارچوب مواد غذايی سهل تر کرده است، اما می گويد برای ممانعت از ورود هر نوع سلاحی به آن منطقه تمام مواد غذايی بايد پس از بازرسی به نوار غزه برود.

طی ۳ سال گذشته بيش از ۷۰ در صد توليد کنندگان و کارخانه های مواد غذايی در نوار غزه، يا کار خود را کم کرده اند يا بکلی بسته شده اند.

XS
SM
MD
LG