ديلی تلگراف: هشدار مشترک وزيران امور خارجه آمريکا و بريتانيا به ايران درباره توافق هسته ای ژنو
روزنامه ديلی تلگراف چاپ لندن هشدار مشترک وزيران امور خارجه آمريکا و بريتانيا به ايران درباره توافق هسته ای ژنو را تيتر صفحه نخست شماره اينترنتی روز يکشنبه اش قرار داده و نوشته است «در روز اول اکتبر در ژنو ايران موافقت اصولی خود را با ارسال اورانيوم با غنای پايينش به روسيه يا فرانسه برای غنی سازی با غلظت بيشتر جهت استفاده در تحقيقات پزشکی اعلام کرد.» ديلی تلگراف می نويسد «اما ناظران نسبت به پايبندی تهران به چنين توافقی ابراز ترديد می کنند» و به نقل از ديويد ميليبند، وزير امور خارجه بريتانيا می نويسد «راه درازی در پيش است تا ايران بتواند جامعه جهانی را متقاعد کند در مسير پايبندی به تعهدات بين المللی اش حرکت می کند.» ديلی تلگراف در همين رابطه به استقبال هيلاری کلينتون وزير امور خارجه آمريکا از اعلام آمادگی تهران برای تهيه اورانيوم غنی شده اش از کشورهای غربی اشاره کرده و به نقل از خانم کلينتون نوشته «اين تعهد اما بايد با اقدام عملی همراه شود.»
گروه الشباب اقدام به قطع دست و پای سه متهم به دزدی در بخشهای تحت کنترل خود در سومالی کرد
گروه بنيادگرای الشباب، وابسته به شبکه القاعده و مخالف دولت سومالی که بخشهايی از اين کشور را در قدرت خود دارد، در اجرای قوانين اسلامی اقدام به قطع دست و پای سه متهم به دزدی کرده است. به گفته شاهدان عينی اين احکام در انظار عمومی در خيابانهای شهرک بندری «کيس مايو» در جنوب سومالی به اجرا درآمد. شبه نظاميان الشباب مامور اجرای اين حکم در ابتدا، دستان دو تن از متهمان را قطع کردند؛ سپس به دليل فلج بودن دستان متهم سوم، پای وی را قطع کردند. بنا به گزارشها، بيش از هزار تن از ساکنان اين بندر شاهد اجرای احکام بوده اند. شيخ حسن يعقوب، سخنگوی الشباب در اين باره گفت: دادگاه اسلامی وابسته به الشباب، متهمان را به دليل دزدی، گناهکار شناخته و حکم به مجازات آنان داده است. وی افزود: اين احکام براساس قانون شريعت صادر شده اند.
بازداشت چهل و نه نفر در موصل به اتهام اخاذی
ارتش آمريکا می گويد نيروهای امنيتی در عراق، چهل و نه نفر را به اتهام فعاليت در يک حلقه ی اخاذی در موصل، دستگير کردند. در بيانيه ای که ارتش آمريکا روز يکشنبه صادر کرد، آمده است که متهمان، جزئی از «گروه کشورِ اسلامی عراق» هستند که با القاعده در ارتباط است. در اين بيانيه ذکر شده است که سردسته های اين باند اخاذی در موصل و جنوب نينوا، بازداشت شده اند. مقامات می گويند متهمان، با تهديد شهروندان عراقی، از آنان پول می گرفتند و آن را صرف اقدامات تروريستی عليه غير نظاميان و نيروهای امنيتی می کردند.
