نظرسنجی در مورد تعامل با جمهوری اسلامی ايران
بر اساس نظرسنجی مرکز پژوهشی پيو ٦٤٪ مردم آمريکا بر اين باورند که تلاش برای تعامل ديپلماتيک با جمهوری اسلامی نهايتاً به شکست می انجامد. بر اساس اين نظر سنجی مردم آمريکا معتقدند واشنگتن برای جلوگيری از دستيابی دولت تهران به سلاح هسته ای بايد آمادگی استفاده از نيروی نظامی را داشته باشد. نشريهء آمريکايی پروگ رِسيو با انتشار نتايج اين نظرسنجی نوشته است البته نظر مردم متأثر از اخبار رسانه هاست. رسانه ها يک نفس می گويند جمهوری اسلامی بزودی بمب اتمی خواهد ساخت و از روی بی تدبيری آن را به کار خواهد گرفت. آميتاب پال، نويسندهء مقاله ادامه می دهد به رغم جار و جنجال رسانه ها يادآوری بعضی از نکات نيز ممکن است در نظر مردم تأثير بگذارد. از جمله اين که احمدی نژاد قدرت مطلق ندارد و آيت الله خامنه ای که قاعدتاً در هِرم قدرت جمهوری اسلامی بالاتر از رئيس جمهوری قرار دارد کاربرد سلاح هسته ای را غيراخلاقی دانسته و حتی «تهيه، توليد و تکثير اين گونه سلاح ها را خلاف اسلام» خوانده است. در خبر ی ديگر دو ورزشکار ايرانی در پی رويدادهای بعد از انتخابات رياست جمهوری در ايران و در حالی که برنامه سفر به آلاسکا را داشتند برای حمايت از مردم ايران تصميم گرفتند در شرق آمريکا و قسمتهايی از اروپا، با رکاب زدن خواست های مردم داخل ايران را به تمام دنيا نشان دهند. اين دو ورزشکار در مسير خود از شهر واشنگتن نيز عبور کردند.
<!-- IMAGE-->
احضار کاردار سفارت آلمان در تهران
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ايران کاردار سفارت آلمان را در اعتراض به سخنان مقام های آلمانی در مورد انتخابات رياست جمهوری ايران احضار کرد. به گزارش منابع خبری ايران وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در اين اقدام نسبت به آنچه سخنان «غير متعارف و غير ديپلماتيکِ» معاون وزير امور خارجه آلمان خوانده شده شديداً اعتراض کرده است. روشن نيست اشاره وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی به کدام سخن مقام آلمانی است. اما مقام های آلمان پيش از اين در مورد سالم بودن انتخابات رياست جمهوری ايران ابراز ترديد کرده بودند.
<!-- IMAGE-->
حقوق بشر و سياست خارجی اوباما
«آيا حقوق بشر در سياست خارجی پرزيدنت اوباما قربانی شده است؟» عنوان مطلبی است که روزنامهء گاردين، چاپ لندن منتشر کرده است. گاردين می نويسد وزير امور خارجهء آمريکا در ديدار با همتای روس خود ظاهراً به توافقی پنهانی رسيده است تا در راستای پيشبرد روابط ميان دو کشور از انتقاد از کرملين به خاطر نقض حقوق بشر دست بردارد. اين در حالی است که خبرنگاران و فعالان حقوق بشر در روسيه در جريان سفر خانم کلينتون به مسکو با وی ملاقات کرده و گفته اند واشنگتن بايد همچنان به روسيه فشار آورد تا حقوق انسانی افراد در آن کشور را بهبود بخشد.
<!-- IMAGE-->
کميته ی مالی سنای آمريکا لايحه مربوط به اصلاح سيستم خدمات درمانی را تصويب کرد
اين لايحه با هدف کاستن از هزينه های مالی و همچنين بهره مند شدن شمار بيشتری از آمريکاييان از خدمات بيمه تنظيم شده است. تأييد اين لايحه در کميته مالی قدمی مهم برای اصلاح سيستم خدمات درمانی آمريکا به شمار می رود.
