لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۰۹

فیلم «داوود و فاطمه» داستان عشق و دلدادگی یک پسر یهودی و یک دخترمسلمان فلسطینی کارتازه یک تهیه کننده ایرانی


فیلم «داوود و فاطمه» داستان عشق و دلدادگی یک پسر یهودی و یک دخترمسلمان فلسطینی کارتازه یک تهیه کننده ایرانی
فیلم «داوود و فاطمه» داستان عشق و دلدادگی یک پسر یهودی و یک دخترمسلمان فلسطینی کارتازه یک تهیه کننده ایرانی

«داوود و فاطمه» نام فیلم تازه ای است که کریم بیان تهیه کننده ساکن لس آنجلس آن را تهیه کرده است و ماجرای عشقی فرا مذهبی و و فرا باورهای خانوادگی و قومی را به نمایش گذاشته است. عشق یک پسر یهودی اسرائیلی و یک دختر مسلمان فلسطینی که تسلیم خواست های خانواده خود نمی شوند.

کریم بیان که فیلمنامه فیلم «داوود و فاطمه» را هم نوشته است، از خانواده ای اهل اصفهان برخاسته و خود زاده تهران است. او از۱۶ سالگی به شهر لس آنجلس مهاجرت کرده است و می گوید از همان زمان به هنر سینما علاقمند بوده و پیش از «داوود و فاطمه» دو فیلم دیگر را نیز ساخته و تهیه کرده است. بیان در مورد فیلمنامه این فیلم داستانی بلند می گوید: «این قصه یک عشق واقعی، پاک و معصومانه اما ممنوعه است. من مدتی پیش برای دیدار از مقبره مادر بزرگم که هرگز شانس دیدن خود او را نداشته ام به اسرائیل سفر کردم. در طول مدت اقامتم در اسرائیل، شاهد شرایط زندگی آن ها و اختلافات میان اسرائیلی ها و فلسطینی ها بودم اما درعین حال شاهد عشق پسری اسرائیلی به دختری فلسطینی بودم و همین ماجرای واقعی برایم انگیزه نوشتن فیلمنامه «داوود و فاطمه» بوده است.»

در فیلم «داوود و فاطمه» که بخش هایی از آن در«استودیوی برادران وارنر» یا Warner Brothers تهیه شده ازهنرپیشگان پیشکسوتی چون بازیگر برنده اسکار «مارتین لاندو» استفاده شده است. دو بازیگر نقش های اصلی فیلم «دانیل پولاک» و «کمرون ون هوی» دو چهره جوان و گمنام هستند که توانسته اند شخصیت هایی باور کردنی و واقعی خلق کنند. کارگردان فیلم «آلیان زالوم» یک کاتولیک مصری است. کریم بیان در مورد این انتخاب می گوید: «بزرگ ترین مشکل من برای انتخاب کارگردان این فیلم مسئله بی طرف بودن او بود. این که به دلیل باورهای مذهبی او به طرف خاصی کشیده نشود. شاید بتوانم بگویم بی اغراق با بیش از۱۵۰ کارگردان مختلف مصاحبه کردم که اکثر آن ها یهودی تبار بودند و چند نفر هم مسلمان، اما من بالاخره تصمیم گرفتم یک کارگردان مصری مسیحی را انتخاب کنم! به این صورت ما کوشیده ایم تا از دیدگاه یهودیان به مسلمانان و از چشم مسلمانان به یهودیان نگاه کینم که البته این ریسک هم همیشه وجود دارد که به هر جهت عده ای از برخی از این دیدگاه ها ناراحت شوند. موضوع این فیلم یکی از مسائلی است که امیدوارم روزی از دو رنگی خارج شده و به اتحاد و یک رنگی ختم شود وهمه ما بتوانیم شاهد صلح و دوستی در منطقه باشیم.»