کارل لِوين: تدوين استراتژی بهتر برای افغانستان مهم تر از افزايش شمار نظاميان آمريکا در آن کشور است
يکی از قانون گذاران مطرحِ دموکرات در کنگره ی آمريکا می گويد تدوين استراتژی بهتر برای افغانستان، مهم تر از افزايش شمار نظاميان آمريکا در آن کشور است. سناتور کارل لِوين، رييس کميته نيروهای مسلح سنا در يک گفتگوی تلويزيونی اعلام کرد او از استقرار نظاميان بيشتر در افغانستان حمايت نمی کند. پيش از اين، ژنرال مک کريستال، فرمانده ی نيروهای آمريکايی در افغانستان خواستار افزايش نظاميان در افغانتسان شده بود. شماری از قانون گذاران حزب دموکرات و بيشتر نمايندگان جمهوری خواه بر اين عقيده اند که وضغيت نيروهای امنيتی افغانستان و دولت اين کشور، بدون افزايش نيروهای نظامی بهبود نمی يابد. در همين حال حامد کرزای، رئيس جمهوری افغانستان، گفت: اعلام نتايج نهايی انتخابات رياست جمهوری اين کشور که به دليل تقلب با اعتراض ديگر نامزدها مواجه شده به دليل ادامه تحقيق بازرسان در بازشماری آرا، بازهم به تعويق افتاده است.
گلوب اند ميل: برای جايگزين کردن مقاوله نامه کيوتو بايد به بيهودگی پايان داد
روزنامه گلوب اند ميل کانادا در شماره روز يکشنبه خود پيشنهاد دانمارک، ميزبان کنفرانس آتی تغييرات آب و هوايی به کانادا داير بر الگوبرداری از کشورهای اروپايی در زمينه کاهش ميزان گازهای گلخانه ای در غالب مطلبی به چاپ رسانده که در آن به نقل از کانی هيدِگارد وزير اقليم و انرژی دانمارک نوشته است برای جايگزين کردن مقاوله نامه کيوتو بايد به بيهودگی پايان داد. در مطلب گلوب اند ميل آمده اگر کشورهای شرکت کننده در کنفرانس تغييرات آب و هوای کپنهاگ در ماه دسامبر از تهيه دستکم چارچوب پيش نويس توافقی امتناع کنند که بتواند پروتکل کيوتو را جايگزين کند که بيش از ٢ سال از اعتبارش باقی نمانده، فرصتی از دست خواهد رفت که ممکن است دوباره تا سال ها بدست نيايد. گلوب اند ميل به نقل از خانم هيدِگارد نوشته است برای سياستمداران اروپايی آسان نيست جوامع صنعتی شان را به کاهش ميزان توليد گازهای سمی تا حد ٣٠ درصد تا سال ٢٠٢٠ ميلادی ترغيب کنند هنگامی که شرکت های رقيب آمريکايی و کانادايی ضرورتی نسبت به انجام اقدام مشابهی حس نکنند.
روش های جديد هوجيان تائو برای کنترل گفتگوهای اينترنتی در چين
روزنامه واشنگتن پست در صفحه نخست شماره روز يکشنبه اش از قصد هو جيان تائو رئيس جمهوری چين داير بر حفظ قدرت حزب کمونيست آن کشور در اداره امور و اعمال محدوديت های جديد در مقوله آزادی بيان و ازادی های مدنی در چين خبر داده است. در مقاله واشنگتن پست به نقل از مقام های حزب کمونيست و خبرنگاران و تحليلگران چين آمده است که «برخی براين باورند که آقای هو در طول زمامداری اش توانسته موقعيت خود را به عنوان يک سياستمدار و رهبر محافظه کار تثبيت کند و قادر است حزب کمونيست را در جهات بازتری هدايت کند. با اينحال بسياری از مقام های دولتی و غير دولتی چين بر اين باورند که آرمان های هو جيان تائو بر تحکيم سلطه حزب کمونيست و مکانيزم سنتی آن برای اداره امور چين استوار است و نه تلاش در جهت انجام اصلاحات دموکراتيک.» روزنامه واشنگتن پست به اقدام های آقای هو داير بر کنترل بيشتر حزب حاکم بر افکار عمومی، ادامه اعمال محدوديت و برخورد با رسانه های چين و دستگيری بی چون و چرای روشنفکران اشاره می کند و می نويسد هو جيان تائو حتی روش های جديدی برای کنترل گفتگوهای اينترنتی در دانشگاه ها و فعاليت سازمان های غير دولتی اعمال کرده است.
