لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۸

شهرام ناظری و گروه مولوی در جشنواره موسیقی عرفانی فز ٢٠١٠ در مراکش


شهرام ناظری و گروه مولوی در جشنواره موسیقی عرفانی فز ٢٠١٠ در مراکش
شهرام ناظری و گروه مولوی در جشنواره موسیقی عرفانی فز ٢٠١٠ در مراکش

شهرام ناظری و گروه مولوی، به دعوت مقامات جشنواره موسیقی فز در کشور مراکش، در روز هشتم ژوئن (١٨ خرداد) در شانزدهمین سال برگزاری این جشنواره موسیقی عرفانی به اجرای برنامه خواهند پرداخت.

گروه مولوی در ترکیب جدید خود به اتفاق شهرام ناظری، حافظ ناظری، محمد فیروزی و چند نوازنده دیگر قطعاتی از اشعار مولانا را در مراکش اجرا خواهند کرد. تنظیم قطعاتی که موسیقی آن ها از آثار استاد شهرام ناظری است توسط حافظ ناظری انجام شده است.

جشنواره موسیقی عرفانی جهان در شهر «فز» در مراکش توسط بنیادی به همین نام هر سال در این شهر برگزار می شود و مجموعه ای است از هنر برتر موسیقی، موسیقی سرگرم کننده ومردمی (پاپ)، انرژی روحانی و چالش های فکری و خردمندانه ای که با شرایط زمانی و مکانی مردم جهان امروز هماهنگ شده و ریشه های آن به روحانیتی که شهر «فز» را احاطه کرده بازمی گردد. به این صورت هر سال آهنگسازان و نوازندگان از گوشه و کنار جهان در مقدس ترین شهر مذهبی مراکش گرد هم می آیند تا در این جشنواره بین المللی موسیقی جهان به اجرای موسیقی آئینی و مذهبی خود بپردازند.

شهر فز، نخستین پایتخت سیاسی کشور مراکش و یکی ازشهرهای فرهنگی اسلامی به شمار می رود که دارای ٧٠٠ مسجد و ۴٠٣ کاخ و سازه قدیمی است و از سوی یونسکو به عنوان یکی از میراث های فرهنگی جهان شناخته شده است.

جشنواره موسیقی عرفانی فز با الهام از جنبه های تاریخی، مذهبی و روحانی این شهر پایه گذاری شده است و امروزه یکی از مهم ترین رویدادهای هنر موسیقی در جهان به شمار می رود. در طول یک هفته برگزاری این جشنواره، جهانگردان و دوستداران موسیقی از سراسر جهان به شهر «فز»می آیند تا در این رویداد مهم فرهنگی و هنری شرکت کنند. اغلب برنامه های جشنواره در فضایی خودمانی، در اماکنی طبیعی زیر درختان بلوط و در باغچه های قدیمی و با صفای موزه «باتها» اجرا می شوند. ارکسترهای بزرگ تر و برنامه های مفصل تر هم به شیوه مجلل تر«شب های عربی» در قصر «باب مکینا» اجرا خواهند داشت.

هم زمان با این جشنواره موسیقی، شهر «فز» میزبان شخصیت های سیاسی، آکادمیک و فعالان حقوق اجتماعی و حقوق بشری نیز خواهد بود تا از این طریق شرکت کنندگان بتوانند در جریان مسائل روز جهان قرار گرفته و به بحث و بررسی در اطراف آن بپردازند.

در جلسات ویژه این بخش از جشنواره موسیقی عرفانی «فز»، حل و فصل مسائل و مشکلات سیاسی روز جهان از دیدگاهی کارگشایانه مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. مشکلاتی از قبیل شرایط محیط زیست، بهبود وضعیت ساختارهای مدنی، عدالت اجتماعی و بسیاری مسائل دیگر از موارد مورد بحث در این جلسات هستند.

برای مثال، در چند سال گذشته این جشنواره تمرکز خود را بر روی مسائلی از قبیل «تفاوت ها و گوناگونی در مقابل ارجاع سراسری و جهانی شدن» گذاشته است. هم چنین موضوعات دیگری از جمله رابطه میان «ایمان» و «خرد و استدلال» مورد بحث و بررسی بوده است.

شهرام ناظری که امسال از کشور ایران در جشنواره شرکت می کند، حضوری فعال در صحنه موسیقی عرفانی ایران داشته است و از سال ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۰ آلبوم‌های چاووش ۲، ۳، ۴، ۷ و ۸ را با همکاری گروه چاووش، گروه شیدا و گروه عارف به سرپرستی محمد رضا لطفی، حسین علیزاده و پرویز مشکاتیان، آلبوم مثنوی موسی و شبان را با همکاری جلال ذوالفنون و بهزاد فروهری، شعر و عرفان را با همکاری نوازندگان مرکز حفظ و اشاعه موسیقی سنتی ایران و گروه مولانا به سرپرستی جلیل عندلیبی، آلبوم سخن عشق باهمکاری گروه تنبور شمس و مرا عاشق را با همکاری گروه عارف به سرپرستی پرویز مشکاتیان تهیه کرده است.

او در سال‌های ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۴ از فعالیت خود کاست و به روش‌های مختلف مشغول تدریس موسیقی و ردیف‌های آوازی به علاقه ‌مندان گردید. این هنرمند از سال ۱۳۶۴ به بعد با همکاری گروه‌های موسیقی ایرانی آثار برجسته ای را در صحنه موسیقی عرفانی و اصیل ایرانی عرضه کرده است که از درخشان‌ترین این آثار باید از شورانگیز با همکاری حسین علیزاده، گل صد برگ و آتش در نیستان با همکاری جلال ذوالفنون، کنسرت اساتید با همکاری گروه اساتید (گروه فرامرز پایور) و بیقرار با همکاری گروه جلیل عندلیبی نام برد.

شهرام ناظری طی فعالیت هنری خود برای اجرای کنسرت‌های موسیقی اصیل ایرانی و عرفانی سفرهای بی‌شماری به کشورهای آسیایی، اروپایی و آمریکای شمالی داشته ‌است و در فستیوال‌های جهانی نیز حضور یافته ‌است.

علاوه بر شهرام ناظری و گروه دستان که در باغچه «باتها» برنامه خود را با شرکت گروهی از موسیقی دانان اهل مراکش اجرا می کنند، هنرمندان دیگری از کشورهای مختلف جهان از جمله «ال جرو» از ایالات متحده آمریکا، گروه «سیزرو تابلا اکسپرینس» از هند و بریتانیا و هنرمندان دیگری از عراق، یونان، اسرائیل، ارمنستان و اسپانیا در این جشنواره که از روز چهارم ماه ژوئن آغاز شده و تا دوازدهم این ماه ادامه دارد شرکت خواهند داشت.

استاد شهرام ناظری به همراهی گروه دستان، پیش از این در سال ۱۹۹۸ موفق به دریافت جایزه (مقام اول) بهترین موسیقی عرفانی جهان از این جشنواره شده است.

XS
SM
MD
LG