<!-- IMAGE-->
تصميم گيری اوباما در خصوص اعزام نيروهای تازه به افغانستان
باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا روز سه شنبه گفت در هفته های آينده در خصوص اعزام نيروهای تازه به افغانستان تصميم گيری خواهد کرد. آقای اوباما پس از نشستی با نخست وزير اسپانيا در کاخ سفيد به خبرنگاران گفت تصميم گيری درباره ی مسائل نظامی مهم است اما اين مسأله تنها يکی از ابعادی است که برای بهبود استراتژی آمريکا در افغانستان در نظر گرفته می شود. آقای اوباما عامل مهم ديگر را ساختن ظرفيتی غير نظامی برای کمک به سيستم حکمرانی، بهبودِ وضعيت کشاورزی، و برقراری حکومتِ قانون در افغانستان توصيف کرد.
<!-- IMAGE-->
راه پيمايی گروهی از مردم جمهوری آذربايجان عليه ترکيه
به دنبال امضای پيمان صلح، ميان ترکيه و ارمنستان گروهی از مردم جمهوری آذربايجان روز سه شنبه در يک راه پيمايی اعتراض خود را نسبت به اين اقدامِ ترکيه بيان کردند. راه پيمايان که از اعضای گروهِ قرهِ باغِ آزاد بودند شعار هايی عليه ترکيه سر دادند. در همين حال گزارش شده است که پليس جمهوری آذربايجان شماری از راه پيمايانِ معترض را بازداشت کرده است. ترکيه از هم پيمانان جمهوری آذربايجان در مناقشه اين کشور با ارمنستان بوده است. پارلمان های ارمنستان و ترکيه بايد برای نهايی شدن قرار داد صلح ميان دو کشور اين پيمان را تصويب کنند. در رويدادی جداگانه رجب طيب اردوغان، نخست وزير ترکيه جامعه بين الملل را به خاطر واکنش نشان ندادن عليه اسرائيل طی جنگ غزه و در عوض مقصر جلوه دادنِ مسلمانان محکوم کرد. نخست وزير ترکيه روز دوشنبه گفت جهانيان در خانه های امن خود تماشاگر حمله اسراييل به غزه بودند. ترکيه که کشوری مسلمان و سکولار است از متحدان اسراييل در منطقه به شمار می رود اما رابطه اين دو کشور اخيراً در پی انتقاد نخست وزير ترکيه از تهاجم اخير اسراييل به غزه رو به سردی گذاشته است.
<!-- IMAGE-->
رهبران کشورهای عضو سازمانِ همکاری شانگهای روز سه شنبه در پکن گرد هم آمدند
قرار است امروز، چهارشنبه، سازمان همکاری شانگهای نشست خود را آغاز کند. اين سازمان به منظور همکاريهای چند جانبه امنيتی ميان کشورهای منطقه تشکيل شده است. چين، روسيه، قزاقستان، قرقيزستان، تاجيکستان و ازبکستان از اعضای اين سازمان هستند. ولاديمير پوتين، نخست وزير روسيه برای شرکت در نشست اين سازمان عصر دوشنبه وارد پکن شد. يوسف گيلانی، نخست وزير پاکستان نيز برای شرکت در اين نشست به چين سفر کرده است. پاکستان عضو ناظر سازمان همکاری شانگهای است.
<!-- IMAGE-->
يک پسر دو سال و نيمه اهل انگلستان ضريب هوشی اش با آلبرت انشتين و استفن هاوکين برابر است
يلی اکسپرس چاپ لندن يک پسر دو سال و نيمه اهل انگلستان را معرفی کرده که ضريب هوشی اش با آلبرت انشتين و استفن هاوکين، فيزيکدان و صاحب نظريهء کوانتوم برابر است. به نوشتهء ديلی اکسپرس پدر و مادر اٌسکار ريگلی می گويند تنها ۱۲ هفته پس از تولدش به نبوغ او پی برده اند.
