رهبران گروه بیست اقتصاد پیشرفته جهان موافقت کرده اند برای کمک به مهار بحران بدهی اروپا منابع صندوق بین المللی پول را تقویت کنند.
هرمن ون رومپوی، رییس اتحادیه اروپا گفت این تصمیم روز جمعه در اجلاس گروه ۲۰ در فرانسه گرفته شد. اما در زمانی که برخی از بزرگترین اقتصادهای جهان، مانند آمریکا و چین، با مشکلاتی روبرو هستند، شکل کمک بیشتر به آی ام اف روشن نیست.
رهبران کشورها درباره انواع گزینه ها، از جمله کنار گذاشتن اعتبار مخصوص در صندوق بین المللی پول برای کمک به دولت های وامدار اروپا، بحث کردند.
تلاش برای مهار شیوع بدهی دولت های اروپایی در راس بحث های گروه ۲۰ قرار داشت، حتی پس از آن که جرج پاپاندریوس نخست وزیر یونان طرح خود را برای به همه پرسی گذاشتن توافق یک هفته ای اروپا برای کاهش فشار بدهی ها پس گرفت. ایتالیا، زیر فشار آمریکا و اقتصادهای درحال رشد، موافقت کرد که صندوق بین المللی پول بر اجرای برنامه های ریاضت اقتصادی آن نظارت کند.
در دومین و آخرین روز کنفرانس، رهبران جهان همچنین بر ثبیت اقتصاد جهانی و تلاش برای تقویت مصرف داخلی در کشورهای خود تمرکز کردند.
مذاکرات روز پنجشنبه بیشتر تحت الشعاع تردید یونان در قبول شرایط بسته کمک مالی که اتحادیه اروپا هفته پیش با آن موافقت کرد، قرار داشت. بر اساس آن، بانک های اروپایی قصد دارند ۱۴۰ میلیارد دلار بدهی های یونان را بخشیده و در مقابل دولت یونان باید با قبول سال ها اقدامات ریاضت اقتصادی که یونانی ها به شدت با آنها مخالف هستند، موافقت کند.
پنجشنبه شب، رییس جمهوری فرانسه نیز از یونان خواست معامله را بپذیرد.
نیکولا سارکوزی و آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان به یونان هشدار داده اند که اگر برنامه های ریاضت اقتصادی را اجرا نکند، ۱۱ میلیارد دلار وام بعدی را دریافت نخواهد کرد.
بدون این پول، یونان ممکن است با خطر نکول بدهی ظرف چند هفته روبرو شود و عضویت آن در بلوک هفده گانه کشورهایی که از یورو استفاده می کنند، به خطر می افتد.