گردهمايی هزاران نفر از طرفداران حقوق همجنس گرايان در شهر واشنگتن
شهر واشنگتن دی سی در آمريکا صبح روز يکشنبه شاهد گردهمايی هزاران نفر از طرفداران حقوق همجنس گرايان بود. اين اقدام پس از آن صورت گرفت که پرزيدنت اوباما روز شنبه در ديدار با فعالان گروههای هم جنس گرا در واشتنگن دی سی وعده داد که از حقوق جامعه هم جنس گرايان حمايت کند. حاميان و طرفداران حقوق هم جنس گرايان روز يکشنبه با عنوان «رژه ی برابری ملي» از ساختمان کاخ سفيد تا کنگره ی ايالات متحده آمريکا در اين شهر راهپيمايی کردند و از آقای اوباما خواستند به وعده های انتخاباتی خود، مشخصاً در زمينه رفع نابرابريهای جنسی، همچون ازدواج همجنس گرايان، حق پذيرش فرزند و خدمت در ارتش، عمل کند. جوليان باند، از فعالان حقوق مدنی، و از چهره های مطرح جامعه آمريکاييانِ آفريقايی تبار در يک سخنرانی در برابر ساختمان کنگره، مبارزه برای حقوق هم جنس گرايان را با جنبش حقوق مدنی آمريکا مرتبط دانست. جنبشی که پنجاه سال پيش به قوانين تبعيض آميزِ نژادی در آمريکا پايان داد.
راهپيمايی در اعتراض به آمار بالای کشته شدگان حوادث رانندگی در ايتاليا
صد ها نفر از راه پيمايان در رم، روز يکشنبه در اعتراض به آمار بالای کشته شدگان حوادث رانندگی در ايتاليا، در يک خيابانِ اين شهر دراز کشيدند و خواهان افزايش امنيت جاده ای شدند. طبق آمارِ يک سازمان امنيت جاده ای، در سال ٢٠٠٧، پنج هزار و يکصد و سی و يک نفر در جاده های ايتاليا جان خود را از دست دادند و حدود يک ميليون نفر، مجروح شدند. در ايتاليا، گواهينامه ی هر راننده بيست امتياز دارد که با انجام هر تخلف، نظير صحبت کردن با تلفن همراه، يا رانندگی تحتِ تاثير مشروبات الکلی، از اين امتياز کاسته می شود.
اولين توريست فضانورد کانادايی به زمين بازگشت
فضا پيمای روسی سايوس، که حامل گای لاليبرت، اولين توريست فضا نورد کانادايی بود، ساعت ده و سی و دو دقيقه ی بامداد روز يکشنبه، به وقت محلی در قزاقستان به زمين نشست. گای لاليبرت، بنيانگذار شرکت کانادايی سِرک دوو سُلای، که در زمينه سرگرمی ها (سيرک) فعاليت می کند، هنگام خروج از فضاپيمای کوچک روس، بينی پيازی شکلِ دلقک ها را بصورت زده بود. در اين سفر که چند ساعت بطول انجاميد، ِگنادی پادالکا، فضا نورد روس و مايکل بارات، فضانورد آمريکايی ناسا، او را همراهی کردند. اين سفر برای گای لاليبرت سی و پنج ميليون دلار آمريکا هزينه در برداشت.
