لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲ فروردین ۱۴۰۴ ایران ۲۳:۰۸

وفور غذا در غزه با کاهش محاصره از جانب اسرائيل در ماه رمضان


امسال ماه رمضان نوار غزه شکل ديگری به خود گرفته است. اسراييل، بر اثر فشارهای بين المللی، شدت محاصره غزه را کم کرده است و در نتيجه، فروشگاه های اين منطقه، پر از محصولات و مواد غذايی مخصوص ماه رمضان شده اند. اما ساکنان نوار غزه همچنان با مشکلات زيادی روبرو هستند. گزارش ويديويی.

در سالهای گذشته، مواد غذايی مخصوص ماه رمضان، در غزه به راحتی پيدا نمی شد. اما امروز، انواع شيرينی ، لبنيات، ترشی ، خرما و خوراکی های متنوع مخصوص افطار، بازار اصلی شهر غزه را رنگارنگ کرده اند. اسامی و مارک هايی که چند سال است ديده نشده اند، و بسياری از آنها توليد اسراييل هستند.

يکی از بازاريان می گويد «قبلا ما به نوعی در زندان بوديم، هيچی پيدا نميشد. امروز مواد غذايی هست، اما فروش ما خيلی کم است. چون مردم همه بيکار شده اند.»

اکثر جمعيت يک و نيم ميليونی ساکن نوار غزه، به کمک های سازمان ملل متحد وابسته هستند. کاميون هايی که روزانه، مواد غذايی ضروری را از اسراييل به اين منطقه منتقل می کنند.

در ماه ژوئن، پس از حمله سربازان اسراييلی به کشتی حاوی مواد کمکی برای غزه و کشته شدن ۹ نفر، اعتراضات بين المللی به محاصره غزه، شدت گرفت. در پی اين اعتراضات، اسراييل محاصره اين منطقه را کمتر کرد. در قوانين جديد محاصره، اجناسی که به طور خاص ورودشان ممنوع نشده، می توانند به غزه وارد شوند. از جمله وسايل برقی، بهداشتی درمانی، نوشابه و خوراکی های بسته بندی، که به طور گسترده به غزه وارد شدند. اما به عقيده يکی از مغازه داران، قوانين جديد تنها اجازه ورود تنقلات و اقلام تفننی را داده اند، و نه ضروريات زندگی.

طبق قوانين جديد محاصره، هنوز ورود ۳۰۰۰ قلم جنس به غزه ممنوع است که از آن جمله می توان به سيمان و آهن اشاره کرد. به باور اسراييل، اين اقلام می توانند برای ساخت اسلحه و سنگرهای نظامی، مورد استفاده شبه نظاميان حماس قرار گيرند. به گفته سازمان ملل متحد، اين امر مانع بازسازی منازل مسکونی و کارخانه هايی ست که در حمله ۳ هفته ای اسراييل در سال ۲۰۰۹ ميلادی، ويران شدند.

يکی از ساکنان غزه می گويد «محصولات ضروری وارد غزه نشده اند و يک سری محصولات درجه دو وارد شده اند در حالی که ما به سيمان و مواد اوليه ساختمانی احتياج داريم، نه فقط غذا و نوشيدنی.»

اما ممنوعيت صادرات از غزه باعث بيکاری بسياری از ساکنان منطقه شده و نرخ بيکاری را به ۴۰ درصد رسانده است.

يک مغازه دار در غزه می گويد که قيمت اجناس مناسب است اما مردم پول ندارند که خريد کنند چون کار نيست و همه بيکار هستند.

در غزه، علاوه بر کمبود نقدينگی، بحران برق وجود دارد. ساکنان منطقه، به دليل قطعی های مداوم برق، نگران نگهداری مواد غذايی در فريزرهايشان هستند. اين نگرانی، شامل فروشندگان مواد غذايی هم ميشود، خصوصا در گرمای تابستان.

XS
SM
MD
LG