لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۵۶

اعزام نیروهای ویژه فرانسه به نیجر


فرانسه برای محافظت از معادن در نیجر، که تامین کننده بخش عمده ای از اورانیوم مورد نیاز نیروگاه های برق اتمی فرانسه است، به آن کشور آفریقائی نیروی ویژه فرستاده است.

در همین حال دولت فرانسه در پی هشدارهای حاکی از تهدیدهای تروریستی، تدابیر و آمادگی های امنیتی را به سطحی افزایش داده است که فقط یک درجه با بالاترین سطح فاصله دارد.

تقویت تدابیر امنیتی در اطراف اماکن دولتی و توریستی بخشی از این آمادگی هاست.

در داخل و خارج از فرانسه نگرانی هائی وجود دارد که این کشور پس از مداخله در مالی با اقداماتی تلافی جویانه مواجه شود.

در پاریس یخ زده از زمستان ، هنوز جمعی از گردشگران جرات آن را به خود می دهند که سراغ برج ایفل بروند و خود را به بالای این برج ۳۲۰ متری برسانند. در همین حال، سربازان مسلح روز و شب، در اطراف برج به گشت زنی و مراقبت، مشغولند.

فرانسه، در واکنش به نگرانی های حاکی از اقدامات تلافی جویانه احتمالی در پی مداخله نظامی در مالی، بیش از ۷۰۰ سرباز را در نقاط مختلف پایتخت مستقر ساخته است.

به گفته ژان چارلز بریسارد، کارشناس فرانسوی در امور تروریسم و رئیس پیشین تحقیقات مربوط به خانواده های قربانی حملات تروریستی یازدهم سپتامبر، چندین وب سایت متعلق به جهادیون اسلامی خواستار حمله به فرانسه شده اند.

وی می گوید "آنها خواستار اقداماتی تلافی جویانه در آفریقا شده اند زیرا می توانند چنین اقداماتی را توسط گروه های خودشان در آفریقا انجام دهند. اما برای حمله در خود فرانسه، خواستار وارد شدن امثال محمد مراه به صحنه هستند و این بدان معناست که اتکای آنها به تروریسم و عوامل پاگرفته در محل است".

این برای فرانسه که ده ماه پیش صحنه کشته شدن سه سرباز و چهار یهودی در جریان حملاتی در شهر جنوبی تولوز بود، عاملی نگران کننده است. عامل حملات، محمد مراه، که متولد فرانسه بود، حضور سربازان فرانسوی در افغانستان را یکی از انگیزه های خود می دانست.

به گفته ژان چارلز بریسارد، کارشناس تروریسم ، تحقیقات نشان می دهد که وی تروریستی تنها نبود که به اصطلاح یک تنه گرگ شده باشد. بلکه تحقیقات گویای وجود چندین شبکه فعال ترور و مرتبط با صحرای آفریقاست.

وی می گوید "قریب ۳۰ سلول تروریستی در فرانسه، از القاعده در مغرب اسلامی، در زمینه های مالی و تجهیزاتی و استخدامی پشتیبانی می کنند. ما می دانیم آنها در اینجا، مثل گذشته، در جامعه افراطی اسلامی، ارتباط هائی دارند. آنها زیر نظرند".

تدابیر امنیتی در شبکه های مترو و راه آهن پاریس نیز تقویت شده است.
در حملات تروریستی سال ۲۰۰۵ در لندن، و سال ۲۰۰۴ در مادرید ، تاسیسات حمل و نقل عمومی هدف قرار گرفت.

بیشتر مردم اطمینان دارند که مقامات ایمنی آنها را تامین می کنند.

یکی از سکنه پاریس می گوید: "من نمی ترسم و فکر می کنم فرانسه برای مقاومت و دفاع از خود آماده است". دیگری می گوید "مسلما باید مراقب بود، اما به نظر من آنچه که ارتش در مالی انجام می دهد برای بشریت، و برای دنیا، خوب است".

کارشناسان می گویند با اعمال این تدابیر امنیتی در داخل فرانسه، بیشترین آسیب پذیری ها متوجه منافع فرانسوی و غربی در آفریقاست.

حمله هفته گذشته ستیزه گران اسلامی به مجتمع گاز طبیعی امناس در الجزایر، به کشته شدن ۳۷ کارگر خارجی منجر شد.

فرانسه علاوه بر۲۵۰۰ سربازی که به مالی فرستاده است برای محافظت از معادن در نیجر نیز نیروی ویژه اعزام کرده است.

دامممین هلی، استاد مدعو در کالج اروپا می گوید "بیست درصد از برق فرانسه متکی به اورانیومی است که از صحرای آفریقا می آید. در همین حال بخش عمده ای از رشد اقتصادی در اروپا به سلامت اقتصادی فرانسه متکی است. به همین جهت می توان درک کرد که بین منافع فرانسه و اروپا در آن ناحیه ارتباطی کاملا روشن وجود دارد. مجموعه ای از این عوامل است که زمینه ساز مداخله ای نظامی شده است".

به رغم هشدار های دولت در مورد تشدید خطرات تروریسم ، نظر سنجی های اخیر نشان می دهد ۶۵ درصد از مردم فرانسه از مداخله نظامی در مالی حمایت می کنند. در واقع بنظر می رسد برای اغلب پاریسی ها، و گردشگران، اوضاع، روالی عادی و معمول دارد.
XS
SM
MD
LG