روند صلح خاورميانه
جرج ميچل، فرستاده ی ويژه ی براک اوباما، رييس جمهوری آمريکا به خاورميانه، روز يکشنبه با شماری از مقامات مصر از جمله وزير امور خارجه اين کشور، ديدار و گفتگو کرد، حرکتی که در راستای پيشبرد گفتگوهای صلح خاورميانه ارزيابی می شود. آقای ميچل پس از مذاکره با احمد ابوالغيط، وزير امورخارجه مصر به خبرنگاران گفت: «ما درباره ی تعهدات مشترک در خصوص صلحِ جامع برای خاورميانه بحث و گفتگو کرديم. به عقيده ی ما، تنها راه حل رسيدن به چنين صلحی، ايجاد دو کشور است که اسراييلی ها و فلسطينی ها در کنار هم، در صلح توأم با امنيت، ثبات و کاميابی زندگی کنند.» آقای ميچل پس از سفر به مصر، به اسراييل بازگشت تا به تلاش های خود در خصوص پيشبرد مذاکرات صلح ادامه دهد. هرچند وی پس از ديدار با مقامات اسراييلی، دستاوردی نداشت که آن را اعلام کند. دفتر بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسراييل با صدور بيانيه ای اعلام کرد او و وزير دفاع اسراييل، با جورج ميچل برای ادامه گفتگو های مربوط به پيشبرد روند صلح، ديدار و گفتگو کردند. در اين بيانيه آمده است که هفته ی جاری، ديپلمات های اسراييلی، در سطوحی پايين تر، برای ادامه ی مذاکرات به واشينگتن خواهند رفت. ديدار فرستاده ی رييس جمهوری آمريکا به خاورميانه با وزيرخارجه مصر در حالی انجام گرفت که امضای پيمان آشتی ميان دو گروه فلسطينی حماس و فتح، برای چند هفته به تاخير افتاد. پيشتر قرار بود حماس و فتح، سوم آبان ماه در مصر پيمان آشتی امضا کنند. گروه حماس، در سايت اينترنتی خود، اعلام کرده است در واکنش به عدم حمايت دولت محمود عباس از يک گزارش سازمان ملل که در آن اسراييل به علت حمله ی اخير به غزه محکوم شده است، پيمان آشتی با فتح را در تاريخ سوم آبان ماه امضا نمی کند. در همين حال محمود عباس رئيس تشکيلات خود گردان فلسطينی، از تصميم خود مبنی بر موافقت با به تاخير افتادن ارائه گزارش سازمان ملل متحد در مورد جنايات جنگی در خاور ميانه دفاع کرده است . گروه حماس از اين تصميم محمود عباس انتقاد کرده و خواستار رهبری جديدی برای تشکيلات خودگردان فلسطينی شده است . در همين حال آقای عباس در يک سخنرانی در رام الله گفت کميسيون حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستار بتعويق افتادن ارائه گزارش شده بود تا بتواند مدارک بيشتری جمع آوری کند . در خبری ديگر گلد استون، سرپرست تيمی از سازمان ملل متحد که از جنگ زمستان گذشته ی ميان حماس و اسراييل در غزه گزارش تهيه کرده است، در گزارش خود اسراييل را متهم می کند که در حمله به غزه، نيروی غير متناسبی را به کار برده و نتوانسته است غير نظاميان را در امان نگه دارد. در اين گزارش، گروه فلسطينی حماس نيز متهم به ارتکاب جنايات جنگی از طريق پرتاب راکت به مناطق غير نظامی در جنوب اسراييل شده است.
ترکيه مانور هوايی مشترک با اسرائيل را لغو کرد
ارتش اسراييل می گويد ترکيه، يک مانور هوايی از پيش تعيين شده را لغو کرد. اين مانور که به گفته ارتش اسراييل قرار بود بصورت مشترک در هفته ی جاری برگزار شود، عُقابِ آناتولی نام داشت و قرار بود در آن، نيروهای آمريکايی، ايتاليايی و همچنين نيروهای ناتو شرکت کنند. روابط ميان اسراييل و ترکيه از زمان حمله ی اسراييل به نوار غزه در زمستان گذشته تيره شده است.
