بخش انگلیسی صدای آمریکا - مقام های بهداشت در ایالات متحده می گویند نخستین آزمایش بالینی یک واکسن تجربی برای ویروس کرونا آغاز شده است.
دانشمندان در «موسسه پژوهشی کایزر پرمننته» در شهر سیاتل در ایالت واشنگتن روز دوشنبه تزریق نخستین واکسن ها به گروه کوچکی از افراد سالم را آغاز کردند.
«موسسه ملی بهداشت» ایالات متحده می گوید در این آزمایش بالینی ۴۵ داوطلب سالم ۱۸ تا ۵۵ ساله شرکت خواهند داشت که طی دوره ای شش هفته ای مقادیری از این واکسن تجربی به آن ها تزریق خواهد شد.
جنیفر هالر، ۴۳ ساله، یکی از داوطلبان، گفت دو دختر نوجوان او فکر می کنند خیلی جالب است که او در این آزمایش بالینی شرکت می کند.
این واکسن به دست دانشمندان در «موسسه ملی بهداشت» و شرکت فناوری زیستی «مدرنا» مستقر در شهر کمبریج در ایالت ماساچوست ساخته شده است.
این یکی از پژوهش های متعدد بر روی واکسن های تجربی است که در ماه های آینده در سراسر جهان انجام خواهد گرفت تا راهی برای حفاظت از مردم در برابر «کووید ۱۹» پیدا شود.
به گفته دانشمندان دسترسی به واکسن برای استفاده عمومی احتمالا ۱۲ تا ۱۸ ماه دیگر ممکن نخواهد بود، زیرا تمام واکسن های بالقوه باید مراحل متعدد آزمایش را برای اطمینان از سالم بودن پشت سر بگذارند.
دکتر آنتونی فاوچی، رئیس بخش بیماری های عفونی در «موسسه ملی بهداشت» آمریکا، در بیانیه ای گفت «یافتن یک واکسن سالم و موثر برای جلوگیری از ابتلا به سارز-کوو۲ یک اولویت فوری بهداشت عمومی است.»
او افزود: «این مرحله اول، که با سرعتی بیسابقه آغاز شد، یک گام نخست روبهجلوی مهم برای تحقق آن هدف است.»
پژوهشگران می گویند داوطلبان با خطر ابتلا به ویروس کرونا روبرو نیستند؛ زیرا مایه تزریقی حاوی خود ویروس نیست.
آنها می گویند این واکسن تجربی فقط حاوی بخشی از رمز ژنتیک ویروس کرونا، و حامل پروتئینی موسوم به «اسپایک» است که از سطح ویروس جدید کرونا بیرون زده و به ویروس امکان اشغال سلول های انسانی را می دهد.
دانشمندان تحقیقات خود را بر روی آن پروتئین متمرکز کرده اند؛ زیرا اگر بتوانند مانع آن شوند از ابتلای مردم به این ویروس جلوگیری می شود.
این واکسن تجربی به بدن کمک خواهد کرد پروتئین های غیرمضر اسپایک را تولید کند که امید می رود سیستم ایمنی شخص را برای حمله به چنین پروتئین هایی تقویت کند و از این رو برای مبارزه با ویروس کرونا آماده باشد.