سلام فياض، نخست وزير حکومت خود گردان فلسطينی ها، روز پنجشنبه گفت، می خواهد اتکای فلسطينی ها به کمک های خارجی را در سال های آينده شديداً کاهش دهد و اميدوار است، بتواند تا سال ۲۰۱۳، هزينه های روزانه اداره حکومت خودگردان فلسطينی ها را بپردازد.
سلام فياض در گفتگو با خبرنگار آسوشيتدپرس وضعيت مالی حکومت خودگردان فلسطينی ها را شکننده خواند و گفت: گرچه دولت اسراييل تصميم گرفته انتقال منابع مالی را آزاد کند، و انتظار من اين است که اين وجوه برای هر دو ماه اکتبر و نوامبر در راه است، اما بايد گفت شرايط مالی فلسطينی ها بسيار شکننده خواهد بود.
بحران حکومت خودگردان فلسطينی ها زمانی شديدتر شد که کمک های مالی خارجی کاهش يافت و دولت اسراييل ماه گذشته، انتقال ده ها ميليون دلاری را که از جانب فلسطينی ها دريافت می کند، لغو کرد. بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسراييل، روز چهارشنبه گذشته انتقال اين وجوه را تحت فشارهای بين المللی، از سرگرفت. سلام فياض سال ۲۰۱۲ را آخرين سالی خواند که حکومت خودگردان فلسطينی برای تامين هزينه های خود به کمک های خارجی اتکا خواهد کرد و افزود: اگر در پيشبرد اقدام هايی که برای کاهش اساسی کسری بودجه در طول سال ۲۰۱۲ برنامه ريزی کرده ايم، موفق شويم، از قبل می توانم به شما بگويم، مورد حمايت جامعه بين المللی خواهد بود. حکومت خودگردان فلسطينی ها می خواهد سال ۲۰۱۲ آخرين سالی باشد که برای تامين هزينه هايش به کمک های خراجی نياز خواهد داشت.
نخست وزير فلسطينی ها، در سال ۲۰۱۱ بر يک بودجه سه و ۷ دهم ميليارد دلاری نظارت داشت که يک و نيم ميليارد دلار آن کمک های خارجی بود.
ميلياردها دلار کمک های خارجی به حکومت خودگردان فلسطينی ها با اين توجيه پرداخت می شد که در مذاکرات با اسراييل برای تشکيل دولت مستقل فلسطين، کمک کند. اما، گفتگوها بارها متوقف شد و حتی عملاً از سال ۲۰۰۸ به بن بست رسيده است و امکان از سرگيری آتی مذاکرات، بسيار بعيد به نظر می رسد.