درگذشت استفان گيتلی خواننده اصلی گروه ايرلندی «بوی زون» در ٣٣ سالگی
استفان گيتلی ستاره موسيقی پاپ بريتانيا و از خواننده اصلی گروه ايرلندی «بوی زون» که برای تعطيلات و گردش به جزيره مايورکای اسپانيا رفته بود، ساعتی پس از بازگشت از يک مهمانی شبانه، در اقامتگاهش درگذشت. پليس اسپانيا می گويد: تحقيق پيرامون علت مرگ گيتلی هنوز ادامه دارد. استفان گيتلی به هنگام مرگ ٣٣ ساله بود. سر التون جان خواننده مشهور بريتانيايی و از دوستان گيتلی، مرگ وی را تکان دهنده خوانده است.
پروژکتورهای ديجيتال جديد در سينماهای آ يمکس
شرکت عظيم فيلم سازی آیمکس يکی از مشهورترين شرکت های فيلمسازی در جهان است که از فن آوری پيشرفته در توليد فيلم هايش استفاده ميکند. اين شرکت کانادايی از بزرگترين صفحات تصويری در سالن های سينما برای پخش فيلم استفاده ميکند. شرکت آی مَکس در ۱۶ ماه گذشته پروژکتورهای ديجيتال پيشرفته ای در سينماهايی که با آنها قرارداد دارد نصب کرده است. اين صفحات ديجيتال به بزرگی پرده سينماهای شهرهای بزرگ آمريکا نيست ولی صفحاتی است که به موازات توسعه ی فيلم های سه بُعدی جای پای خود را در بسياری از سينماها و تئاترهای آمريکا باز کرده است.
اوباما تمامی يک ميليون و چهارصد هزار دلار جايزه ی صلحِ نوبلِ ٢٠٠٩ را به انجمنهای خيريه خواهد بخشيد
خبرِ انتخابِ پرزيدنت اوباما از سوی کميته ی نوبل به عنوانِ برنده ی جايزه ی صلحِ نوبلِ ٢٠٠٩ واکنشهای مختلفی را در گوشه و کنارِ جهان به دنبال آورد. روزنامه ی گاردين چاپِ لندن در اين زمينه نوشت: پرزيدنت اوباما نيز نظيرِ اغلبِ مردمِ آمريکا، پيش از هر چيز، از دريافتِ اين جايزه «غافلگير» شده است. گاردين به نقل از پرزيدنت اوباما نوشت: من خود را سزاوارِ دريافتِ جايزه ی صلحِ نوبل نمی دانم، اما به نمايندگی از سوی تمامی کسانی که برای رسيدن به صلح و آزادی، هر روزه از خودگذشتگی می کنند، آن را می پذيرم. روزنامه ی گاردين همچنين از قولِ منتقدانِ پرزيدنت اوباما، که اغلب از اعضای حزبِ جمهوريخواهِ ايالاتِ متحده معرفی شده اند نوشت: آنها بر اين باورند که باراک اوباما هنوز در راهِ ايجادِ صلحی پايدار در خاورميانه و جلوگيری از بلندپروازيهای اتمی جمهوری اسلامی ايران، دستاوردی قطعی نداشته است و اين در حاليست که جنگِ افغانستان نيز کماکان ادامه دارد. گاردينِ بريتانيا همچنين نوشت: برنامه سازانِ با نفوذ و مخالفِ سياستهای باراک اوباما در راديو و تلويزيونِ آمريکا نيز، اين اقدامِ کميته ی نوبل را پيش از هر چيز، انتقادی شديد از دولتِ جرج بوش، رئيسِ جمهوری پيشينِ ايالاتِ متحده خوانده اند. اين در حاليست که اعضای حزبِ دموکراتِ آمريکا به دفاع از پرزيدنت اوباما برخاسته و انتقاداتِ جمهوريخواهان را، نوعی هم آوائی با گروههای تروريستی، به ويژه دو گروهِ حماس و طالبان خوانده اند. گاردين افزوده است: در اين ميان کميته ی نروژی نوبل، از تصميمِ خود دفاع