بهنام طالبلو پژوهشگر ارشد بنیاد دفاع از دموکراسیها در گفتوگو با فاکس نیوز، با اشاره به این که درگذشت سحر خدایاری معروف به «دختر آبی» در ایران خشم بسیاری را بر انگیخته است، از واکنش دیرهنگام فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا، به این موضوع انتقاد کرد.
«سحر خدایاری» زن جوانی که هوادار تیم استقلال بود، چند ماه پیش تلاش داشت برای تماشای بازی تیم محبوبش به ورزشگاه برود اما با او برخورد شد و برای او پرونده ای تشکیل شد. او ۱۱ شهریور برای پیگیری پرونده و پس گرفتن گوشی تلفن به شعبه دادگاه انقلاب مراجعه می کند و وقتی مطلع میشود که برای او محکومیت شش ماهه صادر شده، با بنزین مقابل دادگاه خودسوزی میکند. بعد از چند روز، ۱۹ شهریور مرگ او اعلام می شود که موجی از واکنش ها را به همراه داشت.
به گزارش وبسایت فاکس نیوز، آقای طالبلو به این شبکه گفت، «در حال حاضر مشخص نیست چرا فیفا زودتر از اینها به این موضوع نپرداخت. ایرانیها از هر قشری، از فیلمسازان گرفته تا ورزشکاران تا فعالان حقوق بشر، همه قبلا این موضوع را به چالش کشیده بودند.»
به گفته او، «منع ورود زنان به استادیومهای فوتبال در ایران تنها یکی از نکاتی است که میتوان فهمید چطور رژیم ایران با کسانی که از آنها میترسد، رفتار میکند. از وقتی جمهوری اسلامی بوده، محدودیتهایی در زندگی اجتماعی زنان هم وجود داشته است.»
حکومت جمهوری اسلامی در نزدیک به چهار دهه گذشته، ورود زنان به ورزشگاهها در ایران را برای تماشای مسابقات فوتبال مردان ممنوع کرده است. این در حالی است که فدراسیون جهانی فوتبال در اصول خود هرگونه تبعیض جنسیتی را به روشنی ممنوع کرده است.
مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پیشتر در پیامی در توئیتر، ضمن ابراز تأسف و خشم از درگذشت خانم خدایاری، بر حمایت ایالات متحده از مبارزه مردم ایران در برابر «رژیم سرکوبگر» چمهوری اسلامی تاکید کرده است.