لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۴۴

نماینده شهرضا پس از شکست در انتخابات مجلس: با کد ملی افراد، رای به صندوق‌ها ریخته شد


انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری. آرشیو
انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری. آرشیو

یک نماینده فعلی مجلس شورای اسلامی که در انتخابات روز جمعه یازدهم اسفند، از راه‌یابی مجدد به قوه مقننه جمهوری اسلامی باز ماند، از تخلفات انتخاباتی گسترده خبر داده و گفته است که با کد ملی افراد، رای داده شد اما بسیاری از مردم خودشان خبر ندارند.

سمیه محمودی که با شماره روز اضافه کرد: «حتی خروج کارت ملی از شهرستان خودم را مطلعم که به شهرستان‌های مجاور فرستاده‌اند تا به جای آنها رأی بدهند».

وی گفت: «اتفاق دیگری که رخ داد، این بود که به جای افراد چند بار رأی صادر شده است.»

این نماینده باز مانده از ورود به مجلس همچنین گفت که «انتخابات با پول پاشی همراه بود» و افزود که «خریدوفروش رأی از صد هزار تا یک‌ونیم میلیون تومان انجام شده است و پک‌های هدیه به رأی‌دهندگان داده‌اند.»

نماینده شهرضا در مجلس در دوره‌های دهم و یازدهم به روزنامه شرق گفته است که «در این دوره، انتخابات سالمی برگزار نشد و نمره قبولی نگرفتیم.»

روی خط: کمترین حضور مردم در انتخابات و رکوردشکنی آرای باطله
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00

جلال رشیدی‌کوچی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس یازدهم، نیز به شرق گفت: «موضوع خرید رأی همیشه بوده است و اتفاق جدیدی نیست»

انتخابات در ایران همواره مورد انتقاد ناظران بوده و در هیچ دوره‌ای بدون حاشیه‌های مختلف از جمله دستکاری در نتایج و تقلب در روند برگزاری نبوده است. انتخابات اخیر در ایران اما با تحریم گسترده مردم و تشکل‌های سیاسی همراه بود و پایین‌ترین نرخ مشارکت را در تاریخ جمهوری اسلامی رقم زد.

برخی ناظران میزان مشارکت در این دور از انتخابات را بسیار کمتر از عدد اعلام شده دانسته‌اند؛ از جمله محمدحسن قدیری ابیانه، دیپلمات اصولگرا، که گفته است مشارکت مردم در انتخابات «کمتر از ۱۰ درصد» بود.

پیش از این، نظرسنجی دو مؤسسه مستقل در خارج از کشور - گمان و استاسیس - میزان مشارکت در انتخابات را زیر ۳۰ درصد تخمین زده بودند. انتخاباتی که اکثریت ایرانیان در کارزاری آن را «نمایش» و «سیرک انتخابات» دانستند و در آن شرکت نکردند.

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، نیز در کنفرانس خبری روز دوشنبه ۱۴ اسفند، در واشنگتن گفت: شمار کم شرکت‌کنندگان در انتخابات اخیر نشان این است که رأی‌دهندگان ایرانی بسیاری نیز همین ارزیابی را دارند، بنابراین «جای تعجب ندارد که تصمیم گرفتند شرکت نکنند».

سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده با اشاره به آمارهای اعلامی دولت جمهوری اسلامی تاکید کرد «آماری که مقامات ایران از مشارکت در انتخابات ارائه می‌دهند، عموماً قابل اطمینان نیست».

XS
SM
MD
LG