کرده و اعلام کرده است: انتخابِ پرزيدنت اوباما تنها به دليلِ «تلاش فوق العاده وی برای تقويتِ ديپلماسی بين المللی، و تشويق به همکاری ميان مردم» بوده است. روزنامه ی گاردين در پايان به نقل از پرزيدنت اوباما نوشته است: وی اعلام کرده که تمامی يک ميليون و چهارصد هزار دلار جايزه ی صلحِ نوبلِ ٢٠٠٩ را، به انجمنهای خيريه خواهد بخشيد. از سوی ديگر: اهدای جايزه ی صلحِ نوبلِ ٢٠٠٩ به پرزيدنت اوباما، از عناوينِ مهمِ مسکو تايمز، روزنامه ی پُر تيراژِ روسيه نيز بود. مسکو تايمز به نقل از کميته ی نروژی نوبل نوشت: «بسيار به ندرت کسی چون باراک اوباما، توجه جهانيان را به خود جلب کرده، و در مردمِ خود اميد به آينده ای بهتر ايجاد کرده است.» مسکو تايمز با اشاره به سخنرانی ماهِ آوريلِ پرزيدنت اوباما در شهرِ پراگ، پايتختِ جمهوری چک نوشت: باراک اوباما در آن سخنرانی به جهانيان قول داد که آمريکا در راهِ دنيائی خالی از سلاحهای هسته ای و آکنده از صلح گام برمی دارد. مسکو تايمز افزود: اما پرزيدنت اوباما اولين رئيس جمهوری آمريکا نبوده که چنين هدفی داشته و در ضمن نيز اعلام کرده است که شايد عُمرِ او برای رسيدن به چنين هدفی کافی نباشد. مسکو تايمز نيز نسبت به ايجادِ صلحِ پايدار در خاورميانه، ابرازِ شک و ترديد کرده و به نقل از وزيرِ دفاعِ اسرائيل نوشت: دستيابی به قراردادِ صلح ميانِ دولتِ اسرائيل و حکومتِ خودگردانِ فلسطينی، حداقل تا چندين سالِ آينده غير ممکن است. اما روزنامه ی گلف دِيلی نيوز در رابطه با انتخابِ پرزيدنت اوباما به عنوانِ برنده جايزه صلح نوبل، از تلاشهای باراک اوباما برای ممنوعيتِ تکنيکهای بازپرسی تروريستهای مظنون، و طرحِ تعطيلی زندانِ گوانتانامو در خليجِ کوبا تقدير کرده است. گلف دِيلی نيوز افزود: فراموش نکنيم که تاريخچه ی جايزه ی صلح نوبل نشان می دهد که اين جايزه تا به امروز، اغلب به کسانی تعلق گرفته که باعثِ الهام بخشيدن به ديگران برای آينده ای بهتر شده اند، نظيرِ روندِ صلحِ خاورميانه که هنوز تحقق نيافته اما تلاش در راهِ آن موجبِ اهدای جايزه ی صلح نوبل به چندين نفر شده است. روزنامه ی پی پلز ديلی چاپِ پکن نيز از قولِ پرزيدنت اوباما نوشت: پيروزی بر چالشهای قرنِ بيست و يکم، نظيرِ برچيدنِ سلاحهای هسته ای، مبارزه با تغييراتِ جوّی يا پديده ی گلخانه ای، و بحرانِ انرژی، تنها از عهده ی يک رهبر و يک ملت بر نمی آيد و امريست که تنها با همبستگی جهانی ميسر است. روزنامه ی ی پی پلز ديلی چين، با اشاره به تقديرِ جيمی کارتر، رئيس جمهوری پيشينِ آمريکا و برنده ی جايزه ی صلح نوبلِ ٢٠٠٢ از پرزيدنت اوباما از سوئی، و مقاله ی انتقادی مارک هالپِرين، گزارشگرِ مجله ی تايمز نوشت: واکنشها در ايالاتِ متحده نسبت به انتخابِ باراک اوباما به عنوانِ برنده ی جايزه ی صلحِ نوبلِ ٢٠٠٩ بسيار متنوع و متفاوت است. اما مردمِ کنيا، زادگاه پدری باراک اوباما را غرق در شادی