در پی اعتراضات کارکنان بیمارستانها در اهواز، دوشنبه ۵ آذر ، حدود ۴۰۰ نفر از پرستاران و کادر درمان بیمارستان «امام خمینی» اهواز در اعتراض به عدم تحقق مطالباتشان دست به اعتصاب زدند.
به گزارش صفحه اینتساگرام «کانون پرستار» این کارکنان شامل پرستاران، تکنسینهای اتاق عمل، کارکنان تاسیسات و خدمات بودند که در محوطه بیمارستان تجمع کرده و از ادامه کار خودداری کردند.
این اعتصاب در حالی صورت میگیرد که در روزهای اخیر اعتراضات مشابهی در دیگر بیمارستانهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز، از جمله بیمارستانهای گلستان و رازی، نیز رخ داده است.
کارکنان این بیمارستانها به مشکلاتی نظیر سوء مدیریت و عدم پرداخت مناسب حقوق و مزایای خود اعتراض دارند.
در پی این اعتراضات، بسیاری از اتاقهای عمل در این بیمارستانها تعطیل و خدمات درمانی مختل شده است.
این در حالی است که اعتراضات سراسری پرستاران در شهرهای دیگر همچنان ادامه دارد.
در روزهای گذشته، احمد نجاتیان رئیس سازمان نظام پرستاری به خبرگزاری حکومتی ایسنا گفته است، نرخ اضافهکاری پرستاران که یکی از مطالبات صنفی آنان در اعتراضات اخیر است، کمتر از چند هفته از وعده دولت پزشکیان بر مبنای ساعتی ۱۰۰ هزار تومان «به طور متوسط به ۶۵ تا ۶۷ هزار تومان» تقلیل مییابد.
به گفته او، وزارت بهداشت معتقد بود که این مبلغ میتواند برخی مشکلات پرستاران را حل کند. اما پس از مدتی اعلام شد که «منابع مالی دولت محدود است، بنابراین مبلغ ۸۵ هزار تومان برای پرداخت اضافهکار پرستاران تعیین شد.» البته مبلغ ۸۵ هزار تومان برای اضافهکاری به پرستارانی با بیش از ۲۰ سال سابقه کار اختصاص یافته است، در حالی که بیشتر این افراد تمایلی به انجام اضافهکار ندارند. در عوض، پرستاران جوانتر با سابقه کمتر از ۱۰ سال باید اضافهکاری انجام دهند.
نجاتیان هشدار داده که تصمیمات حکومتی در این زمینه موجب خواهد شد که «معوقات پرستاران افزایش یابد و نارضایتی آنان بیشتر شود.»
گسترش اعتراضات صنفی گروههای مختلف از جمله بازنشستگان، کارگران صنایع مختلف، معلمان، مالباختگان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان نشانگر افزایش مشکلات معیشتی در ایران و بیتوجهی مقامات جمهوری اسلامی است.
تداوم اعتراضات معیشتی در ایران در روزهای جاری با تشدید مناقشات میان اسرائیل و جمهوری اسلامی همزمان شده و التهاب در بازارهای مالی در ایران نیز همچنان ادامه دارد.