لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳ تیر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۱۶

تهیه کنندگان سینمای ایران و کپی غیرمجاز فیلم ها


تهیه کنندگان سینمای ایران و کپی غیرمجاز فیلم ها
تهیه کنندگان سینمای ایران و کپی غیرمجاز فیلم ها

تهیه کنندگان سینمای ایران می گویند نگران رواج کپی غیرمجاز فیلم هایشان در بازار سیاه هستند.

نماینده این صنف سینمایی که در نشست سالانه فدراسیون تهیه کنندگان جهان در برلین سخن می گفت، افزود: ما در ایران نه قانون کپی رایت داریم، نه وزارتخانه های مسئول از جمله بازرگانی و فرهنگ و نیروهای انتظامی اراده ای جدی به مقابله با این بازار رو به رشد سیاه دارند. افزون برآن شبکه های تلویزیونی فارسی زبان خارج کشور به راحتی فیلم ها را از شبکه هایشان پخش می کنند؛ بی آن که نگران پیگیری قانونی باشند.

نشست سالیانه «فدراسیون جهانی انجمن تهیه کنندگان سینما» معروف به فیاپف (FIAPF) با شرکت بیش از سی نماینده از کشورهای جهان روز شنبه دوازدهم فوریه در برلین برگزار شد و فرشته طائرپور نماینده شورای عالی تهیه کنندگان ایران و خانه سینما در این نشست شرکت داشت.

فدراسیون بین‌المللی انجمن تهیه‌کنندگان فیلم (مستقر در پاریس) تنها سازمان به معنای واقعی جهانی تولیدکنندگان محصولات سینمایی و تلویزیونی در جهان است که وظیفه خود را حفظ و صیانت از منافع اقتصادی و حقوقی اعضا در جهان اعلام کرده است.

فیاپف هم اکنون در مجامع بین‌المللی به عنوان سازمان ناظر و ارزیاب جشنواره‌های بین‌المللی فیلم جهت حفظ حقوق تهیه کنندگان فیلم شناخته می‌شود.

خانه سینمای ایران از پنج سال پیش به این فدراسیون پیوسته است.

در گزارشی که فرشته طائرپور از این نشست برای شورای عالی تهیه کنندگان و خانه سینما فرستاده آورده است: «محور اصلی سخنرانی‌ها ، مشکلات و راه‌حل‌های پیشنهادی در مورد اجرای قانون کپی رایت بود که نمایندگان هر کشور از مسائل و اقدامات منطقه‌ای خود در این حوزه گزارش داده و تجربیات خود را با دیگران به مشارکت گذاشتند.»

فرشته طائرپور افزوده است: «بیشترین مثال‌ها و راه‌حل‌ها در زمینه نقصان نفوذ قانون کپی رایت در حوزه شبکه‌های اینترنتی ، توسط نمایندگان اتحادیه تهیه‌کنندگان اروپا مطرح شدند. نمایندگان این کشورها به تلاش‌هایی را که برای کنترل قانونی این فضای مجازی (که اکثر تخلفات مربوط به استفاده غیرمجاز از آثار سینمایی ، تلویزیونی و موسیقایی را به خود اختصاص می‌دهد) داشته‌اند، اشاره کردند.»

افزایش خطر پذیری تهیه‌کنندگان جهت تولید، زمینه‌ها تاثیرات تولید مشترک، هزینه گزاف پیگیری‌های قضایی متخلفین در کشورها، مقایسه شرایط ناشران، نویسندگان و سایر هنرمندانی که از قانون کپی رایت می‌توانند استفاده کنند ، بوروکراسی موجود در برخی سیستم قضایی برخی کشورها جهت رسیدگی به شکایات، طراحی راه‌های دفاع از مالکیت‌های خلاقانه، بخش هایی از سخنان یکی از نمایندگان آلمان بود.

در پایان سخنرانی‌ها از طائرپور خواسته شد که در مورد وضعیت رعایت حقوق تهیه‌کنندگان در ایران سخنرانی کند.

خلاصه سخنان طائرپور در این نشست: «فرق ما با شما اینست که هم قانون مصوب دارید و هم امکان دسترسی به متخلفین را بیش از ما دارید. آثار ما دائما توسط سایت‌های اینترنتی و شبکه‌های تلویزیونی ماهواره‌ای که توسط ایرانیانی مستقر در امریکا و اروپا اداره می‌شوند، دائما مورد سرقت و نمایش غیر مجاز قرار می‌گیرند و ما هیچگونه امکانی برای پیگیری، کنترل و متوقف‌سازی آنها نداریم. فقط می‌توانیم دعا کنیم که اعضای فیاپف به زودی به اهدافشان در تحقق کامل قانون کپی رایت برسند و متعاقب بهره‌مندی خودشان، به تهیه‌کنندگان ایرانی هم نفعی برسانند. ما به جز سایت‌ها و تلویزیون‌های ماهواره‌ای متخلف در خارج از کشور با پدیده تکثیر قاچاق در داخل کشور نیز روبرو بودیم که گاهی همزمان با اکران فیلم‌ها فعال می‌شد و با تکثیر سریع فیلم‌ها در تیراژ بالا ، در آمدی حدود پنجاه برابر درآمد تهیه‌کننده آن فیلم را از آن خود می‌کرد. چند سال پیش در یک گردهمایی بزرگ از سوی خانه سینما ، کلیه سینماگران ایرانی در موزه سینمای ایران دور هم جمع شدند و برای کنترل این شبکه قاچاق ، از مردم و مسئولین مجلس و نیروی انتظامی کمک خواستند.»

XS
SM
MD
LG