لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۴۸

فلایبی، دومین خط هوایی ورشکسته بریتانیا، موجب سرگردانی مسافران شد


بخش انگلیسی صدای آمریکا - «فلایبی»، خط هوایی منطقه ای بریتانیا، در پی کاهش شدید تقاضا برای پرواز، روز پنج شنبه اعلام ورشکستگی کرد. این خط هوایی که مدت ها دچار مشکلات بود، اولین شرکت بزرگ قربانی شیوع ویروس کرونا محسوب می‌شود.

ورشکستگی این خط هوایی که چهار گوشه بریتانیا را به نقاط عمده اروپا متصل می کرد نه تنها حدود ۲۴۰۰ کارمند را در خطر بیکاری قرار داده است، بلکه نشانگر چالش های پیش روی بعضی فرودگاه ها و اقتصادهای منطقه ای است.

«فلایبی» پس از انصراف دولت بریتانیا از ارائه بسته نجات مالی که در ماه ژانویه با آن موافقت کرده بود گفت: «تمام هواپیماها از پرواز منع شده اند و کسب و کار این شرکت در بریتانیا به فوریت متوقف می شود.»

«بریتیش ایرویز»، «ایزی جت»، «ویرجین آتلانتیک»، «لوفتهانزا»، «نورویجین ایر»، و «یونایتد ایرلاینز» از جمله خطوط هوایی هستند که هشدار داده اند ویروس کرونا برای آن صنعت پیامدهای دشوارتری در مقایسه با گسترش ویروس «سارس» در سال ۲۰۰۳ داشته است.

دولت بریتانیا با نجات مالی این شرکت ۴۱ ساله موافقت کرده و گفته بود حفظ ارتباطات در سراسر کشور برای ۸ میلیون مسافر اهمیت دارد.

اما لندن پنج شنبه اعلام کرد کاری بیش از این نمی تواند انجام دهد.

«فلایبی»، بزرگترین خط هوایی مستقل در اروپا، با ۶۸ هواپیما بین ۸۱ فرودگاه فعالیت می کرد و متعلق به «ویرجین آتلانتیک»، «استوبارت گروپ»، و «سایروس کپیتال» بود.

این شرکت ها می گویند طی ۱۴ ماه گذشته بیش از ۱۳۵ میلیون پوند شامل حدود ۲۵ میلیون پوند در ماه ژانویه به این شرکت تزریق کرده بودند.

دولت بریتانیا ماه ژانویه با پرداخت کمک مالی دولتی معادل حمایت های مالکان «فلایبی»، یک وام بالقوه، کاهش مالیات و بازبینی مقررات مالیات پروازهای داخلی موافقت کرده بود.

خطوط هوایی رقیب شکایت کردند که دولت نباید شرکت های ورشکسته را سرپا نگاه دارد و فعالان حفظ محیط زیست گفتند هر حرکتی برای کاهش هزینه های پرواز با اهداف دولت برای کاهش گازهای گلخانه ای تطابق ندارد.

اتحادیه خلبانان و خدمه پرواز می گوید مالکان «فلایبی» و دولت بریتانیا به آنها خیانت کرده اند.

«استوبارت» و «ویرجین آتلانتیک» عمیقا ابراز تاسف کرده اند: «تاثیر کووید ۱۹ بر فلایبی به این معنی است که این کنسرسیوم دیگر نمی تواند به حمایت مالی اش ادامه دهد.»

حدود شش ماه پیش، «تامس کوک»، دیگر خط هوایی عمده بریتانیا که قدیمی‌ترین شرکت مسافرتی جهان بود، با اعلام ورشکستگی صدها هزار مسافر را در فرودگاه ها سرگردان کرده بود.

هفته پیش دادگاهی در بریتانیا با غیرقانونی اعلام کردن طرح توسعه بزرگترین فرودگاه اروپا، یعنی فرودگاه «هیترو»، استراتژی گسترش فراگیر خطوط هوایی بریتانیا را در هاله ای از ابهام فرو برد.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG