لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۱۶

تظاهرکنندگان در پاريس خواستار برقراری مالیات موسوم به رابین هود شدند


تظاهرکنندگان در پاريس خواستار برقراری مالیات موسوم به رابین هود شدند
تظاهرکنندگان در پاريس خواستار برقراری مالیات موسوم به رابین هود شدند

همزمان با نشست وزیران دارایی و مقام های مالی بیست کشور صنعتی و ثروتمند جهان در فرانسه، روز جمعه پاریس صحنه تظاهرات کسانی بود که خواستار کنترل و وضع مالیات بر بازار های ارزی و مالی بودند.

در حالی که هدف این نشست یافت چارچوبی برای تثبیت اقتصاد جهانی است اما اختلاف نظر بین کشور های ثروتمند و در حال توسعه، یافتن زمینه مشترکی در این مورد را مشکل می سازد.

ده ها نفر روز پنجشنبه در پاریس در مقابل ساختمان پیشین بازار ارز فرانسه گرد آمدند و خواستار مالیات بر معاملات مالی و ارزی موسوم به مالیات رابین هود شدند.

تظاهر کنندگان عدم کنترل بر بازار های مالی و ارزی را دلیل بحران مالی جهان خواندند.

فعالان، مالیات بر معاملات مالی و ارزی را یکی از راه حل های کنترل بحران مالی جهان می دانند و می گويند که فرانسه باید پیش قدم شود و بر بازار های ارزی مالیات ببندد. آنها می گويند: «فرانسه باید راه را برای مالیات بر معاملات مالی و ارزی جهان هموار کند.»

لوک لمپریه، مدیر اجرایی اوکس فم، در فرانسه نیز می گوید: «مالیات بر معاملات ارزی امکان پذیر و ساده است . مشکل اساسی سیاست است. هیچ اراده سیاسی برای انجام این کار وجود ندارد. اگر رهبران گروه بیست به نظرمردم گوش دهند مالیات بر معاملات مالی و ارزی را امروز اعمال می کنند.»

تظاهرات پاریس در آستانه نشست وزیران دارایی ۲۰ کشور صنعتی و ثروتمند جهان موسوم به گروه ۲۰ که با ریاست فرانسه تشکیل می شود صورت گرفت.

هدف این نشست یافتن چارچوبی برای تثبیت اقتصاد جهانی، اصلاح سیستم پولی جهان، کاهش نوسان قیمت کالا، و یافتن منابع جدید سرمایه گذاری برای مبارزه با گرمایش زمین و کمک به کشور های در حال توسعه است.

کریستین لاگارد، وزیر دارایی فرانسه، در اوایل این هفته اظهار داشت دولت وی در نشست گروه ۲۰ مساله عدم توازن مالی جهان و عوامل آن را مورد گفتگو قرار خواهد داد. لاگارد می گويد: «چین پس انداز و صادر می کند. اروپا مصرف می کند. ایالات متحده وام می دهد و مصرف می کند. آیا این یک نمونه متوازن و متعادل است؟ احتمالا نه. به این دلیل ما مایلیم مشی های مالی خود را بایکدیگر هماهنگ کنیم تا اقتصاد ها به توازن برسد.»

رشد سریع اقتصادی برخی از کشور ها مانند چین و هند در مقایسه با کندی بهبود اقتصادی و بالا بودن نرخ بیکاری در کشورهای پیشرفته چون ایالات متحده نقش عمده ای در این گفتگو ها خواهد داشت. و برغم اهداف این نشست کارشناسان یافتن راهی برای جلوگیری از تکرار بحران مالی فعلی جهان را درآینده ای نزدیک ممکن نمی دانند.

XS
SM
MD
LG