لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۶ تیر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۳۶

چهار گوشه جهان: جزئياتی از بحث های توافق اتمی ايران


چهار گوشه جهان: جزئياتی از بحث های توافق اتمی ايران
چهار گوشه جهان: جزئياتی از بحث های توافق اتمی ايران

**احمدی نژاد ميگويد کشورها بايد از مدل اسلامی اقتصاد پيروی کنند **تايمز هندوستان: همکاری مشترک هند و ايران در مبارزه عليه صدور تروريسم پاکستانی**انتخاب نخستين رييس جمهور اتحاديه اروپا**

جزئياتی از بحث های توافق اتمی ايران

خبرگزاری روسی ايتارتاس از گفتگوی نيکولاس سارکوزی، رييس جمهوری فرانسه، و دميتری مدودف، رييس جمهوری روسيه، خبر داد. به گزارش اين خبرگزاری، يک سخنگوی کرملين اعلام کرده است که روسای جمهوری فرانسه و روسيه درباره ی مسائلی نظير روابط بين دو کشور، مسائل خاورميانه و همچنين پرونده ی اتمی ايران گفتگو کرده اند. گفتگوی اين دو رييس جمهوری، در حاشيه مراسم بيستمين سال فروپاشی ديوار برلين در آلمان صورت گرفته است. اما مقامات جمهوری اسلامی ايران و ترکيه، درباره پيشنهاد رييس آژانس بين المللی انرژی اتمی مبنی بر ارسال اورانيوم غنی شده ی ايران به ترکيه گفتگو کردند. به گزارش بلومبرگ، ارسال اورانيوم غنی شده ی ايران به ترکيه، و تبديل آن به سوخت هسته ای، می تواند جايگزين گزينه ی ارسال اين اورانيوم به روسيه باشد. اين پيشنهاد، چند روز پيش از سوی محمد البرادعی، رييس آژانس بين المللی انرژی اتمی، در يک مصاحبه تلويزيونی اعلام شد. در همين حال نيويورک تايمز به توافق نيمه کاره ايران و آژانس اتمی پرداخته و می نويسد: دولت باراک اوباما به ايران پيام داده که اين کشور می تواند اورانيوم غنی شده خود را به هر کشور سومی که دوست دارد از جمله ترکيه تحويل دهد تا بحران پديدآمده بر سر توافق پايان يابد. و پرزيدنت اوباما شخصاً گفته اميدوار است تا پايان سال مسيحی ايران با آژانس به توافق نهايی در ارسال اورانيوم برسد.

چهار گوشه جهان: جزئياتی از بحث های توافق اتمی ايران
چهار گوشه جهان: جزئياتی از بحث های توافق اتمی ايران

احمدی نژاد ميگويد کشورها بايد از مدل اسلامی اقتصاد پيروی کنند

روزنامه کريستين ساينس مانيتور چاپ آمريکا می نويسد احمدی نژاد که در کنفرانس سران کشورهای اسلامی در ترکيه سخنرانی می کرد، گفت سرمايه داری مرده است و کشورها بايد از مدل اسلامی اقتصاد پيروی کنند. اين روزنامه می نويسد: حکومت ايران که پس از انتخابات رياست جمهوری دچار مشکل مشروعيت شده، در تلاش برای بازسازی روابط ديپلماتيک خود است. و احمدی نژاد که در خانه خود دچار مشکلات اساسی ست، حرف ديگری برای گفتن ندارد جز همين چيزها.

چهار گوشه جهان: جزئياتی از بحث های توافق اتمی ايران
چهار گوشه جهان: جزئياتی از بحث های توافق اتمی ايران

تايمز هندوستان: همکاری مشترک هند و ايران در مبارزه عليه صدور تروريسم پاکستانی

روزنامه تايمز هند چاپ هندوستان در مقاله ای با عنوان «همکاری مشترک هند و ايران در مبارزه عليه صدور تروريسم پاکستانی» می نويسد: «در نخستين ديدار آينده سران ايران و هند هردو کشور بر سر مبارزه مشترک عليه تروريسم صادر شده از پاکستان به توافق خواهند رسيد؛ از اين رو؛ منوچهر متکی هفته آينده به دهلی نو سفر خواهد کرد تا پيش نويس اين توافق نهايی شود.

