خبرگزاری رويترز به نقل از شاهدان عينی آورده است که حدود بيست و پنج ستيزه جو که صورت های خود را با نقاب پوشانده بودند، روز دوشنبه به اين اردوگاه که تحت مديريت سازمان ملل متحد است، حمله کردند.
محافظان اردوگاه نيز مورد حمله افراد مهاجم قرار گرفتند. اين دومين بار است که در منطقه تحت کنترل گروه حماس، يک اردوگاه تابستانی متعلق به سازمان ملل متحد توسط پنج ستيزه جو مورد حمله قرار می گيرد.
يک مقام سازمان ملل متحد می گويد اين اردوگاه ها برای کاهش تنش و نگرانی کودکان غزه بر پا شده است. مقامات حماس تاکنون در باره اين حمله توضيحی نداده اند.
گفته می شود اين حمله توسط ستيزه جويان بنيادگرای سلفی صورت گرفته است که گاه به نيروهای امنيتی حماس نيز حمله می کنند و اهداف آنان در جنگ عليه غرب با اهداف ملی حماس در تضاد است.
در همين حال در نوار غزه منابع امدادی می گويند طی يک حمله هوايی اسراييل به اين منطقه در روز دوشنبه، يک ستيزه جوی فلسطينی کشته و دست کم دو تن ديگر مجروح شدند.
به گزارش رويترز، يک سخنگوی ارتش اسراييل گفته است هواپيمای نظامی اسراييلی يک فلسطينی را هدف قرار داد که به سمت سربازان يک گلوله آر پی جی شليک کرده بود.
رسانه های اسراييلی می گويند يک خمپاره نيز به سمت خاک اسراييل پرتاب شد که تلفاتی در پی نداشته است.
اسراييل در گذشته نيز ستيزه جويان مظنون به پرتاب راکت به خاک اسراييل را در منطقه تحت کنترل گروه حماس هدف قرار داده بود.
منابع فلسطينی می گويند حمله هوايی روز دوشنبه، نزديک کمپ آوارگان جباليه در شمال غزه روی داد.
در رويدادی ديگر بسياری از فلسطينيان پناهنده در لبنان به حالتی از درماندگی و نااميدی دچار شده اند. کمپينی که برای حقوق آنها راه افتاده بود، اخيراً موفق شده است با تصويب قانونی، حق کار و حق مالکيت را برای آنها کسب کند ولی گفته می شود اين پيروزی فعلی، تغييرات چندانی را در زندگی ساکنان ۱۲ کمپ مختلف در سراسر لبنان، به دنبال نخواهد داشت.
يکی از پناهنده های فلسطينی می گويد «ما احساس می کنيم عليه فلسطينيان در اين کشور به شکل تبعيض آميز رفتار می شود.»
کميساريای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، تقريباً ۴۲۵هزار پناهنده ی فلسطينی در لبنان ثبت کرده است که بايد خدمات دريافت کنند. بسياری از آنها در دوازده اردوگاه پراکنده مقيم هستند که سازمان ملل متحد شرايط زندگی آنها را رقت انگيز و وحشتناک توصيف کرده است. اين پناهندگان فرزندان خانواده هايی هستند که از جنگ گريخته اند يا مجبور به فرار شده اند.
فلسطينی ها در لبنان به شکل حاشيه ای و اقليت بوده اند؛ از سالهای ۱۹۷۵ که اولين جرقه های جنگ داخلی زده شد و به خاطر اختلافات بين فلسطينی ها و فرقه های مسيحيان لبنانی تا سال ۱۹۹۰ ادامه يافت.
شمار زيادی از کارفرمايان که اجازه داشتن ملک خود را ندارند، با تبعيض و نابرابری مقابله می کنند. واقعيت اين است که فلسطينی های پناهنده به يک گروه بينوا در کمپهای شلوغ تبديل شده اند که وضعيتی ناگفتنی دارند.
سالواتور لومباردو مدير کميساريای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در لبنان می گويد تصويب قوانين جديد تنها به بهبود موقعيت حقوق بشری اين پناهنده ها مربوط است و نه به حق هويت و تابعيت آنها در لبنان.