لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۳۵

کشف قدیمی ترین فسیل حیوانات در استرالیا


کشف قدیمی ترین فسیل حیوانات در استرالیا
کشف قدیمی ترین فسیل حیوانات در استرالیا

فسیل های حیوانات اسفنج مانندی در جنوب استرالیا کشف شده است که قدمت آن ها به حدود ۶٥٠ میلیون سال پیش بازمی گردد.

این فسیل ها که قدمت آن ها به ٧٠ میلیون سال پیش از فسیل هایی بازمی گردد که تاکنون کشف شده اند، به اشکال حلقه ای، جناغی و سندان شکل هستند و طول آن ها حدود یک سانتیمتر است.

بر اساس گزارش تحقیقی که روز سه شنبه (١٨ اوت) در نشریه «Nature Geoscience» منتشر شد، این فسیل های منحصر به فرد زیر لایه های رسوبات ۶٣٥ میلیون ساله در استرالیا کشف شده اند.

آدام مالوف و کاترین رز، زمین شناسان دانشگاه پرینستون و نویسندگان اصلی این مقاله تحقیقی، این فسیل ها را در ستون های سنگ آهکی لایه رسوباتی کشف کردند که در نوعی تشک های باکتریایی فسیل شده جای گرفته بودند.

پژوهشگران به این دلیل که این منطقه ۶٣٥ میلیون سال پیش شاهد عصر یخبندان بوده است، از کشف این فسیل ها متعجب شده اند.

مالوف در بیانیه ای خاطر نشان کرده است: «هیچ کس تصور نمی کرد حیواناتی را کشف کنیم که پیش از عصر یخبندان زندگی می کرده اند و چون حیوانات دو بار تکامل نیافته اند، ما ناگهان با این پرسش روبرو شده ایم که چگونه این حیوانات که به آبسنگ خانه ها وابسته بوده اند، در کره زمین که در آن دوران به یک گلوله یخ و برف بدل شده بود، ادامه بقا داده اند.»

به این دلیل که جنس فسیل این حیوانات، با جنس صخره ها یکی است، دانشمندان نتوانسته اند آن ها را از سنگ ها جدا و با اشعه ایکس از آن ها عکسبرداری کنند. اما این محققان با کمک فن آوری مدرن یک شرکت مستقر در نیویورک توانسته اند لایه هایی به نازکی نصف ضخامت موی انسان را از این فسیل ها جدا و مدل های سه بعدی از آن ها ایجاد کنند. این مدل، اعضای بدن این حیوانات را که به اندازه یک مهره بوده و شکل ناهماهنگ و شبکه داخلی به پهنای یک میلیمتر و شبیه تونل داشته را بازآفرینی کرده است.

دست کم سه فسیل این حیوانات، دستگاه های فرعی لوله مانند و کوتاهی داشته اند که ظاهراً به عنوان وسیله ای برای اتصال آن ها به یک سطح جامد مورد استفاده قرار می گرفته است.

دانشمندان معتقدند این فسیل ها به احتمال بسیار متعلق به حیواناتی است که اسنفج مانند بوده و از یک لوله فیلتر مانند تغذیه می کرده اند.

XS
SM
MD
LG