چهار گوشه جهان: جزئياتی از بحث های توافق اتمی ايران
چهار گوشه جهان: جزئياتی از بحث های توافق اتمی ايران

انتخاب رييس آتی اتحاديه اروپا

رهبران اتحاديه اروپا قرار است پس از پايان مراسم فروريزی ديوار برلين در نشست ويژه ای شرکت کنند تا رئيس آتی اتحاديه اروپا را برای يک دوره دو سال و نيمه انتخاب کنند. در ميان نامزدهای مطرح به نظر می رسد هرمن فن رومپوی، نخست وزير بلژيک برنده نهايی برای کسب اين مقام باشد. تونی بلر، نخست وزير پيشين بريتانيا؛ پاوو تاپيو ليپونن نخست وزير فنلاند، جان برتون، نخست وزير پيشين ايرلند جنوبی از نامزدهای مطرح اين مقام هستند. اما ديپلماتهای اروپايی می گويند: همه ٢٧ کشور عضو اين اتحاديه رای به گزينش فان رومپوی، نخست وزير بلژيک خواهند داد و برای خشنود کردن بريتانيا ديويد ميليبند وزير امورخارجه اين کشور را نيز به هماهنگ کننده سياست خارجی اين اتحاديه برخواهند گزيد. هرچند وزيرامورخارجه بريتانيا در آخرين اعلاميه خود گفته است آمادگی پذيرش چنين مقامی را ندارد. و مقامات لندن گفته اند: بريتانيا همچنان ترجيح ميدهد بجای انتخاب ديويد ميليبند بعنوان رئيس روابط خارجی اتحاديه تونی بلر، نخست وزير پيشين اين کشور بعنوان رئيس آتی اتحاديه اروپا انتخاب شود. پاوو تاپيو ليپونن نخست وزير فنلاند نيز که از نامزدهای مطرح کسب اين مقام است. بااين همه، به نظر می رسد نخست وزير بلژيک که از پشتيبانی پادشاه اين کشور برخوردار است رياست اتحاديه اروپا را برای دوسال و نيم آينده بدست خواهد آورد.

پرزيدنت اوباما از سنای آمريکا خواست به لايحه خدمات درمانی رای مثبت دهند

تصويب لايحه خدمات درمانی در مجلس نمايندگان آمريکا با مخالفت جدی اقشار محافظه کاری روبرو شده که می گويند با اين لايحه نه تنها سقط جنين آزاد شده بلکه هزينه آن برعهده ماليات دهندگان آمريکايی خواهد بود؛ اما دمکراتهای مدافع لايحه می گويند اين لايحه خدمات درمانی ست نه چيز ديگري. با اين همه، اين لايحه به زودی روانه سنای آمريکا خواهد شد تا پس از تصويب سناتورها و امضای رئيس جمهوری قانونی شود. مخالفان تصويب لايحه خدمات درمان دولتی در مجلس نمايندگان بدون مبارزه به تصويب نرسيد. مخالفان خشمگين از اين اقدام خانم نانسی پلوسی رئيس دمکرات مجلس نمايندگان را خطاب قرارداده و تصويب لايحه را محکوم کردند. تظاهرات روبروی کنگره آمريکا توسط محافظه کاران و گروههايی که معتقدند اين لايحه بار سنگينی بر دوش ماليات دهندگان آمريکايی خواهد بود. پرزيدنت اوباما گفت: امروز شانس آن را يافته ايم تا آينده اين کشور را از وضعيتی برهانيم که روزانه ١٤ هزار آمريکايی بيمار می شوند بدون آن که از پوشش خدمات درمانی بهره مند باشند و ساليانه ١٨هزار آمريکايی بيمار به دليل همين محروميت جان می دهند.» در حالی که جمهوريخواهان می گويند با اين لايحه، آمريکاييان بايد ماليات بيشتری بپردازند و آزادی آنان در زمينه خدمات درمانی محدود می شود، گروههای اجتماعی هوادار تصويب لايحه می گويند: شرکتهای بزرگ بيمه درمانی مخالفان اصلی اين لايحه هستند. افزون برآن، تصويب اين لايحه برای ماليات دهندگان طبقه متوسط آمريکايی بار مالی نخواهد داشت. ضمن آن که با اين لايحه به شکوفايی بازار کار در زمينه خدمات بيمارستانی در آمريکا منجر خواهد شد. پرزيدنت اوباما آنگاه از سنای آمريکا خواست به لايحه رای مثبت دهند. امّا دمکراتها و جمهوريخواهان مشترکا اين پوشش درمان همگانی را شامل ميليونها مهاجر غيرقانونی در خاک آمريکا نکردند.

XS
SM
MD
LG