<!-- IMAGE-->
شهرستانی: مذاکرات عراق با شرکتهای نفتی به زودی به نتيجه خواهد رسيد
حسين الشهرستانی، وزير نفتِ عراق در يک کنفرانس خبری گفت ، که پيشنهاد شرکتهای ئي اِن آی، آکسيدِنتال و کُوگَس برای استخراج روزانه، هزار و صد و بيست و پنج ميليون بشکه، از ميدان نفتی زبير به ازای هر بشکه ٢ دلار پذيرفته شده است. وزير نفت عراق گفت مذاکرات در اين زمينه پايان يافته و قرارداد اوليه نيز با اين کنسرسيوم به امضا رسيده است. وی گفت قرارداد نهايی بايد به تاييد مجلس عراق برسد. در همين حال سازمان کشورهای صادر کننده ی نفت، اوپک اعلام کرده است که تقاضای جهانی برای نفت در سال دو هزار و ده هفتصد هزار بشکه در روز افزايش می يابد و به مرزِ هشتاد و پنج ميليون بشکه در روز خواهد رسيد. روز سه شنبه قيمت هر بشکه نفت در بازار کالای نيويورک نزديک به يک دلار افزايش يافت و به بيش از هفتاد و چهار دلار رسيد. در خبری ديگر ايران و کُره جنوبی يک قرار داد يک ميليارد دلاری گازی امضاء کردند.
<!-- IMAGE-->
شرکت چين بعنوان مهمان ويژه در نمايشگاه سالانه ی کتابِ فرانکفورت
نمايشگاه کتابِ فرانکفورتِ آلمان امسال ميزبان ناشرانی از ۱۰۰ کشور جهان است و انتظار ميرود حدود ۳۰۰ هزار نفر از اين نمايشگاه بازديد کنند. آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان و سی جنپين، معاون رييس جمهوری چين، نمايشگاه سالانه ی کتاب فرانکفورتِ آلمان را عصر سه شنبه، بيست و يکم مهرماه، افتتاح کردند. در اين مراسم معاون رييس جمهوری چين، خوشحالی کشورش را از اينکه پس از برگزاری جشن شصتمين سال تولد چين کمونيست، به عنوان مهمان ويژه در نمايشگاه کتاب فرانکفورت شرکت کرده است، بيان کرد. سی جنپين، گفت: «به نام دولت چين، و به نام يک ميليارد و سيصد ميليون چينی، مايلم از دولت آلمان که از حضور چين حمايت کرده، تشکر کنم.» در همين حال، خانم مرکل، در سخنان مراسم افتتاحيه نمايشگاه گفت: «البته چين با آگاهی کامل از اينکه سخنان خوشايند و همچنين انتقادی گفته می شود، و بايد گفته شوند، در عرصه ی نمايشگاه کتاب فرانکفورت حضور يافته است.» وی افزود «در اين سخنان، که در حقيقت هسته ی اصلی آزادی بيان است، هيچ تابويی نمی تواند وجود داشته باشد و من مطمئنم هستم که وجود نخواهد داشت.» به گفته خانم مرکل، هيچ هنری به اندازه ی ادبيات نمی تواند، مسئله ی آزادی بيان را برجسته نشان دهد. حضور معاون رييس جمهوری چين، به عنوان مهمان ويژه ی نمايشگاه کتاب چين، اعتراض «خو پی» يکی از نويسندگان در تبعيد چينی را در پی داشت. وی تصميم نمايشگاه کتاب فرانکفورت برای دعوت از معاون رييس جمهوری چين به عنوان مهمان رسمی نمايشگاه را محکوم کرد و آن را به شدت بد توصيف کرد. اين نويسنده ی چينی می گويد: «آيا يک رژيم کمونيست قرار است نماينده ی فرهنگ چين باشد؟» ...«اين جدا مسخره است»...به گفته «خو پی» دولت کمونيست در چين تقريباً فرهنگ اين کشور را در اولين سال های روی کار آمدنش نابود کرده است و اکنون، فرهنگ چين مورد سوء استفاده قرار می گيرد. او می گويد: «هيئت به اصطلاح چينی، حتماً شامل نويسندگانی است که تحت خودسانسوری و سانسور می نويسند.» «خو پی» می گويد قصد دارد به فرانکفورت سفر کند تا اعتراضش را نسبت به اين تصميم نمايشگاه بيان کند.