ساخت. سارا اوباما، مادر بزرگ ناتنی رئيس جمهوری آمريکا روز شنبه با خرسندی تمام گفت، نوه وی شخصيتی شايسته برای دريافت جايزه صلح و تداوم تلاشهايش در زمينه برقراری صلح در جهان است. خانم اوباما اين مطالب را در حالی مطرح کرد که در بيرون از ساختمان محل مجتمع مسکونی خو در روستای آرامِ کوگِلو در کنيا بر روی يک صندلی پلاستيکی نشسته بود. سارا اوباما در مصاحبه با خبرنگار آسوشيتدپرس جايزه صلح نوبل را برای نوه خود به عنوان «هديه ای از سوی پروردگار» توصيف کرد. کميته نوبل نروژ با اهداء جايزه صلح امسال به باراک اوباما، بويژه از آنجا که تنها چند ماه بيشتر از زمان رياست جمهوری او نمی گذرد، بسياری از افراد و شخصيتهای جهانی را شگفت زده ساخت. اما سارا اوباما، مادر بزرگ ناتنی باراک اوباما در دفاع از نوه خود می گويد، هنگامی جايزه به کسی داده می شود که شايستگی و استحقاقش را داشته باشد.
فعاليت امدادگران در فيليپين ادامه دارد
امدادگرانِ فيليپينی شمار بيشتری از اجساد قربانيان توفان دريايی معروف به «پارما» را از زير آوارها بيرون کشيده اند. در جريان رخداد توفان و رانش زمين، تاکنون بيش از دويست نفر کشته شده اند. اما مقامهای دولتی می گويند: تعداد قربانيان رو به افزايش است؛ زيرا شمار زيادی از مردم منطقه در اين جريان ناپديد شده اند. گرچه عمليات نجات توسط نيروهای امدادی با همه توان ادامه دارد. توفان دريايی پارما، به فاصله اندکی از توفان «کِت سانا» روی داد که آسيبهای بيشتری در مناطق شمال فيليپين برجای گذاشته است. در جريان اين توفانها بيش از ٦٠٠ نفر کشته و ٣٠٠ هزار نفر نيز آواره شده اند. سازمان ملل متحد خواستار يک کمک فوری ٧٤ ميليونی برای کمک به اين آوارگان شده است.
نخستين قربانيان آنفلونزای خوکی در کوبا
رسانه های کوبا به نقل از خوزه پورتال ميراندا، معاون وزير بهداشت کوبا، گزارش کرده اند: سه زن باردارِ مبتلا به آنفلونزای خوکی در اين کشور درگذشته اند. اما زمان مرگ اين سه زن اعلام نشده است. معاون وزير بهداشت کوبا افزوده است: نشانه های اين بيماری در بيش از دو هزار زن باردار ديده شده که حالِ صد نفر از آنان وخيم است. سازمان بهداشت جهانی در تازه ترين گزارش خود گفته است بيش از ٣٧٥ هزار تن در جهان به آنفلونزای خوکی مبتلا هستند. اين سازمان می گويد دو ميليارد نفر در جهان در معرض ابتلا به اين بيماری قرار دارند.
تظاهرات در عراق در اعتراض به نظام رأی گيری در انتخابات پارلمانی آينده
در عراق روز شنبه بيش از ١٠٠٠ نفر در اعتراض به نظام رای گيری در انتخابات پارلمانی آينده تظاهرات کردند. در شهر های بغداد ، کرکوک و بصره تظاهرات به دعوت آيت الله سيستانی برگزار شد . پارلمان عراق در حال بررسی يک نظام رأی گيری بسته براي انتخابات شانزدهم ژانويه است که بر مبنای آن فقط نام احزاب می آيد نه نام افراد. آيت الله سيستانی هفته پيش گفته بود از نظام رأی گيری باز طرفداری می کند.