کریم بیان در پاسخ به این سئوال که چرا تصمیم به ساختن چنین فیلمی گرفت می گوید:«من از بچگی شنیده بودم که اسرائیلی ها و فلسطینی ها مثل برادرانی ناتنی هستند اما بسیاری از اشخاص به نظر می رسد از این مسئله کوچکترین آگاهی ندارند. هدف من از ساختن این فیلم در وحله اول نزدیک کردن این دو گروه به یکدیگر بود و درمرحله دوم هم امیدوارم که جوانان با تماشای این فیلم با دیدی غیراز آنچه پدران و مادرانشان به این قضایا دارند به آن نگاه کنند. بیاموزند که به هم عشق بورزند و خودشان مشکلاتشان را به دست خود حل کنند و این کار را به دولت ها که فقط به فکر پول و فروش اسلحه هستند و اغلب ترویج عشق و انسانیت و مهربانی برایشان معنایی ندارد نسپارند.»

فیلمبرداری فیلم «داوود و فاطمه» دو سال به طول انجامید. بسیاری از صحنه های آن در استودیوهای لس آنجلس و هالیوود و بسیاری از صحنه های خارجی فیلم در اسرائیل فیلمبرداری شده است. تدوین فیلم هم که به دوازده زبان زنده دنیا از جمله فارسی و عبری ترجمه شده است شش ماه به طول انجامید.

کریم بیان برای معرفی فیلم به تماشاگران ایرانی لس آنجلس، آن را در یکی از سینماهای هنری شهر به نام «انسینو تاون سنتر» به صورت ورود آزاد به نمایش گذاشت. بیان در این مورد می گوید: «حدود هفت هزار تماشاگر در این مدت از فیلم دیدن کردند. این برای من خیلی مهم بود که مردم فیلم مرا ببینند و پیام صلح و دوستی، برادری و برابری را که در آن نهفته است، درک کنند. دلیل دیگری که برای این کار داشتم تشویق ایرانیان دیگر به ساختن فیلم بود. می خواستم به جوانان ایرانی نشان بدهم که یک ایرانی هم می تواند یک فیلم بی کم و کاست را با سرمایه خصوصی ارائه دهد.»

عکس العمل ها به فیلم «داوود و فاطمه» نیز متفاوت بوده است: «مردم از هر دین و آئین و مذهبی که به تماشای فیلم آمدند هر کدام عکس العملی متفاوت به آن نشان دادند. آنهایی که هیچگونه تعصب دینی ندارند با نگاهی بازتر به این قصه عشق نگاه می کنند و آن را دوست دارند. اما افراد متعصب به مذهب حتی اگر از درون قلب خود آن را مورد قبول می دانستند حاضر نبودند از بیرون به عشق یک پسر یهودی به یک دختر مسلمان نگاه کنند.»

کریم بیان می گوید: «من خودم را هنرمندی می دانم که هدفش صلح است و از نفاق بین دو ملت بیزار است. من فقط می خواهم همه مردم جهان به دنیای صلح و دوستی بپیوندند.»

دانیل پولاک که نقش فاطمه را در فیلم بازی می کند در مورد این نقش می گوید: «من یک یهودی هستم و با دین یهود به دنیا آمده ام و تحصیلاتم در رشته تئاتر و بازیگری است. از نیویورک به لس آنجلس آمده ام و این اولین تجربه بازیگری من در فیلم محسوب می شود. من به عنوان یک آمریکایی راستش نمی دانم اصلا چرا فلسطینی ها و یهودیان با هم در جنگ هستند؟ من فقط می دانم که با خواندن فیلمنامه «داوود و فاطمه» عاشق این داستان شدم و از اینکه شخصیت های این داستان می خواهند از آن جعبه چهار گوشی که برایشان در نظر گرفته شده خارج شوند، جهان زیبائی بسازند و با عشق زندگی کنند، لذت بردم.»

دانیل پولاک که مدتی در میان زنان مسلمان و با حجاب زندگی کرده و احساس و دیدگاه های آنان را از نزدیک تجربه کرده می گوید: «من احساس مسلمان بودن را آموختم. حجاب بر سر در خیابان ها با ترس راه رفتم تا تجربه کنم که فاطمه چه احساسی داشته است و هنگام راه رفتن در خیابان های اسرائیل هم یهودی بودن را تجربه کردم. امیدوارم روزی برسد که صلح در جهان برقرار شود و همه مردم در کنار یکدیگر با صلح و آرامش زندگی کنند.»

XS
SM
MD
LG